.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ...Δήμος Ζωγράφου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Χ. ΜΟΥΣΧΟΥ 18
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΙΛΙΣΙΑ
Δήμος Ζωγράφου
13/09/2013

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ζωγράφου θα πραγματοποιήσει τμήματα μάθησης ενηλίκων και το εκπαιδευτικό έτος 2013-2014, με έναρξη υλοποίησης τον Οκτώβρη του 2013.

Οι θεματικές ενότητες των προγραμμάτων εκπαίδευσης είναι οι εξής :
 Οικονομία – Επιχειρηματικότητα
 Ποιότητα Ζωής – Περιβάλλον
 Νέες Τεχνολογίες
 Γλώσσα και Επικοινωνία
 Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις
 Πολιτισμός και Τέχνη
 Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων

Στα τμήματα μάθησης μπορούν να συμμετέχουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης (επισυνάπτεται φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου).

Τα προγράμματα εκπαίδευσης θα πραγματοποιούνται εφόσον συμπληρώνεται ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων ( 8 έως 20 άτομα ανά τμήμα μάθησης).

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από Δευτέρα έως Παρασκευή (09:00-19:00) στο Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Ζωγράφου (Χ. Μούσκου 18, Άνω Ιλίσια, τηλ.2107486267, 210 7789652)  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

.Ζ. Μπαρόζο: Φαίνεται η έξοδος από το τούνελ

«H Ελλάδα ικανοποιεί τους στόχους του προγράμματος προσαρμογής και το όποιο χρηματοδοτικό κενό το 2015 και 2016 δεν θα πρέπει να καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα λιτότητας, αλλά με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και με τη στήριξη των εταίρων της ευρωζώνης», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι φαίνεται η έξοδος από το τούνελ, με σταδιακή επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχουν ήδη θετικά αποτελέσματα στην εφαρμογή του προγράμματος. 

Όπως σημείωσε, τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα είχε μεγάλη υστέρηση στην απορρόφηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων, όμως σήμερα βρίσκεται τέταρτη στη σειρά του πίνακα των καλύτερων επιδόσεων, σε σχέση με την απορρόφηση αυτών των κονδυλίων.

Αργότερα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπο Ανταγωνισμού Χοακίμ Αλμούνια, στον οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις για τα ΕΑΣ, την ΕΛΒΟ και τη ΛΑΡΚΟ και ζήτησε να επιταχυνθεί ο έλεγχος για τις κρατικές επιδοτήσεις προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες

.Περαιτέρω αύξηση του δημοσίου χρέους της Γαλλίας, "βλέπει" η εφημερίδα Le Figaro

Το επίπεδο του δημόσιου χρέους της Γαλλίας θα αυξηθεί περαιτέρω, φθάνοντας στο 95,1% του ΑΕΠ της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης περί τα τέλη του 2014, δηλαδή θα ανέλθει σε 1,95 τρισεκ. ευρώ, παρά την δέσμευση του προέδρου της χώρας Φρανσουά Ολάντ να περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες, σύμφωνα με ένα σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro.

Σύμφωνα με αυτό το δημοσίευμα, η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει, όταν παρουσιάσει το σχέδιο του προϋπολογισμού της, την επόμενη εβδομάδα, ότι το χρέος θα φθάσει σε ένα επίπεδο κατά σχεδόν μια ολόκληρη εκατοστιαία μονάδα υψηλότερο από την πρόβλεψη την οποία είχε αποστείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (94,3% του ΑΕΠ).

Το χρέος αυτό (1,95 τρισεκ. ευρώ) αντιστοιχεί σε χρέος 30.000 ευρώ για κάθε κάτοικο της χώρας και αποτελεί ιστορικό ρεκόρ.
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα αυτό από το τηλεοπτικό δίκτυο France 2 ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί παραδέχθηκε ότι το χρέος θα «φθάσει στο αποκορύφωμά του και κατόπιν θα αρχίσει να μειώνεται». Δεν αναφέρθηκε πάντως σε κάποιο συγκεκριμένο αριθμό.

