.Φ. Ολάντ: Είμαι Ευρωπαίος και θέλω να αλλάξει η Ευρώπη

 Η επικράτηση της ακροδεξιάς στη Γαλλία δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο για τη Γαλλία αλλά για την Ευρώπη συνολικά, δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει στροφή προς την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο, είναι επείγουσα η ανάγκη να προσδιοριστεί ξανά η ευρωπαϊκή οικοδόμηση με επίλυση των προβλημάτων της ανεργίας. Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει τι συνέβη στη Γαλλία, είπε και προειδοποίησε ότι αν δεν αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες που να απαντούν στις προσδοκίες των πολιτών θα υπάρξουν νέα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία και αλλού κατά της Ευρώπης. 

"Είμαι Ευρωπαίος και θέλω να αλλάξει η Ευρώπη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φ. Ολάντ, ο οποίος υποστήριξε ακόμη ότι χωρίς τη Γαλλία η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει.

"Η Ευρώπη θα πρέπει να αλλάξει και να επικεντρωθεί στα ουσιώδη, την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίες και όχι να προσπαθεί να κάνει όλο και περισσότερα", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέϊβιντ Κάμερον. 

"Οι Βρυξέλλες δεν θα πρέπει να είναι υπέρμετρα μεγάλες και να μην παρεμβαίνουν σε υπερβολικό βαθμό, τόνισε και είπε ότι η σκυτάλη θα πρέπει να περάσει στα κυρίαρχα κράτη μέλη με περιορισμένο το ρόλο της Ευρώπης στα απολύτως απαραίτητα. Σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην ανταγωνιστικότητα και την ευελιξία.

.Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Να επαναθεμελιώσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη χωρίς ηγεμονισμούς και αλαζονεία

«Απευθυνόμαστε σε δυνάμεις και εντός βουλής και εκτός βουλής για να συγκροτήσουμε και να επαναθεμελιώσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς αλαζονεία» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος . 

«Η πρότασή μας είναι ανοικτή κατά την άποψη μου και προς τη ΔΗΜΑΡ και προς το "Ποτάμι" -όχι όμως μόνο στα στελέχη, τους βουλευτές, αλλά προς την πλατιά μάζα των πολιτών που ανήκουν στον χώρο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Είναι η στιγμή αυτή μια μεγάλη ευκαιρία και για την παράταξή μας να προχωρήσουμε όλοι μαζί με κοινό στόχο να βγει η χώρα από τη μεγάλη αυτή κρίση με θετικό και προοδευτικό πρόσημο» σημειώνει ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές ο κ. Κωνσταντινόπουλος τονίζει: «Στις δύσκολες στιγμές που περάσαμε -αν θυμηθείτε ότι προεκλογικά έλεγαν όλοι ότι είμαστε στο 3,5% έως 4%- το γεγονός ότι σήμερα είμαστε στο 8% είναι ένας άθλος που αφορά όλους και κυρίως τους υποψηφίους μας που έτρεξαν και βοήθησαν πάρα πολύ, αλλά και τους ανθρώπους της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που θέλουν πραγματικά να υπάρχει αυτός ο χώρος, ο οποίος δημιούργησε τις εξελίξεις στη χώρα όλα αυτά τα χρόνια».

.Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πυροδότησε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, με δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά τις ευρωεκλογές του 2009, με τις οποίες εμφανίζεται να ζητά πρόωρες εθνικές εκλογές, γιατί η κυβέρνηση δεν διέθετε νομιμοποίηση. 
Αντί μιας σεμνής αυτοκριτικής για το γεγονός οτι άλλα έλεγε το 2009 περί δυσαρμονίας και άλλα σήμερα, ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί την μέθοδο της πολιτικής αλχημείας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σχολιάζοντας το ΠΑΣΟΚ την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι τότε κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «σε επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια", όπως έκανε ο κ. Τσίπρας 

.Στην ομάδα Σουλτς οι ευρωβουλευτές του «Ποταμιού»

Στην Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ως ανεξάρτητοι θα ενταχθούν οι δύο ευρωβουλευτές που εξέλεξε «Το Ποτάμι», όπως αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η συμμετοχή στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου αυξάνει τις δυνατότητες δράσης για “Το Ποτάμι” στην Ευρώπη. 

Εκτός αυτών, στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες, οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες δεσμεύτηκαν ότι η αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας στην Ελλάδα και στο Νότο συνολικά, θα βρίσκονται στις άμεσες πολιτικές τους προτεραιότητες. 

Ταύτιση επικρατεί και στην εκτίμηση, ότι σε μια εποχή που η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πραγματικό αντίβαρο στις συντηρητικές δυνάμεις, η “Προοδευτική Συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών” μπορεί να παίξει αυτό το ρόλο και ταυτόχρονα να συνεχίσει αποφασιστικά να αντιπαρατίθεται σε εθνικιστικές και ακροδεξιές απόψεις στην Ευρώπη».

