.ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει η αίσθηση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη για τους εργάτες της Μανωλάδας

Με ανακοίνωσή του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση των εργατών γης της Νέας Μανωλάδας αφήνει την αίσθηση ότι δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη.
Τονίζει μάλιστα ότι η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα ερευνήσει αν οφείλει να πράξει κάτι για αυτό και προσθέτει:

«Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης των εποχικών εργατών γης. 

Με αυτά τα δεδομένα καθίσταται επείγουσα η συζήτηση για τα πιθανά δικαιώματα εργασίας που μπορούν να έχουν οι υπό το καθεστώς αναβολής απομάκρυνσης αλλοδαποί αλλά και η ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο της πρόσφατης κοινοτικής οδηγίας σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου και διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών με σκοπό την εποχιακή εργασία».

.Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην Αργεντινή

 Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδότησαν οι τελευταίας εξελίξεις στην Αργεντινή. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του καταστροφική λογική, ενώ ο Νίκος Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ) αντέτεινε ότι κανείς δεν μπορεί να συντάσσεται με τα μαύρα κερδοσκοπικά κοράκια που ποδηγετούν λαούς.
 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο και είναι επικίνδυνη.
       
«Το πρόβλημα είναι ότι με αυτά που λέγατε, παρασύρατε τους συμπολίτες μας που νόμιζαν ότι ο δρόμος της Αργεντινής είναι προτιμότερος. Ευτυχώς που δίνει πολλές ευκαιρίες στον ελληνικό λαό να δει πού θα μπλέκαμε αν δεν πληρώναμε, γιατί στον σύγχρονο κόσμο, χρεοκοπία σημαίνει ότι πεινάνε οι πολίτες του. Να δούμε λοιπόν στον πραγματικό κόσμο με την Αργεντινή χρεοκοπημένη και απούσα την αλληλεγγύη, τι γίνεται» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολιτικό προσωπικό χώρας ή κόμμα, που να επιχαίρει για τα όσα υφίσταται η Αργεντινή, επειδή έμεινε στην πλήρη ασυδοσία αυτών των δύο κερδοσκοπικών funds που ποδηγετούν κυβερνήσεις και χώρες της ΕΕ. 
«Το έχουμε υποστεί και εμείς με το psi επειδή δεν δεχτήκαμε το εθελοντικό κούρεμα. Πρέπει να υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των λαών χωρίς αστερίσκους απέναντι σε αυτά τα μαύρα κοράκια» τόνισε ο κ. Βούτσης.
 Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Αναγνωστάκης, επιτέθηκε στον Άδωνι Γεωργιάδη κατηγορώντας τον ότι «κινήθηκε με όρους κυνικούς» ενώ χαρακτήρισε «προκλητικά και πέρα από κάθε πολιτική ευπρέπεια» τα όσα ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε.

 «Ελλάδα και Αργεντινή έχουν μια κοινή συνισταμένη. Την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου» ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

.Το Ισραήλ ετοιμάζεται για το τελειωτικό χτύπημα στη Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός επιστράτευσε 16.000 επιπλέον εφέδρους, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε 86.000 έπειτα από τη συνέχιση της επιχείρησης που πραγματοποιεί από τις 8 Ιουλίου στη Λωρίδα της Γάζας. Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας που συνεδρίαζε επί πέντε ώρες χθες αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των «στόχων τρομοκρατών» της Χαμάς 

και τη συνέχιση των επιχειρήσεων για την «εξουδετέρωση» των υπογείων σηράγγων που έχει κατασκευάσει το παλαιστινιακό κίνημα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινού εδάφους, μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο. 

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν οκτώ υπουργοί, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα πάντα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, στρατηγός αρμόδιος για τον τομέα της Γάζας εξήγησε ότι η καταστροφή των υπογείων σηράγγων είναι «θέμα ημερών».

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι επανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμοφόδια, μερικές ώρες μετά την έντονη καταδίκη της Ουάσινγκτον για την επίθεση εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα.

.Ήττα με 1-0 για τον Αστέρα κόντρα στη Μάιντς

Ο Αστέρας θα υποδεχθεί με μειονέκτημα τη Μάιντς την επόμενη Πέμπτη (7/8, 21:15) στην Τρίπολη, καθώς ηττήθηκε με 1-0 στην πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. 

«Xρυσός» ο Οκαζάκι για τους Γερμανούς στο 45’, που απείλησαν ελάχιστα, με τους Αρκάδες να έχουν αρκετές κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και δοκάρι με τον Μάσα στο 40’, αλλά έφυγαν με.. σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο. Κορυφαίος για την ελληνική ομάδα ο Μπαντιμπαγκά, ο οποίος χειροκροτήθηκε (!) από το κοινό των γηπεδούχων στο 81', όταν έγινε αλλαγή.

.«Η Αργεντινή βρίσκεται πλέον σε κατάσταση "μερικής χρεοκοπίας"»

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε σήμερα το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής, κρίνοντας πως η χώρα βρίσκεται πλέον σε κατάσταση «μερικής χρεοκοπίας», όπως αναφέρει ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του οίκου Standard and Poor's που υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής στην κατηγορία της «επιλεκτικής χρεοκοπίας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.