.ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΕ ΛΥΓΜΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

Σε λυγμούς ξέσπασε ο πρωθυπουργός της Τουρκάις Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.
Το συγκινησιακό...
ξέσπασμα του τούρκου πρωθυπουργού προκλήθηκε μετά από ρεπορτάζ που προβλήθηκε με το γράμμα του ανώτερου στελέχους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας Μοχάμεντ Αλ-Μπελτάγκι, στην κόρη του Άσμαα, η οποία φέρεται να σκοτώθηκε από τις αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Ερντογάν είπε ότι αναλογίστηκε τη δική του καθημερινότητα: το ότι γυρίζει στο σπίτι μετά τα μεσάνυχτα και δεν μπορεί να περάσει χρόνο με τα παιδιά του. 

«Δεν μιλώ ως πρωθυπουργός, αλλά ως πολίτης. Μια φορά, όταν γύρισα αργά στο σπίτι, είδα ένα σημείωμα της κόρης μου στην πόρτα. Μου ζητούσε να περάσω μια νύχτα στο σπίτι μαζί της αλλά δούλευα σκληρά και δεν είχα την δυνατότητα να το κάνω...», ανέφερε ξεσπώντας σε λυγμούς.

.''ΓΕΙΑ ΣΟΥ, ΕΙΜΑΙ Ο ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ''...

Ο πάπας Φραγκίσκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με έναν 19χρονο φοιτητή από την Πάδοβα που του είχε στείλει ένα γράμμα στη θερινή κατοικία του στο προστάσιο της Ρώμης, Καστέλ Γκαντόλφο...

Όπως μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Αργεντινός ποντίφικας τηλεφώνησε δυο φορές πριν μπορέσει να βρει τον Στέφανο Καμπίτσα –όπως ονομάζεται ο φοιτητής– και την πρώτη φορά συνομίλησε με την αδελφή του.

«Καλό απόγευμα, είμαι ο Φραγκίσκος. Μίλα μου στον ενικό», ήταν η πρώτη φράση που είπε ο ποντίφικας στον Στέφανο.
«Είναι απίστευτο. Γελάσαμε και αστειευτήκαμε. Μεταξύ άλλων μου είπε ότι κι ο Ιησούς με τους Αποστόλους μιλούσαν στον ενικό», είπε ο Ιταλός φοιτητής στην τοπική εφημερίδα της Πάδοβας Ιλ Γκατζετίνο.

«Ο Φραγκίσκος μου έδωσε την ευλογία του και μου ζήτησε να προσεύχομαι πολύ για τον Άγιο Στέφανο αλλά και για τον ίδιο και το έργο του», πρόσθεσε ο 19χρονος, ο οποίος είπε πως «έζησε την ωραιότερη εμπειρία της ζωής του».
Ο Φραγκίσκος έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικά με άλλους πιστούς χωρίς να τους γνωρίζει προσωπικά.

Ο νέος προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας λέει πως επιδιώκει την κατά δυνατόν στενότερη ανθρώπινη επαφή θεωρώντας τον εαυτό του πρώτα απ΄ όλα έναν ποιμένα.

.16 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...

Δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή της Κυπαρισσίας, ...
των Γαργαλιάνων και της δυτικής Μεσσηνίας.
Ειδικότερα συνελήφθησαν:
  • Ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.
  • Ένας αλλοδαπός για ληστεία.
  • Ένας Έλληνας για ναρκωτικά.
  • Μία αλλοδαπή για ναρκωτικά.
  • Ένας αλλοδαπός για παράνομη κατοχή όπλου.
  • Ένας αλλοδαπός για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Δύο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, για στέρηση αδειών λειτουργίας καταστημάτων.
  • Ένας Έλληνας και δύο αλλοδαποί για προσφορά παράνομης εργασίας.
  • Τέσσερις αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης ελέγχθηκαν συνολικά 255 άτομα, ενώ προσήχθησαν 60.
Κατά την επιχείρηση, βεβαιώθηκαν επίσης συνολικά 45 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τρεις παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν, μία αστυνομική ράβδος, μικροποσότητα ηρωίνης, καθώς και δύο δισκία που εμπίπτουν στην Νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

.Μας έφαγαν οι... υπεραισιόδοξες προβλέψεις για ανάπτυξη

Στις υπεραισιόδοξες προβλέψεις για τον δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και λιγότερο στην υποεκτίμηση του δημοσιονομικού πολλαπλασιαστή αποδίδει έγγραφο εργασίας του ΔΝΤ (IMF Working Paper) τις λανθασμένες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής. 

Στη σχετική εργασία - που εκπονήθηκε από τρία στελέχη της διεύθυνσης στρατηγικής, πολιτικής και αξιολόγησης του Ταμείου και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του - εξετάζονται οι δυναμικές που αναπτύσσονται όσον αφορά την ανάπτυξη (παραγωγή) και το χρέος σε μία σειρά από οικονομίες...περισσότερα »

.Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους σχολικοί φύλακες που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Επιστρέφουν στα καθήκοντά τους, με δύο προσωρινές διαταγές που εξέδωσε το Πρωτοδικείο,  μέχρι νεοτέρας δικαστικής απόφασης, οι σχολικοί φύλακες των Αγίων Αναργύρων και της Αγίας Βαρβάρας.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος των σχολικών φυλάκων των δύο δήμων, Απόστολος Παπακωνσταντίνου, οι εντολείς του εξέρχονται της διαθεσιμότητας και επανέρχονται στην υπηρεσία τους, με καταβολή των πλήρων αποδοχών τους. 

Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου, που αφορούν αποκλειστικά τους δυο προσφεύγοντες, ισχύουν έως την έκδοση των αποφάσεων επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν ασκηθεί, δηλαδή περίπου έως τα τέλη του ερχόμενου Οκτωβρίου. 

Στην αίτηση τους για την έκδοση προσωρινής διαταγής οι εν λόγω σχολικοί φύλακες επικαλούνταν ανεπανόρθωτη βλάβη που υπέστησαν από την διαθεσιμότητα στην οποία ετέθηκαν βάση των διατάξεων του ν. 4172/2013. 

Κατά τον συνήγορο των δυο σχολικών φυλάκων, η κρίση του Πρωτοδικείου αποτελεί θετικό πρόκριμα και για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (λ.χ. εκπαιδευτικοί, δημοτικοί αστυνομικοί κ.ά.).

.Με εντατικούς ρυθμούς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και στις επόμενες εβδομάδες, επισήμανε το διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ Θ.Φλωράτος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων σύμφωνα με τα οποία η μια στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν φοροδιαφεύγει.

Σε καθημερινή βάση τα συνεργεία του ΣΔΟΕ, θα βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές και θα πραγματοποιούν ελέγχους ενώ στις περιπτώσεις που προβλέπει ο νόμος θα σφραγίζονται τα κέντρα που διαπιστώθηκε ότι παραβαίνουν την σχετική νομοθεσία, είπε ο κ.Φλωράτος.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ.Φλωράτος επισήμανε, ότι φέτος το Δημόσιο εισπράττει περισσότερα από τα πρόστιμα που επιβάλλει, διότι μεταξύ άλλων λαμβάνονται και προληπτικά μέτρα για την καταβολή των οφειλών προς το Δημόσιο.

Η μέση παραβατικότητα, από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου ποτών και του παραεμπορίου που πραγματοποίησε, από 6 έως 18 Αυγούστου διαμορφώθηκε στο 46,65%.

Πραγματοποιήθηκαν 1.256 ελέγχους σε ελληνικά νησιά και τουριστικούς προορισμούς της υπόλοιπης Ελλάδας. Στο 100% ανήλθε η παραβατικότητα σε Αμοργό, Παξούς και Σύμη ενώ ακολούθησε η Σαντορίνη με ποσοστό παραβατικότητας πάνω από 96% κλπ.

Για την πραγματοποίηση των ελέγχων, ενεργοποιήθηκαν περισσότερα από 100 συνεργεία ελέγχου του ΣΔΟΕ. Διαπιστώθηκε ότι 586 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 5.668 παραβάσεις, κυρίως για μη έκδοση αποδείξεων και λειτουργία παράνομων ταμειακών μηχανών.

.Επιφυλάξεις Βλ. Πούτιν για επενδύσεις στην Ελλάδα

«Πρέπει να ερευνήσουμε, γιατί επενδυτές και δικοί μας και ξένοι επενδύουν αρκετά μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, αν και έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν αυτό εδώ», είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προεδρεύοντας σε διευρυμένη σύσκεψη για την ανάπτυξη της Περιφέρειας του Ροστόφ, από όπου κατάγεται και αναπτύσσει μεγάλο μέρος των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης.

«Ορισμένοι συνάδελφοι, που είναι παρόντες εδώ, το κάνουν αυτό, αλλά δεν γνωρίζω εάν είναι παρόντες εκείνοι, που επενδύουν αρκετά μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό. Μεταξύ άλλων με έκπληξή μου ανακάλυψα ότι μια αρκετά σοβαρή επένδυση πραγματοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα», είπε στην παρέμβασή του ο Β.Πούτιν χωρίς να κατονομάσει τον ομογενή επιχειρηματία.

«Η Ελλάδα είναι μια καλή χώρα, πνευματικά κοντινή μας, αλλά γνωρίζουμε ποια οικονομικά και εν γένει χρηματιστικά προβλήματα υπάρχουν εκεί. Την ίδια στιγμή, εάν ένας επενδυτής επιλέγει μια τέτοια χώρα, προφανώς προβληματική, για τις επενδύσεις του και την προτιμά, ας πούμε, από την Περιφέρεια του Ροστόφ, γεννάται το ερώτημα: γιατί και τι δεν είναι εδώ αρκετό; 

Μπορεί η ρίζα του προβλήματος να είναι αυτό, που οι επιχειρηματίες ονομάζουν συχνή αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού;», κατέληξε ο Β.Πούτιν ζητώντας από τους παριστάμενους να συζητήσουν εκτενώς τις ελλείψεις, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής αυτής του ρωσικού Νότου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.