Το κόμμα διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρξει ένταξη στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν μετά και την επίσημη ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος και την ανακήρυξη των ονομάτων των ευρωβουλευτών.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον ηγέτη των Φιλελευθέρων Γκυ Φέρχοφσταντ και τον πρώην πρόεδρο των Πρασίνων Ντάνιελ κον Μπεντίτ, οι οποίοι και επικοινώνησαν μαζί του για να τον συγχαρούν για το εκλογικό αποτέλεσμα.

.«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ»

Έντονη ενόχληση, σε βαθμό δυσαρέσκειας, φέρεται να έχει εκφράσει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, για την κριτική που δέχεται τις τελευταίες δύο ημέρες από κομματικά στελέχη της ΝΔ.

«Δεν θα γίνω σάκος του μποξ», φέρεται να δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας και όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του υπουργού,  φέρεται να είναι τόσο ενοχλημένος, σε βαθμό που να μην επιθυμεί, υπό τις συγκεκριμένες, συνθήκες την παραμονή του στο υπουργείο Οικονομικών. 

Μάλιστα, φέρεται να υπενθυμίζει ότι εκλήθη στον θώκο του υπουργού Οικονομικών από τρία διαφορετικά κόμματα για να αναλάβει, στα πρόθυρα κατάρρευσης της οικονομίας, ένα καθήκον που ουδείς άλλος επιθυμούσε. Δεν μπορούν, λοιπόν, τώρα, προσθέτει, να του αποδίδουν άλλες ευθύνες (όπως, για παράδειγμα, την πτώση της εκλογικής δύναμης).

Επίσης, ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι πλέον οι διαπραγματεύσεις για τη διευθέτηση του δημοσίου χρέους βρίσκονται σε προχωρημένο σημείο, γεγονός που επιτρέπει τον χειρισμό του και από άλλο πρόσωπο. 

Το συγκεκριμένο άτομο, αναφέρει ο κ. Στουρνάρας, «μπορεί να είναι ακόμα και ένα κομματικό στέλεχος». Εξάλλου, οι συνεργάτες τού υπουργού δεν διαψεύδουν ενδεχόμενη μετακίνησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, επισημαίνοντας, πάντως, ότι είναι μία απόφαση που θα λάβει μόνον ο πρωθυπουργός.

.«Συνεχίζει να πέφτει σε γκάφες ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για «γκάφες» στις οποίες «συνεχίζει να πέφτει» ο ΣΥΡΙΖΑ «επιχειρώντας μάταια να δικαιολογήσει το φιάσκο της εκβιαστικής προσπάθειας εμπλοκής του Προέδρου της Δημοκρατίας στα σχέδια του κ. Τσίπρα για διενέργεια εκλογών», κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σε σχόλιο που εξέδωσε. 

«Ανέσυρε στην επιφάνεια παλιές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2009, όπου τότε το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Βενιζέλος έθεταν θέμα εκλογών», συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ και υποστηρίζει ότι «τότε όμως κανείς δεν επιχείρησε να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε επικίνδυνα πολιτικά π... περισσότερα »

.«Αναγκαία η αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών»

Το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η αναζήτηση ρόλων για συγκεκριμένα πρόσωπα αλλά η αλλαγή των ευρωπαϊκών πολιτικών, όπως ζητούν οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έλαβε σήμερα μέρος στη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που προηγήθηκε της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. 

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, ο Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας, οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας, του Βελγίου, της Ρουμανίας, της Μάλτας, οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας κ.ά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της εκλογής του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Βενιζέλος τοποθετήθηκε υπέρ της ανάγκης να γίνει σεβαστή η κανονική «κοινοβουλευτική» διαδικασία, δηλαδή να δοθεί καταρχάς η δυνατότητα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, 

ως επικεφαλής του μεγαλύτερου σε δύναμη κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο, να διαμορφώσει πλειοψηφία και αυτό να ληφθεί υπόψη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σε περίπτωση δε αποτυχίας, πρόσθεσε, να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία με τον Μάρτιν Σουλτς.

Τέλος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, στη συνάντηση των σοσιαλιστών ηγετών, η γενική εντύπωση ήταν πως το ΠΑΣΟΚ έχει σταθεί δυνατό, ότι έχει αυξηθεί το ειδικό του βάρος και η επιρροή του, ενώ όλοι αποδίδουν πολύ μεγάλη σημασία στη διατήρηση της κυβερνητικής σταθερότητας στην Ελλάδα.

.Στο 3,89% οριστικοποιήθηκε η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Τα τελικά αποτελέσματα για τις ευρωεκλογές


Στο 3,89% ανέρχεται η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου με ενσωματωμένο το 100% των ψήφων. Ψήφισε το 59,96%, ενώ η αποχή ανέρχεται περίπου στο 40%.

Τα τελικά αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 26,6%

Νέα Δημοκρατία:
 22,71%

Χρυσή Αυγή: 9,38%

Ελιά: 8,02%

Ποτάμι: 6,61%

ΚΚΕ: 6,07%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,47%

ΛΑΟΣ: 2,7%

Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες: 1,46%

ΔΗΜΑΡ: 1,21%

Δείτε ποιοι ευρωβουλευτές εκλέγονται

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.