.Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ...


Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος του Συμβουλίου της Ευρώπης (MONEYVAL), επισημοποίησε ...
σήμερα-Δευτέρα την συμμετοχή της στην Ομάδα που θα διερευνήσει το αν τα κυπριακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εμπλέκονται σε διαδικασίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι θα συμμετάσχει σ' αυτήν την Ομάδα παράλληλα με τον διεθνή ιδιωτικό ελεγκτικό οίκο που επιλέγει ή θα επιλεγεί αλλά η δραστηριότητά της θα επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνον στον έλεγχο του κυπριακού τραπεζικού τομέα, προκειμένου να διαπιστώσει αν λαμβάνονται τα ενδεικυόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Η MONEYVAL διευκρινίζει ακόμη ότι, σχετική πρόσκληση για την συμμετοχή της σ' αυτήν την Ομάδα δέχθηκε από τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ (για λογαριασμό των θεσμικών οργάνων της Τρόικα) , στα πλαίσια της αξιολόγησης του αν χρειάζεται η Κύπρος βοήθεια από την Ευρωζώνη.

.«Zήτω η Ελλάς, ζήτω η Ελευθερία» φώναξε η πρωθυπουργός της Αυστραλίας


Με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τζούλια Γκίλαρντ, απηύθυνε συγκλονιστικό μήνυμα προς την ομογένεια.

«Σήμερα τιμούμε τον ηρωισμό και την αυτοθυσία εκείνων που πολέμησαν για την ανεξαρτησία της Ελλάδας, καθώς επίσης και όλους εκείνους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να ανασυγκροτήσουν την Ελλάδα, ως χώρα η οποία αντιστάθηκε σε πάρα πολλές προκλήσεις, χωρίς να πτοηθεί ποτέ το ηθικό της.

Τώρα, το 2013, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ακόμη δύσκολες καταστάσεις, είμαι βέβαιη όμως ότι η περηφάνια των Ελλήνων και η στωικότητά τους θα οδηγήσει τη χώρα σε καλύτερες μέρες μελλοντικά.

Ως ηγέτιδα της Αυστραλίας, αναγνωρίζω με ευγνωμοσύνη την προσφορά των Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι συνέβαλαν σε τόσο μεγάλο βαθμό στην αλλαγή και ζωντάνια αυτής της χώρας που όλοι αγαπάμε. Το σχήμα της σύγχρονης Αυστραλίας, θα ήταν ανύπαρκτο χωρίς την συνεισφορά των Ελλήνων. 

Είμαστε ένα καλύτερο, πλουσιότερο έθνος εξαιτίας της δικής σας προσφοράς.

Γιορτάζω, λοιπόν, μαζί σας τους στενούς δεσμούς φιλίας μεταξύ Αυστραλίας και Ελλάδας. Είμαστε φίλοι σε περιόδους ειρήνης και πολέμου, σε καλούς και χαλεπούς καιρούς. Μοιραζόμαστε την ίδια ιστορία και την ίδια αλληλοεκτίμηση. Τίποτε δεν μπορεί να αλλοιώσει το πνεύμα της καλής θέλησης που μας δένει τόσο στενά.

Εκ μέρους του έθνους μας, απευθύνω τις θερμότερες ευχές στην κυβέρνηση και το λαό της Ελλάδας, στην ελληνοαυστραλιανή κοινωνία και στην ελληνική διασπορά απανταχού της γης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

.Κ. Παπούλιας: Η απόφαση της ΕΕ δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική


Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στο Σύνταγμα, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, του προέδρου της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, του υπουργού Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

"Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα, είναι μια μέρα μνήμης και τιμής, τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά και μας έδωσαν ένα λεύτερο κράτος και αντιμετώπισαν μια οθωμανική αυτοκρατορία. 

Το παράδειγμά τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές" δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης και ευχήθηκε "αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο".

Χαρακτήρισε την απόφαση της ΕΕ για την Κύπρο "μη ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική", τονίζοντας: "Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. 

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιλέγει τα θύματά της, όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει, γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους".

