.ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παραίτηση βόμβα για τη Διοίκηση της Ελένης Σαπρίκη από δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες χθες παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου ηΕλένη Σαπρίκη και την έδρα της αναλαμβάνει ο Δημήτρης Λεμονίδης που ορκίζεται σήμερα Τετάρτη στις 16:00.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ακόμα ένα πλήγμα για τη διοικούσα παράταξη, λιγότερο από δύο μήνες πριν τις εκλογές, καθώς η κα Σαπρίκη αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της διοίκησης. 
Το ήθος και η εντιμότητα με την οποία διαχειρίστηκε τις αρμοδιότητες που της ανατέθηκαν κατά τη θητεία της ως δημοτική σύμβουλος κανείς δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει. Επιπλέον, η οικογένειά της είναι γνωστό ότι διαθέτει σημαντικά ερείσματα ιδιαίτερα στην περιοχή των Ιλισίων.
Οι λόγοι που την οδήγησαν στην παραίτηση δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστοί καθώς η ίδια επέλεξε να κινηθεί με χαμηλό προφίλ μη δημοσιοποιώντας την επιστολή παραίτησης.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία εξέλιξη που θα προκαλέσει αναταραχή στα νερά της τοπικής πολιτικής σκηνής.

.Πρεμιέρα για τις φορολογικές δηλώσεις του 2014

Ανοίγει το απόγευμα η διαδικτυακή πύλη στο TAXISnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων με τα εισοδήματα του 2013 από όλα τα φυσικά πρόσωπα. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων η οποία θα γίνεται ηλεκτρονικά -εκτός ορισμένων εξαιρέσεων- θα διαρκέσει έως και τις 30 Ιουνίου 2014, διάστημα στο οποίο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη διευκρινίσει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις και εφόσον συντρέχει αντικειμενική και πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο αυτή θα μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΥΟ.

Ο φόρος εισοδήματος θα καταβληθεί σε τρεις ισόποσες διμηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής, όταν υποβάλλεται εμπρόθεσμα, ως ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης, ορίζεται η τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του επόμενου μήνα από την ημερομηνία λήξης της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, δηλαδή στις 31.07.2014.

Η δεύτερη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης και η τρίτη δόση καταβάλλεται έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πέμπτου μήνα από τη λήξη υποβολής της δήλωσης.

- Όταν ο φόρος που οφείλεται με βάση την εμπρόθεσμη δήλωση καταβάλλεται εφάπαξ στην προθεσμία της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 1,5%.

Υπενθυμίζεται ότι στο εκκαθαριστικό των εφετινών φορολογικών δηλώσεων θα περιλαμβάνεται και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τους υπόχρεους. Η καταβολή του φόρου θα γίνει κατά τον ίδιο τρόπο με τον φόρο εισοδήματος.

.Στους 18 οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα στο Αφγανιστάν

Δεκαοκτώ άνθρωποι, εκ των οποίων επτά καμικάζι Ταλιμπάν και δέκα αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Τζαλαλαμπάντ, τη μεγάλη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών.  

«Δέκα αστυνομικοί, μεταξύ τους ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλανγκί. «Ένας πολίτης επίσης σκοτώθηκε όπως και οι επτά δράστες της επίθεσης».

Η επίθεση άρχισε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου και ακολούθησαν σφοδροί πυροβολισμοί, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ. 

Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 5ης Απριλίου. Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς και στην κατοικία του κυβερνήτη στην Τζαλαλαμπάντ, η οποία πλήττεται από πολλές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

.Ο Μπ. Ομπάμα αποκλείει το ενδεχόμενο αμερικανικής «στρατιωτικής επιχείρησης» στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα απέκλεισε την Τετάρτη το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής των ΗΠΑ στην Ουκρανία, δίνοντας έμφαση στο ρόλο της διπλωματίας στην αντιπαράθεση της Αμερικής με τη Ρωσία για το θέμα της Κριμαίας. 

«Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε μια στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία» τόνισε ο Ομπάμα μιλώντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο KNSD του Σαν Ντιέγκο, ένα τοπικό κανάλι συνεργαζόμενο με το NBC.

Ο Ομπάμα, ο οποίος ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε 11 Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους τη Δευτέρα, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα επιμείνουν στη συνέχιση των διπλωματικών προσπαθειών προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη Ρωσία. 

«Υπάρχει ένας καλύτερος δρόμος, αλλά πιστεύω ότι ακόμα και οι Ουκρανοί θα αναγνωρίσουν ότι για εμάς, το να εμπλακούμε εναντίον του ρωσικού στρατού δεν θα ήταν προσήκον και δεν θα ήταν καλό και για την Ουκρανία» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

.Βρέθηκαν αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό που ίσως ανήκουν στο Boeing

Δύο αντικείμενα που βρέθηκαν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν να αποτελούν μέρος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πριν από 12 ημέρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν. 

"Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουμε μια νέα ένδειξη", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών στους δημοσιογράφους στην Κουάλα Λουμπούρ. Η δήλωση του υπουργού διατυπώνεται μετά την αποστολή από την Αυστραλία αεροσκάφους για να ερευνήσει τα δύο αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσω δορυφόρου να επιπλέουν στη θάλασσα.

 Το ένα από τα δύο αντικείμενα που «ενδεχομένως έχουν σχέση» με την πτήση MH370 της Malaysia Airlines και εντοπίστηκαν από εικόνα δορυφόρου έχει μέγεθος 24 μέτρα, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Αυστραλίας. «Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. 

Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια» κατά διαστήματα, δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο»  δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.