.Ο νέος αρχηγός στο δρόμο του Τσίπρα;

Γιώργος Καρελιάς 

Οι υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ είχαν δύο προβλήματα, αλλά τα έλυσαν: βρήκαν την ημερομηνία για την ψηφοφορία, μάλλον έχουν βρει και τα λεφτά για τη διεξαγωγή της. Τώρα πρέπει να βρουν και τι θα πουν στους ψηφοφόρους τους. 

Γιατί, αν λάβουμε υπόψη όσα έχουμε ακούσει ως τώρα, πρόσωπα υπάρχουν πολλά, αλλά σπανίζουν οι συγκροτημένες απόψεις για το πώς πρέπει να πορευθεί η χώρα και πώς πρέπει να αντιμετωπιστούν τα βασικά προβλήματά της. Μαίνεται το «παρασκήνιο» για το ποιοι υποστηρίζουν ποιον. Οι καραμανλικοί (επίσημα) τον* Μεϊμαράκη*, αλλά υπάρχουν και πολλοί «μηδίζοντες» ... περισσότερα »

.Σε απόλυτο αδιέξοδο ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας πήγε πριν μερικές ημέρες στην Ουάσιγκτον να δώσει τα διαπιστευτήριά του. Φωτογραφήθηκε με την Περιστέρα του, έβγαλε το αμπέχονο κι έθαψε τις ιδεολογίες του, και προσκύνησε στην κοιτίδα του παγκόσμιου καπιταλισμού. 

Όλοι είπαν ότι πρόκειται απλά για μια επίσκεψη στον «μπαμπά»... Θείο Σαμ με την ελπίδα να δώσει βοήθειες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδινε οδηγίες για να αντιμετωπίσει την Μέρκελ. 

Όμως, τις τελευταίες ημέρες αυτό που βλέπουμε είναι ένα συνεχές «άδειασμα» από την αμερικανική πλευρά, και στην οικονομία και σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Για παράδειγμα στην υπόθ...περισσότερα »

.Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ -Τα σενάρια που εξετάζουν στο ΥΠΟΙΚ

Τα τέλη κυκλοφορίας και η φορολογία των αυτοκινήτων είναι ένα από τα ζητήματα που εξετάζουν στο ΥΠΟΙΚ και αναμένονται αλλαγές ακόμα και πριν από το 2016. Τα σενάρια είναι αρκετά και τα περισσότερα θέλουν αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας, ενώ εξετάζεται και η καταβολή τελών για όσους ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν απαλλαγή έως τώρα. 

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές το επιβεβαίωσε χθες σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης. Μιλώντας στον Βήμα FM, είπε ότι «ίσως υπάρξουν και φέτος αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, αλλά αυτό είναι θέμα απόφασης γενικότερης κυβερνητικής πολιτ... περισσότερα »

.ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ...

Με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο των ΔΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, ανοίγει...
στα Χανιά η αυλαία των κινητοποιήσεων αγροτών και κτηνοτρόφων, που αντιδρούν στα νέα φορολογικά μέτρα.

Την κινητοποίηση οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, ενώ όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα συμμετάσχει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στην πανελλαδική αγροτική σύσκεψη της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων, που θα πραγματοποιηθεί στην Λάρισα.

Όπως μάλιστα είπε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Τσουρουνάκης, «η απόφαση που θα ληφθεί εκεί θα εφαρμοστεί και στα Χανιά χωρίς καμία εξαίρεση».

Οι εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας δήλωσαν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. «Δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν λουκέτο στα σπίτια μας, δεν θα δεχτούμε τη νέα φοροεπιδρομή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουρουνάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου του κτηνοτροφικού συλλόγου, του Μανούσου Σταυριανουδάκη, ο οποίος υποστήριξε πως «η κυβέρνηση θέλει να αφανίσει τους κτηνοτρόφους της χώρας» και κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους των Χανίων να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν.

.Ποιοι θα δουν την έξοδο από τη ρύθμιση των 100 δόσεων


Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκαθαρίζει το τοπίο στη ρύθμιση των 100 δόσεων από την οποία θα βρεθούν ξαφνικά εκτός χιλιάδες πολίτες. 

Όσοι μεγαλοοφειλέτες και επιχειρηματίες μπήκαν στη ρύθμιση και πλήρωσαν εφάπαξ με διαγραφή των προστίμων και μεγάλες εκπτώσεις βγαίνουν κερδισμένοι, καθώς η ρύθμιση αλλάζει δραματικά και θα βρεθούν εκτός οφειλέτες που έχουν καταθέσεις στις τράπεζες. 

Πιο αναλυτικά με τη νέα απόφαση θα αυξάνεται το επιτόκιο, ενώ θα καθορίζονται τα εισοδηματικά κριτήρια που θα οδηγούν σε συρρίκνωση των δόσεων ή ακόμη και στην «αποβολή» από τη ρύθμιση. *Για το επιτόκιο τα π... περισσότερα »

.Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το επίδομα θέρμανσης

Αυστηρότερα θα είναι φέτος τα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης με αποτέλεσμα 500.000 δικαιούχοι να χάσουν το επίδομα. 
Τα δύο βασικά εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για να εκπληρώσει τη μνημονιακή υποχρέωση που προβλέπει μείωση κατά 50% της δημόσιας δαπάνης για επιδότηση της θέρμανσης των νοικοκυριών, προβλέπουν την εφαρμογή αυστηρότερων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης ή την πλήρη κατάργηση του επιδόματος και την ταυτόχρονη σημαντική μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης.... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.