ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ... ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑΣ


.''Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΚΡΑ''...

Η εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό του γραφείο «μυρίζει άκρα», δήλωσε στον Alpha 98,9 o υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης ...
πρόσθεσε ότι ταυτίζει τα άκρα, δεν τα διαχωρίζει, καθώς δεν πιστεύει ότι έχουν διαφορά μεταξύ τους.
«Δεν θα τους περάσει. 

Δεν θα περάσει από οποιουσδήποτε κουκουλοφόρους και αν προέρχεται, από οποιεσδήποτε ιδέες και αν κυοφορείται» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι η επίθεση είχε στόχο το προσωπικό του γραφείου του.
«Έχουμε περάσει δύσκολες μέρες στο κέντρο της Αθήνας και ποτέ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα» συμπλήρωσε.

.''ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ''...

Κριτική στην απόφαση των ΗΠΑ να περικόψουν μεγάλο μέρος της οικονομικής βοήθειας 960 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο προς την Αίγυπτο άσκησε η κυβέρνηση της αραβικής χώρας.
«Δεν θα υποκύψουμε...
στις αμερικανικές πιέσεις και θα συνεχίσουν την πορεία μας προς τη δημοκρατία», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Μπαντρ Αμπντελατί.
Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει την Τετάρτη την ακύρωση της παράδοσης στρατιωτικού εξοπλισμού μεγάλης κλίμακας στην Αίγυπτο, καθώς και την κατακράτηση βοήθειας η οποία θα δινόταν σε ρευστό στην αιγυπτιακή κυβέρνηση.
Η απόφαση έρχεται μετά από μήνες πολιτικής αναταραχής.
Από την 3η Ιουλίου, οπότε και οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ανέτρεψαν τον ισλαμιστή πρόεδρο της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν επανειλημμένα συγκρουστεί με υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι στηρίζουν τον κ. Μόρσι.
Αίγυπτος: Η Ουάσινγκτον πιέζει για εκδημοκρατισμό με διακοπή ενισχύσεων
Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ άρχισε την εξέταση της αναθεώρησης της οικονομικής βοήθειας προς την Αίγυπτο τον Αύγουστο, μετά την ιδιαίτερα αιματηρή καταστολή των καθιστικών διαμαρτυριών των ισλαμιστών, με εκατοντάδες νεκρούς, από την αστυνομία και το στρατό. 
Την Τετάρτη, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα παραδώσουν προς το παρόν στην Αίγυπτο ελικόπτερα Απάτσι, καθώς και πυραύλους Χαρπούν και τμήματα αρμάτων μάχης.
Η Ουάσιγκτον αναστέλλει επίσης βοήθεια σε ρευστό ύψους 192 εκατομμυρίων ευρώ και δανειακές εγγυήσεις ύψους 221 εκατ. ευρώ.
Το «πάγωμα» δεν υπάρχει πρόθεση να καταστεί μόνιμο, διευκρίνισε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
ΗΠΑ: Περιορισμός της στρατιωτικής βοήθειας προς την Αίγυπτο
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζεν Πσάκι, η βοήθεια αναστέλλεται μέχρι να σημειωθεί «ορατή πρόοδος προς μία δημοκρατικά εκλεγμένη, πολιτική κυβέρνηση μέσα από ελεύθερες και δίκαιες εκλογές». 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να παρέχουν στην Αίγυπτο βοήθεια στους τομείς της υγείας και της παιδείας, καθώς και στην διασφάλιση της τάξης στην Χερσόνησο του Σινά, όπου δρουν ένοπλες ομάδες ριζοσπαστών ισλαμιστών

."Εποικοδομητική συζήτηση" Ευ. Βενιζέλου με τον γγ ΝΑΤΟ

«Η Ελλάδα είναι παλαιό, αξιόπιστο και ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ και θα παίζει πάντα αυτόν τον ρόλο» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στις δηλώσεις που ακολούθησαν τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ 'Αντερς Φογκ Ράσμουσεν.

Αναφερόμενος στη συζήτησή τους, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να εξετάσει με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή, και ειδικότερα στην ιδιαίτερα ταραγμένη περιοχή της Μέσης Ανατολής και της  Βόρειας Αφρικής.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράσμουσεν έκανε λόγο για μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και υπογράμμισε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει το ΝΑΤΟ.

