ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...(ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΥΡΙΟ)...???


.Ποιος λογοδοτεί στην Ευρώπη για τις επιλογές της τρόικας;

Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μειμαράκης, ο Οτμαρ Κάρας (κέντρο) και ο Λίεμ Χόανγκ Νγκοκ (αριστερά), μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης της Τρόικα της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου 
Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση, πρέπει να «συνεχιστεί η απαραίτητη μεταρρύθμιση του κράτους και κυρίως να ενισχυθεί ο μηχανισμός είσπραξης φόρων, ενώ ένα μέρος του χρέους της χώρας που διακρατούν οι ευρωπαίοι πιστωτές της μπορεί να διαγραφεί», πρόσθεσε ο Χοάνγκ-Νγκοκ, μέλος της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έφτασε σήμερα στην Αθήνα για να συνεχίσει τ... περισσότερα »

.Παιχνίδια με τον χρόνο...

Ο Ντάισελμπλουμ επιμένει ότι η αξιολόγηση δεν έχει ολοκληρωθεί, παρότι έχουν περάσει... πέντε μήνες (!) και θα «χρειασθεί ακόμα χρόνος», παρ' όλες τις προόδους που έχουν επιτευχθεί... Με άλλα λόγια «ποιος κοροϊδεύει ποιον...». 

Ολα αυτά βέβαια χωρίς να δίνεται δραματικός τόνος -όπως άλλες φορές- γιατί εν όψει ευρωεκλογών, προεδρίας κλπ. ουδείς επιθυμεί εντάσεις και, εν πάση περιπτώσει, μέχρι τον Μάιο η ελληνική πλευρά δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους.

Γιατί όμως τόση καθυστέρηση; Φαντάζομαι όχι για το φρέσκο γάλα ή για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Και εν πάση περιπτώσει, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν και οι διαφορές γύρω από τις αποκλίνουσες εκτιμήσεις δεν είναι αγεφύρωτες, ούτε «μεγέθους» ανυπέρβλητου, ιδίως μάλιστα όταν η κυβέρνηση δεν αμφισβητεί την ουσία των εφαρμοζόμενων πολιτικών. Και αυτό είναι σαφές και στους εταίρους-δανειστές μας... Αρα, γιατί η εμπλοκή;

Τον Ιούνιο του 2014, τελειώνει και το δεύτερο μνημόνιο. Αυτά που έχουν μείνει είναι οι «ουρές»... Υπάρχει όμως το μείζον πρόβλημα του άλυτου ελληνικού προβλήματος (χρέος, ανάπτυξη, σταθεροποίηση), που δεν αντιμετωπίζεται με τη λογική και τα δεδομένα του υφιστάμενου προγράμματος, καθώς οι συνολικές προβλέψεις έχουν πέσει έξω. 

Αρα χρειάζεται μια νέα αναθεώρηση, που θα περιλαμβάνει από την κεντρική μείωση του χρέους, μέχρι τις αναπτυξιακές ενισχύσεις της ελληνικής οικονομίας και μια σειρά ουσιώδεις διαρθρωτικές αλλαγές (φορολογία, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη κλπ.) που καθυστερούν ή γίνονται τσάτρα - πάτρα. Με τι εποπτεία (τρόικα ή κάτι άλλο) και τι μνημόνιο (ή άλλου τύπου δέσμευση) θα γίνουν αυτά; Και πότε οι εταίροι-δανειστές θα είναι έτοιμοι για κάτι τέτοιο;

Πριν από τις ευρωεκλογές, το 'χουν σαφώς αποκλείσει (Ολι Ρεν, Σόιμπλε κλπ.). Ούτε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, καθώς θα απαιτηθούν χρονικές ή πολιτικές προσαρμογές. Αρα οι καθυστερήσεις συνδέονται και με την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος (πάει πιο πίσω), για την επανατοποθέτηση του ελληνικού προβλήματος. Αυτό όμως είναι ένα μείζον πρόβλημα για την κυβέρνηση...


.Αντίδραση Μ. Γλέζου για παρερμηνείες στα όσα ανέφερε περί συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλη Γλέζου προκάλεσαν ερμηνείες που δόθηκαν στην αναφορά του, από το βήμα της Βουλής, για τα σενάρια περί συγκυβέρνησης του κόμματός του με τη ΝΔ.
Σε γραπτή δήλωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, στην οποία ο κ. Γλέζος είναι ηγετικό στέλεχος, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Είναι πέρα από κάθε λογική το κομμάτι της ομιλίας στη Βουλή με το οποίο ειρωνεύεται ο Μανώλης Γλέζος την αδύναμη και πανικόβλητη κυβέρνηση, να το μετατρέπουν σε δήθεν πρόταση συνεργασίας. '
Η είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία - συνεπώς επικίνδυνοι - ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας».

