.Βενιζέλος: Σχέδιο εξόδου από την κρίση πριν την εκλογή Προέδρου

Βαριές κατηγορίες και υπονοούμενα για την αντιπολίτευση, αλλά και πρόσκληση προς αυτήν, για συμμετοχή στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και στο πλαίσιο ενός «ολοκληρωμένου σχεδίου εξόδου απ' την κρίση, σε συμφωνία με τους εταίρους και πριν την προεδρική εκλογή», περιελάμβανε η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. 

Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε την προσφυγή της κυβέρνησης στην κρίση της Βουλής, "έμπρακτη απάντηση στα σενάρια, στους εμπόρους της αβεβαιότητας και τη φούσκα της εφόδου προς την εξουσία που ονειρεύονται...περισσότερα »

.Ρωσία: Ετοιμα σε 6 μήνες τρία εμβόλια κατά του Εμπολα

H Ρωσία θα μπορεί να διαθέσει 3 εμβόλια για την αντιμετώπιση του ιού του Έμπολα στους επόμενους 6 μήνες διαβεβαίωσε σήμερα η υπουργός Υγείας της χώρας Βερόνικα Σκβόρτσοβα, την ώρα που η επιδημία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο 4000 και πλέον ανθρώπων σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 

«Έχουμε παρασκευάσει 3 εμβόλια (…) και πιστεύουμε ότι θα είναι έτοιμα στους επόμενους 6 μήνες» δήλωσε η Ρωσίδα υπουργός σε τηλεοπτικό δίκτυο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti. «Το πρώτο είναι ήδη έτοιμο για μια κλινική δοκιμή» προσέθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας ότι το ένα από τα εμβό... περισσότερα »

.«Όργιο φοροδιαφυγής στην Ελλάδα»

Καλπάζει η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα καθώς δύο στους τρεις εργαζόμενους αποκρύπτουν μέρος του πραγματικού εισοδήματός τους από την Εφορία ή δεν δηλώνουν απολύτως τίποτα στις φορολογικές Αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού The Economist. 

Το δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία του Στέφεν Χαλ, ερευνητικού εταίρου της Τράπεζας της Ελλάδος. Κατά το δημοσίευμα, η παραοικονομία στην Ελλάδα το 2013 άγγιξε το 1/4 του ΑΕΠ (24%), τη στιγμή που ο μέσος όρος στην Ευρώπη δεν υπερβαίνει το 20% (19%).

.Αύξηση της παγκόσμιας ανάπτυξης και μέτρα τόνωσης της οικονομίας ανακοίνωσε η ομάδα G20

«Ενώ ορισμένες βασικές οικονομίες ανακάμπτουν, κάποιες άλλες αντιμετωπίζουν νέες αδυναμίες» αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της ομάδας G20, που συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Για τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας σε όλο τον κόσμο και πρωτίστως στις χώρες που ανήκουν στην ομάδα G20, αναφέρεται ότι θα επιφέρουν:


- αύξηση κατά 1,8% στο παγκόσμιο ΑΕΠ


- 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία


- εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται η αποφασιστικότητά τους να επιτύχουν «αποτελέσματα που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη, καθώς οδεύουμε προς τη σύνοδο των ηγετών» που θα πραγματοποιηθεί στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, τον Νοέμβριο.
   
 Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι νέες στρατηγικές ανάπτυξης θα οδηγήσουν στην αύξηση κατά 1,8% στο παγκόσμιο ΑΕΠ, την επόμενη πενταετία. Αυτό σημαίνει 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην παγκόσμια οικονομία και εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας». 

Στη συνέχεια, υπογραμμίζεται ότι «θα υπάρχει καταλογισμός μέσω ελέγχου των εφαρμοσμένων πολιτικών. Το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ και άλλοι διεθνείς οργανισμοί θα βοηθήσουν σημαντικά στη διαδικασία αυτή».

.«Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως»

Ο πρωθυπουργός μετά τη λήψη ψήφου εμπιστοσύνης δήλωσε πως «η εμπιστοσύνη και η εντολή που πήραμε απόψε στη Βουλή δεν θα διαψευστούν. Οι ελπίδες του ελληνικού λαού θα δικαιωθούν απολύτως». 

Επίσης είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016 ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι από τα όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκύπτει ότι είναι ματαιότητα κάθε προσπάθεια εθνικής συνεννόησης. 

Πάντως, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας: «Ελάτε να βγάλουμε μαζί Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εμείς θα το κάνουμε και χωρίς εσάς. Θα ήταν καλύτερα να το κάνουμε μαζί».

Ξεκινώντας την επίθεση στον κ. Τσίπρα τον χαρακτήρισε «μικρό Ναπολέοντα» για τα όσα είπε στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι αυτά είναι ντροπή και πολιτική αθλιότητα. «Δεν καταφέρνετε όμως να τρομοκρατείτε τους βουλευτές. Εκτοξεύετε λάσπη στον ανεμιστήρα και όταν σας ρωτάμε ποιός πότε δεν κάνετε κουβέντα. Τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς τους έχετε εύκολους» πρόσθεσε. 

Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι «είμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή, η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και δεν θα επιτρέψουμε να ξανακυλήσει πίσω. Ακούω το ένα ψέμα μετά το άλλο τη μία λανθασμένη πρόβλεψη μετά την άλλη. Η ψήφος εμπιστοσύνης δίνει την σταθερότητα που χρειάζεται για να βγούμε στο ξέφωτο και όχι για να δημιουργείται στους ξένους τις εντυπώσεις που σκοπίμως δημιουργήσατε σήμερα».  

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.