.Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για χρέη κατά του Μ. Ασλάνη

Την ύπαρξη εντάλματος σύλληψης, για χρέη, σε βάρος του Μιχάλη Ασλάνη αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. 

Το ένταλμα, με ημερομηνία 9 Αυγούστου, αφορούσε οφειλές του σχεδιαστή ύψους 170.000 ευρώ. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο δικηγόρος του τού έλεγε ότι θα συλληφθεί αλλά δε θα καταλήξει στη φυλακή καθώς το αδίκημα δεν ήταν κακούργημα και έτσι μετά την προσαγωγή του στη Δικαιοσύνη θα αφηνόταν ελεύθερος. 

Ο ίδιος πάσχιζε να πουλήσει τη βίλα του στη Μύκονο, η αξία της οποίας αγγίζει τα 1,5 εκατ. ευρώ, προκειμένου να καταβάλει τα οφειλόμενα, αλλά δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει την αγοραπωλησία. 

Η εφημερίδα δημοσιεύει το σημείωμα που άφησε ο σχεδιαστής στη στενή του συνεργάτιδα Φωτεινή και το οποίο βρέθηκε δίπλα του, μέσα στο σπίτι του στο Κολωνάκι.

Το σημείωμα αναφέρει: «Φωτεινούλα μου, λυπάμαι που γνωριστήκαμε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής μου. Μου συμπαραστάθηκες και σε ευχαριστώ πολύ. Δεν μπορώ να ζω σε έναν κόσμο τόσο σκληρό και άκαρδο. Χαιρετισμούς στην οικογένειά σου. Θα σε αγαπώ για πάντα. Μ. Ασλάνης».

Σε ένα άλλο σημείωμα, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, εξηγεί με δραματικό τρόπο σε συνεργάτες του τους λόγους που τον οδήγησαν στην καταστροφή και κλείνει περιγράφοντας την κατάσταση της υγείας του με ακόμη πιο δραματικό τόνο: «η Υγεία μου είναι χάλια. Φοβάμαι μήπως πάθω και δεύτερο εγκεφαλικό»

.«Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση»

Τη βεβαιότητα ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία πραγματοποίησε τη χειρότερη επίθεση με χημικά όπλα στην ιστορία εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας πριν από λίγο από το Λευκό Οίκο.

Στο διάγγελμά του για τη Συρία ο Αμερικανός πρόεδρος επανάλαβε τη βεβαιότητα για τη χρήση χημικών όπλων που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.426 άνθρωποι, ανάμεσά τους και εκατοντάδες παιδιά και τόνισε ότι αυτό αποτελεί προσβολή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είπε επίσης ότι οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη στην περιοχή και ότι είναι έτοιμες για στρατιωτική δράση.

Αυτό, πρόσθεσε, θα γίνει αύριο, σε μία εβδομάδα ή σε ένα μήνα, αλλά επειδή, όπως είπε είναι πρόεδρος της αρχαιότερης Συνταγματικής Δημοκρατίας στον κόσμο θα ζητήσει, παρότι δεν είναι απαραίτητο, την έγκριση του Κογκρέσου για να γίνουν τα χτυπήματα που, όπως διευκρίνισε, θα είναι αεροπορικά και δε θα χρησιμοποιηθούν χερσαίες δυνάμεις. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε αντίθετα πως δε χρειάζεται να βγει το πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ για να προχωρήσει στην επέμβαση, σχολιάζοντας ότι «μπορεί να προχωρήσει και χωρίς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που έχει παραλύσει».

Δικαιολογώντας την επιμονή του για ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Συρία, ο Ομπάμα σχολίασε πως δεν μπορούν οι Ηνωμένες Πολιτείες να αφήνουν τρομοκράτες και ανθρώπους που προκαλούν γενοκτονίες ατιμώρητους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι σέβεται την άποψη όσων καλούν να υπάρξει μια επιφυλακτική προσέγγιση στη Συρία, αλλά πιστεύει πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίσουν το κόστος που θα είχε το να παραμείνουν άπρακτες. 

Εάν δεν υπάρξει απάντηση στη χρήση χημικών όπλων- επέμεινε- αυτό θα θέσει υπό αμφισβήτηση την αποφασιστικότητά της να αντισταθεί σε άλλους που παραβαίνουν τους διεθνείς κανόνες.

Ακόμα ο Ομπάμα είπε πως γνωρίζει ότι ο λαός των ΗΠΑ ανησυχεί για το ενδεχόμενο νέου πολέμου και τόνισε πως δεν θα στείλει χερσαία στρατεύματα για να συμμετάσχουν στον πόλεμο άλλων. 

Παρά ταύτα, είπε ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοήσει αυτό που συνέβη στη Δαμασκό

.Τη μετάταξη 6.000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση

Tη μετάταξη 6000 γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ μελετά η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής" αναφέρει ότι πολλοί ειδικοί, Έλληνες και ξένοι, που συμβουλεύουν την κυβέρνηση, προτείνουν να μην συνεχίσει ο ΕΟΠΥΥ να παρέχει υπηρεσίες Υγείας και να παραμείνει ως ασφαλιστικός οργανισμός που «αγοράζει» υπηρεσίες υγείας.
 
Αν και ο κ Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα από τα πολλά σενάρια που έχουν κατατεθεί για την εξυγίανση του Οργανισμού και δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, σημειώνει πως «αυτή τη συζήτηση θα την κάνουμε χωρίς ταμπού, όσο και αν κάποιοι είναι βέβαιο ότι θα ενοχληθούν».
 
Υπογραμμίζει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να λάβουμε καμία απόφαση που θα οδηγούσε 6000 γιατρούς σε απόλυση» και στην ερώτηση αν θα μεταταχθούν στο ΕΣΥ δηλώνει πως «όταν ξεκινήσει αυτή η συζήτηση (για το ρόλο του ΕΟΠΥΥ) θα ολοκληρωθεί και θα θα δούμε...».
 
Τονίζει τέλος ότι το υπουργείο Υγείας θα έχει σημαντική συμμετοχή και στο δεύτερο κύμα κινητικότητας, που θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.