Εξαιρετικά επίκαιρο χαρακτήρισε το μήνυμα της σημερινής ημέρας ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι "τα διδάγματα της ιστορίας αλλά και η μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Ελληνισμός τώρα δείχνουν ότι και πάλι μπορούμε να τα καταφέρουμε. 

Και θα τα βγάλουμε πέρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα μείνουμε ενωμένοι, θα κρατήσουμε την εθνική και την κοινωνική μας συνοχή και θα συνδυάσουμε την τόλμη με τη σύνεση, το υψηλό και δυνατό φρόνημα με τη φρόνηση".

"Σήμερα είναι ημέρα μνήμης, ημέρα περισυλλογής, σκέψης για το πώς θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον. Δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι, κι αν χρειαστεί μπορούμε να ανταποκριθούμε με τον ίδιο πατριωτισμό, με το ίδιο σθένος. Η σκέψη μας είναι στην Κύπρο, στους Έλληνες ομογενείς παντού στον κόσμο. 

Τους στέλνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει, θα τα καταφέρει, θα ξανασταθεί όρθια, θα ξαναζήσει στιγμές δόξας", δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μειμαράκης, από την πλευρά του, και συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την άψογη παρέλαση.

Στην στρατιωτική παρέλαση, έλαβαν μέρος ανάπηροι πολέμου, τμήμα του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τμήμα Ευζώνων, πεζοφόρα τμήματα του Στρατού Ξηράς, των Ειδικών Δυνάμεων, του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας.

Επίσης, συμμετείχαν τμήματα της Αστυνομίας, της Σχολής Αξιωματικών και της Σχολής Αστυφυλακών, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής, Λιμενοφυλάκων, τμήματος Υποβρυχίων Αποστολών, διασώστες ελικοπτέρων.

Η παρέλαση έκλεισε με πεζοπόρα τμήματα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τα μέτρα της αστυνομίας πριν και κατά της διάρκεια της παρέλασης ήταν δρακόντεια.

Ωστόσο, επί της οδού Φιλελλήνων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα της οργάνωσης "Σπίθα", ο οποίοι διαμαρτύρονταν για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

.Επεισοδιακός ο εορτασμός της εθνικής επετείου στο Λουτράκι


Ένταση και συλλήψεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων σε Περαχώρα και Λουτράκι, όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία Ευστάθιος Μπούκουρας κατάθετε στεφάνι στο μνημείο Πεσόντων. 

Στην Περαχώρα τρία άτομα αποδοκίμασαν τον βουλευτή, με πρώτη μια γυναίκα και το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των αστυνομικών.

Στο Λουτράκι, όμως, την ώρα που ο ίδιος βουλευτής πήγε να καταθέσει στεφάνι εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, ένας νεαρός έτρεξε πίσω του πήρε το στεφάνι πριν προλάβει να το αγγίξει και μέσα σε δευτερόλεπτα άρχισε μια άνευ προηγουμένου συμπλοκή σώμα με σώμα, με τους αστυνομικούς στη μέση να προσπαθούν να επιβάλουν την τάξη και τον κόσμο να αποδοκιμάζει.

Στο τέλος, η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών για να ελέγξει την κατάσταση κι ακολούθησαν συλλήψεις. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με νέο επεισόδιο, αφού όταν ήρθε η ώρα να καταθέσει στεφάνι ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου, αυτός αρχικά καθυστέρησε κι όταν έφτασε, 
λέγοντας συνεχώς τη λέξη «ντροπή σας», πήρε το στεφάνι και κυριολεκτικά το πέταξε στο μνημείο πεσόντων -συνεχίζοντας να φωνάζει την ίδια λέξη- με τους πολίτες, άλλοι να τον χειροκροτούν κι άλλοι να τον αποδοκιμάζουν.