.Αντ. Σαμαράς: Στόχος, να ξαναγυρίσει γρήγορα η Κεφαλονιά σε κανονικούς ρυθμούς Τη βούληση της κυβέρνησης να

Τη βούληση της κυβέρνησης να επουλωθούν το συντομότερο δυνατό οι πληγές που άνοιξε ο σεισμός στην Κεφαλονιά, επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νησί, με την περιοδεία του στο Ληξούρι.

«'Ηρθα για να δείξω ότι όλοι οι 'Ελληνες είναι δίπλα στην Κεφαλονιά και να υπογραμμίσω τη βούληση της κυβέρνησης να ξαναγυρίσει πολύ γρήγορα η Κεφαλονιά σε φυσιολογικούς ρυθμούς» τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «το κράτος, όπως οφείλει να κάνει, θα συνδράμει για να επιστρέψει η ζωή σε φυσιολογικους ρυθμούς».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός δεν εφησυχάζει και πως θα πετύχει τον στόχο του. 
Αναφέρθηκε στους ελέγχους που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σε εκατοντάδες κτίρια τονίζοντας είναι μικρό το ποσοστό των κτιρίων με ζημιές σε σχέση με το μεγεθος του σεισμού. 

Ζήτησε, όμως, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα των υποδομών καθώς υπάρχουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
«Προχωρούν οι έλεγχοι γρήγορα, έχουν ελεγθεί πάνω από 400 κτίρια σε 48 ώρες» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε πως ο έλεγχος στα σχολεία έχει ολοκληρωθεί. 

Σε όσα είναι ασφαλή τα μαθήματα θα αρχίσουν από την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ σε αυτά που έχουν διαπιστωθεί προβλήματα, έχει δοθεί εντολή στα συναρμόδια υπουργεία να εξασφαλιστεί άμεσα η στέγαση των μαθητών.

Οσον αφορά τα νοσοκομεία, όπως είπε , λειτουργούν κανονικά ενώ οι ηλικιωμένοι του γηροκομείου έχουν μεταφερθεί στο μοναστήρι του Αγ. Ανδρέα μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με τον Αρχιεπίσκοπο.

«Η Κεφαλονιά άντεξε και συνεχίζει να αποτελεί έναν πανέμορφο και απολύτως ασφαλή τουριστικό προορισμό. Είμαστε αισιόδοξοι, όλα θα πάνε καλά» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

.'Ανοιξε η εφαρμογή για τα ηλεκτρονικά παράβολα

 'Ανοιξε τις πύλες της η ηλεκτρονική εφαρμογή « e - παράβολο» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέσω της οποίας οι φορολογούμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται και να εξοφλούν παράβολα που χρειάζονται χωρίς να πρέπει να καταφεύγουν στο ταμείο της εφορίας.

Τα παράβολα έχουν ηλεκτρονική μορφή. Σε αυτή τη φάση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται παράβολα που σχετίζονται με τα υπουργεία Εθνικής 'Αμυνας, Τουρισμού, Εξωτερικών, Εργασίας, Υποδομών- Μεταφορών και Δικτύων αλλά και φορέων όπως ο ΕΟΤ, το ΑΣΕΠ, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Σωμάτων Ασφαλείας και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν παράβολα και από άλλους φορείς του Δημοσίου, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή και για τα 1.800 παράβολα που υπάρχουν συνολικά.

.Εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό στο Βόλο

Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό Βόλου τον οποίο «σκόρπισε» με σκορ 4-0 και ουσιαστικά «κλείδωσε» πριν τη ρεβάνς μια θέση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγαλειώδης η εμφάνιση του Ζέκα στο ματς που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με τον Παναθηναϊκό.

Ατζαγκούν, Μπαϊράμι (το πρώτο του με το «τριφύλλι»), Μπεργκ και Καρέλης (είχε και δοκάρι) τα γκολ των «πρασίνων» που έκαναν ό,τι ήθελα απέναντι σε μια ομάδα που πριν από αυτό το ματς μετρούσε 16 παιχνίδια αήττητη…

.Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στην Κεφαλονιά

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Γραμματέα του Κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη, θα επισκεφτεί την Παρασκευή, τους πληγέντες από τον πρόσφατο σεισμό στην Κεφαλονιά. 

Στο κλιμάκιο της αντιπροσωπείας θα μετέχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος, Θάνος Μωραΐτης, Χρήστος Γκόγκας καθώς και οι Νίκος Οικονομίδης και Αντώνης Λιάρος. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.