Ο Μοσκοβισί επέρριψε την ευθύνη για την γιγάντωση του χρέους στον συντηρητικό προκάτοχο του Ολάντ, τον τέως πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

.Εντοπίστηκε μετάλλαξη γονιδίου που προκαλεί αναισθησία κατά του πόνου

Μια ομάδα Γερμανών και Βέλγων επιστημόνων ανακάλυψε μια μετάλλαξη γονιδίου που προκαλεί σε έναν άνθρωπο μια πλήρη ανικανότητα να νιώσει φυσικό πόνο. Η ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη ενός νέου τύπου αναλγητικών φαρμάκων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ίνγκο Κουρτ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ιένα στη Γερμανία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό γενετικής "Nature Genetics", σύμφωνα με το "New Scientist", συνέκριναν τα γονίδια της σπάνιας περίπτωσης ενός κοριτσιού που δεν πονάει καθόλου, με τα γονίδια των γονιών της που νιώθουν πόνο. 

Έτσι, βρήκαν το μεταλλαγμένο γονίδιο SCN11A, το οποίο ευθύνεται για την ιδιόμορφη νευροφυσιολογία του κοριτσιού.
Οι άνθρωποι αισθάνονται πόνο, επειδή διαθέτουν μια σειρά από ειδικούς κυτταρικούς (νευρωνικούς) υποδοχείς στο δέρμα τους και σε άλλα σημεία του σώματος, οι οποίοι μεταφέρουν τα αισθητήρια ερεθίσματα στο νωτιαίο μυελό και τελικά στον εγκέφαλο. 

Η συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη δρα με τρόπο τέτοιο που οι νευρώνες μπλοκάρουν τα ηλεκτρικά σήματα του πόνου.

Οι ερευνητές άρχισαν ήδη την μελέτη για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων κατά του πόνου.

.Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις στο Δημόσιο η ΑΔΕΔΥ

Με την 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ αύριο και μεθαύριο (18 και 19 Σεπτεμβρίου) κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. Στον «χορό» των κινητοποιήσεων στην υγεία μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. 

Ήδη, σε απεργία βρίσκονται από χθες οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης που έχουν εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ απεργούν και σήμερα για δεύτερη ημέρας οι ιδιωτικοί εκπα... περισσότερα »

.Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση ανόρθωσης του «Κόστα Κονκόρντια»

Η προσπάθεια περιστροφής και ανόρθωσης του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Κόστα Κονκόρντια, μια τιτάνια, πανάκριβη και χωρίς έως σήμερα προηγούμενο, τεχνική επιχείρηση, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τρίτη στις 0200 GMT στο νησί Τζίλιο της Τοσκάνης, ανακοίνωσαν οι ιταλικές αρχές.
«Η επιχείρηση περιστροφής και ανόρθωσης του πλοίου έχει ολοκληρωθεί (...) και το σκάφος φθάνει στην κατακόρυφη θέση», ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Φράνκο Γκαμπριέλι, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας. 

«Το πλοίο έχει τοποθετηθεί στις ειδικές πλατφόρμες» συμπλήρωσε, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας.

Η επιχείρηση που ολοκληρώθηκε μετά από 19 ώρες ήταν μια από τις πλέον πολύπλοκες και ακριβές περιπτώσεις ανέλκυσης πλοίου που επιχειρήθηκε ποτέ καθώς το 114.500 τόνων κρουαζιερόπλοιο ανορθώθηκε με τη βοήθεια ειδικών χαλύβδινων καλωδίων και τοποθετήθηκε σε μια ειδική τεχνητή πλατφόρμα.

.Ανακοίνωση της ΚΕΔΕ για τον Πάνο Καμμένο

Η ΚΕΔΕ καταγγέλλει την «απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα πολιτικά δεδομένα προτροπή» του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένου, για λιντσάρισμα του δημάρχου Αριστοτέλη, Χρήστου Πάχτα, «η οποία έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων που δέχεται τελευταία ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι άνθρωποί της» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η ΚΕΔΕ τονίζει, επίσης ότι, τέτοιου είδους νοοτροπίες και συμπεριφορές είναι ακραίες και επικίνδυνες, καλλιεργούν και υποθάλπουν τη βία και οδηγούν την κοινωνία στη λογική της ζούγκλας.

«Είναι αδιανόητο αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να προτρέπει τους πολίτες σε πρακτικές, που αμφισβητούν το δημοκρατικό μας πολίτευμα, για το οποίο ο ίδιος ο κ. Καμένος είναι ταγμένος να υπερασπίζεται και να υπηρετεί» συμπληρώνει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.