.«Οι χώρες του Νότου πυροβόλησαν τα πόδια τους»


Η Κύπρος κάτω από το βάρος εκβιασμών και απειλών οδηγήθηκε χθες βράδυ στο Γιούρογκρουπ σε έναν οδυνηρό συμβιβασμό, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτιμά ότι η Κύπρος θα μπορούσε να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη «αν αυτοί που διαχειρίστηκαν το περήφανο ΟΧΙ του Κυπριακού λαού, δεν ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν υποστηρίξει το ΝΑΙ την περασμένη Παρασκευή. Και κυρίως αν η Κύπρος δεν έμενε απελπιστικά μόνη στο Γιούρογκρουπ».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη στάση τους στην υπόθεση της Κύπρου οι χώρες του Νότου «πυροβόλησαν τα πόδια τους», καθώς το γενικευμένο κούρεμα στις καταθέσεις, μετά το δεδομένο της Κύπρου, πολύ σύντομα θα αποτελεί επιλογή και για τα δικά τους προγράμματα διάσωσης.

Επίθεση στην κυβέρνηση

Ιδιαίτερα δε η Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη στάση της άνοιξε τη κερκόπορτα της ολικής καταστροφής. «Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έδωσε στήριγμα στη Κύπρο, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα με τους εκβιασμούς των δανειστών. 

Είναι φανερό ότι η ελληνική τρόικα έχει ταυτίσει τα δικά της πολιτικά συμφέροντα με αυτά των δανειστών. Γι’ αυτό όχι μόνο δεν σκέφτηκε ποτέ να βοηθήσει τη Κύπρο, αλλά μεθόδευσε την παραδειγματική της τιμωρία, προκειμένου να αποδείξει στον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της υποταγής, που η ίδια έχει επιλέξει», επισημαινει σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει τα εξής:

«Αρνήθηκε να δώσει στη Κύπρο, 2 μόνο δις από τα 50 της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, όταν το ελληνικό PSI κόστισε 4,5 δις στις κυπριακές τράπεζες. 

Αρνήθηκε ακόμα και τη δυνατότητα να παρέχει προσωρινή ρευστότητα μέσω του ELA, ώστε να ακυρωθεί το εκβιαστικό χρονοδιάγραμμα του Γιούρογκρουπ και να δοθεί χρονικό περιθώριο διαπραγμάτευσης στην κυπριακή πλευρά.

»Μάλιστα, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του καταστροφικού PSI για την Ελλάδα και την Κύπρο, μας εγκάλεσαν για ανόητη επιλογή. Προφανώς, η δική τους νοημοσύνη δεν χωρά επιλογές σωτηρίας μιας χώρας και ενός λαού από τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, παρά μόνο επιλογές υποταγής.

Μέρα που είναι σήμερα, ίσως πρέπει να αναλογιστούμε ότι ραγιάδες δεν είναι μόνο όσοι ανέχονται τις αλυσίδες, αλλά και όσοι έχουν αλυσοδέσει τη σκέψη τους στα όρια που βάζουν οι αφέντες».

.«Αναγκαία επιλογή για την αποφυγή της χρεοκοπίας»


Την αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο κυπριακό λαό, εξέφρασε η ΔΗΜΑΡ, για την «επώδυνη», όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση του Eurogroup, η οποία προσδιορίζει την κυριαρχία συντηρητικών πολιτικών που υπονομεύουν την ενότητα και την αλληλεγγύη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Η περιπέτεια της Κύπρου ακυρώνει τους προπαγανδιστικούς μύθους για μονομερείς λύσεις που οδηγούν έξω από την ευρωζώνη», υπογράμμισε σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ, θεωρώντας την επίτευξη λύσης εντός ευρώ ως «αναγκαία επιλογή καθώς μόνον έτσι η Κύπρος αποφεύγει την οικονομική και πολιτική απομόνωση και τη χρεοκοπία».

Είναι θετικό γεγονός, σημειώνει ότι είναι εγγυημένες οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ καθώς και η προστασία των καταθέσεων στα καταστήματα των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα μαζί με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. 

«Η Κύπρος παραμένει μέρος του αγώνα για αλλαγή πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η ευρωπαϊκή ιδέα να ανανεωθεί στη συνείδηση των λαών, η οικονομική και η πολιτική ενοποίηση να προωθηθεί με αποφασιστικά βήματα», τονίζει η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της.

