.Νίκες για Ολυμπιακό και Εργοτέλη

 Επέστρεψε στις νίκες μετά την παρένθεση του Αγρινίου (0-0 με Παναιτωλικό) ο Ολυμπιακός, που πέρασε νικηφόρα από τη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας με 2-0 τον Πανιώνιο. Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ τα τέρματα της ομάδας σημείωσαν οι Βάις (61΄) και Σαβιόλα (75΄).

 Ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Χαντί, στο 51ο λεπτό, έγραψε την ιστορία στην αναμέτρηση της Βέροιας με τον Εργοτέλη, που διεξήχθη στο «Καυτανζόγλειο» στάδιο λόγω εργασιών στην έδρα της μακεδονικής ομάδας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ. 

Το συγκρότημα του Ηρακλείου νίκησε 1-0 και ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης (10 βαθμοί), ενώ η Βέροια παρέμεινε στους πέντε βαθμούς

.Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής

Η είδηση της σύλληψης ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής μεταφέρεται από το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ, με λεπτομερείς περιγραφές της δράσης του κόμματος και των ενεργειών των ελληνικών αρχών. Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) *σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η οποία αναμεταδίδεται από πολλά μέσα, κάνει λόγο για «βαρύ χτύπημα εναντίον των Νεοναζί στην Ελλάδα» και αναφέρεται στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης. 

Η *Frankfurter Allgemeine Zeitung*, σε εκτενές δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση, αναφέρεται στην απειλή τ... περισσότερα »

.ΔΗΜΑΡ: Η νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας είναι η απάντηση στους φασίστες

Η νομιμότητα και η λειτουργία των θεσμών της Δημοκρατίας είναι η απάντηση στους φασίστες-εχθρούς της Δημοκρατίας, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της για τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, η ΔΗΜΑΡ. 
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη κάνει το καθήκον της για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. 

Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί προς κάθε κατεύθυνση. Η ΔΗΜΑΡ τονίζει την ανάγκη να συγκροτηθεί κοινό μέτωπο όλων των δυνάμεων της Δημοκρατίας για το ξερίζωμα της εγκληματικής οργάνωσης και την αντιμετώπιση των απάνθρωπων ιδεών της. 
"Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και υπολογισμοί δεν ωφελούν τη Δημοκρατία", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.

.Πρωτοσέλιδες αναφορές διεθνών μέσων για τις συλλήψεις στελεχών της Χρυσής Αυγής

«Η Ελλάδα καταστέλλει τη δράση της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής με συλλήψεις» γράφουν στην πρώτη τους σελίδα οι Τάιμς της Νέας Υόρκης, τονίζοντας ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία πραγματοποίησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη Χρυσή Αυγή, συλλαμβάνοντας δεκάδες μέλη της, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της οργάνωσης, καθώς και αρκετών από τα κορυφαία ηγετικά της στελέχη στο Κοινοβούλιο». 

«Είναι η πρώτη φορά που στελέχη πολιτικού κόμματος και βουλευτές του συλλαμβάνονται στην Ελλάδα μετά την πτώση της στρατιωτικής χούντας το 1974» σημειώνουν οι Τάιμς «Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε την... περισσότερα »

.Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε δημοσκόπηση της Alco

Σημαντική πτώση της Χρυσής Αυγής σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Alco, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».
Ειδικότερα, η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει το 6,7% στην πρόθεση ψήφου, ενώ σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία τον περασμένο Ιούνιο, τη Χρυσή Αυγή είχε επιλέξει, τότε, το 10,8% των ερωτηθέντων.
Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει 21,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%. 

Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,7%, το ΠΑΣΟΚ με 5,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, το ΚΚΕ με 4,7% και η ΔΗΜΑΡ με 3,5%. Άλλο Κόμμα επιλέγει το 6,7% των ερωτηθέντων, Λευκό το 3,9%, Αποχή το 8,6%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 12,8% του δείγματος.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 36% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 29%. Άλλο Κόμμα απάντησε το 5% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 30%.

.«Δε θα γίνουν ανεκτά τα τάγματα εφόδου»

«Η Πολιτεία επιτέλεσε στο ακέραιο το δημοκρατικό καθήκον. Η έρευνα δεν σταματά εδώ», τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως.

Ο κ. Δένδιας είπε ότι με εντολή του πρωθυπουργού η έρευνα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί και δεν σταματά εδώ.

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως είπε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις. Και ξεκαθάρισε: «Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου διακήρυξα ότι δεν θα γίνουν ανεκτά τα τάγματα εφόδου. Η Χρυσή Αυγή εισπράττει σήμερα την απάντηση από το κράτος δικαίου».

Είπε ότι η Δικαιοσύνη αντιμετώπισε οριστικά ως εγκληματική οργάνωση το ναζιστικό φαινόμενο. Και τόνισε ότι Δικαιοσύνη και ΕΛ.ΑΣ. κινήθηκαν με ταχύτητα και αποφασιστικότητα γι’ αυτό και τους ευχαρίστησε θερμά.

Χαρακτήρισε ιστορική την σημερινή ημέρα. Και τόνισε: «Αποδεικνύει ότι το κράτος δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο απέναντι στη βία». 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.