.Το φαρμακείο της κουζίνας


Από την εποχή του Ιπποκράτη ακόμη ήταν γνωστό ότι οι τροφές είναι τα καλύτερα φάρμακα! Αυτό έχει αποδειχθεί και σήμερα, καθώς με κάποια ειδική επεξεργασία πολλές τροφές μπορούν να ανακουφίσουν καθημερινά μικροπροβλήματα υγείας, όπως πονοκέφαλο, πόνους της περιόδου, αϋπνίες, πονόδοντους κ.ά.

Βέβαια, τέτοιου είδους «φάρμακα» δεν αντικαθιστούν μια ιατρική αγωγή, κυρίως όταν αυτή είναι απαραίτητη για μια σοβαρότερη ασθένεια. Γι’ αυτό πρέπει να συμβουλεύεστε γιατρό όταν οι μικροφροντίδες στο σπίτι δεν φέρνουν αποτέλεσμα ή επιδεινώνουν το πρόβλημα.

Μαρούλι και... όνειρα γλυκά
Όχι μόνο το χαμομήλι και ο πορτοκαλανθός βοηθούν στον ύπνο, αλλά το ίδιο ευεργετικό είναι και το μαρούλι. Βράστε για 2-3 λεπτά μεγάλα μαρουλόφυλλα και μετά πιέστε τα με ένα πιρούνι μέσα στο νερό που έβραζαν. Προσθέστε αυτό το εκχύλισμα στο ζεστό νερό της μπανιέρας σας.

Ουίσκι και γαρίφαλο για τον πονόδοντο

Μασήστε ένα μοσχοκάρφι ή κάντε γαργάρες με ουίσκι, χωρίς να τα καταπίνετε.

Θυμάρι για τη βρογχίτιδα
Βράστε για 5 λεπτά 400 γραμμ. θυμάρι μέσα σε 4 λίτρα νερό. Προσθέστε το εκχύλισμα αυτό στο νερό του μπάνιου σας. Θα σας βοηθήσει αρκετά, γιατί υγροποιεί τις βλέννες και διευκολύνει την απόχρεμψη.

Μέλι για τα καψίματα
Βάλτε το χέρι σας κάτω από τρεχούμενο, κρύο νερό της βρύσης, έτσι ώστε να μη φτάσει το κάψιμο σε βάθος. Μετά απλώστε στο χέρι σας μέλι για να ενεργοποιηθεί η επούλωση, χάρη στις αντισηπτικές ιδιότητες και τα φυσικά αντιβιοτικά του. 

Χυμός λεμονιού για ρινορραγίες
Ρίξτε σε ένα κομμάτι βαμβάκι χυμό λεμονιού και τοποθετήστε το στη μύτη κρατώντας ίσιο το κεφάλι. Η ρινορραγία θα σταματήσει γρήγορα.

Καρότο για τις άφθες
Πλένετε τα πράσινα μέρη του καρότου, βράζετε μια χούφτα από αυτά επί 10 λεπτά σε νερό, φιλτράρετε το μείγμα και το αφήνετε να κρυώσει. Με το παραπάνω υγρό κάνετε στοματικές πλύσεις και γαργάρες δυο φορές την ημέρα.

Κρεμμύδι για τον πυρετό
Τρίψτε 2-3 μεγάλα κρεμμύδια και βάλτε τα στο πέλμα και στο πάνω άκρο του ποδιού. Τυλίξτε τα πρώτα με μια γάζα και μετά με μια μεγάλη πλαστική σακούλα.

Μήλο για το συνάχι
Κόψτε 3 μήλα σε φέτες. Ρίξτε τες σε νερό που βράζει και αφήστε τες 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Πίνετε δύο μεγάλες κούπες την ημέρα από αυτό το αφέψημα, αφού πρώτα του προσθέσετε και μια κουταλιά του γλυκού μέλι.

Πράσο για τους κάλους
Αφήστε μια μέρα ένα πρασόφυλλο σε ξίδι. Τυλίξτε το γύρω από τον κάλο όλη τη νύχτα. Επαναλάβετε μέχρις ότου εξαφανιστεί ο κάλος.

Βρώμη για τους πόνους της μέσης
Βάλτε μια χούφτα βρόμη σε ένα τηγάνι (χωρίς λάδι). Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε τη βρόμη σε ένα πανί, τυλίξτε την και τοποθετήστε τη στο σημείο που πονάει.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.