.Τροπολογία για αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Στην επίσπευση των διαδικασιών, προκειμένου να ψηφισθεί η ρύθμιση για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.

Ζήτησε από την υπηρεσία Νομοθετικού Έργου της Βουλής η ρύθμιση να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος «Ρυθμίσεις θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλες διατάξεις» που θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη. 

.Άρση ασυλίας έξι βουλευτών της Χρυσής Αυγής εισηγείται η Επιτροπή

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα, για τους οποίους οι ανακριτικές αρχές ζητούν να παραπεμφθούν για εγκληματική δράση στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης και για εγκληματική δράση, η οποία αφορά την προσβολή του πολιτεύματος.

Θετική επίσης, είναι η εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για την άρση της ασυλίας άλλων τριών βουλευτών της ΧΑ, για τους οποίους οι δικαστικές αρχές διαβίβασαν αίτημα για παραπομπή: του Ηλία Κασιδιάρη για τα επεισόδια στο Ηράκλειο της Κρήτης, του Ηλία Παναγιώταρου για διατάραξη κοινής ειρήνης και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου για παράνομη λειτουργία ραδιοερασιτεχνικού σταθμού. 

Κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Δεοντολογίας η Ολομέλεια της Βουλής θα συγκληθεί την Τετάρτη για να αποφασίσει (με την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας με κάλπη) και για τους έξι βουλευτές προκειμένου να παραπεμφθούν ή όχι στη Δικαιοσύνη. 

Ενώπιον της Επιτροπής εμφανίστηκαν και τοποθετήθηκαν ο Γιώργος Γερμενής και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Γερμενής είπε ότι διώκεται για την ιδεολογία του και ακόμη πως δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα ερχόταν η εποχή που θα βρισκόταν κατηγορούμενος για προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος, για εσχάτη προδοσία, όταν στο σπίτι του έχει την ελληνική σημαία. 

Επίσης ανέφερε πως οι οικογενειακές του καταβολές είναι κομμουνιστικές και φέρεται να περιέγραψε την εποχή που ο παππούς του έστελνε την μητέρα του να του φέρει τον Ριζοσπάστη και μετά έκρυβαν την εφημερίδα.

Ο Χρ. Αλεξόπουλος εμφάνισε στην Επιτροπή έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ο ερασιτεχνικός ραδιοσταθμός έχει άδεια.

.Συνελήφθη ειδικός φρουρός για κακοποίηση 22χρονης. Στην κατοχή του βρέθηκε και ξιφίδιο με τη σβάστικα

Ειδικός φρουρός συνελήφθη χθες από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, για βάναυση κακοποίηση 22χρονης, για φοροδιαφυγή και άλλα αδικήματα, ενώ, εκτός των άλλων, βρέθηκε στην κατοχή του και ένα ξιφίδιο με τη ναζιστική σβάστικα.

Πρόκειται για έναν 30χρονο, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία, απειλή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας σχετικά με την προστασία ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων άρχισε μετά από καταγγελία 22χρονης, που είχε για κάποιο διάστημα σχέση με τον ειδικό φρουρό, σύμφωνα με την οποία, προχθές τα ξημερώματα, την απείλησε και την χτύπησε.

.Βρέχει διαμάντια!

Ακούγεται σαν προϊόν επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πιθανό ότι από τον ουρανό του Κρόνου και του Δία πέφτουν διαμάντια, με αποτέλεσμα εκατομμύρια τόνοι αυτών των πολύτιμων λίθων να έχουν αποθηκευτεί στους δύο πλανήτες (περιμένοντας τους «κυνηγούς» από τη Γη)!

Αυτή την εντυπωσιακή εκτίμηση έκαναν δύο Αμερικανοί πλανητικοί επιστήμονες, οι οποίοι μελέτησαν τις ηλεκτρικές καταιγίδες που λαμβάνουν χώρα συνεχώς στους δύο γιγάντιους πλανήτες και οι οποίες γεννούν μεγάλες ποσότητες σωματιδίων άνθρακα, τα οποία, στη συνέχεια, λόγω των ακραίων ατμοσφαιρικών συνθηκών, μετασχηματίζονται σε στερεά διαμάντια.

Μέχρι τώρα μόνον ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας θεωρούνταν «ύποπτοι» για την παραγωγή διαμαντιών, καθώς, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, το ατμοσφαιρικό αέριο μεθάνιο μπορεί να μετατρέπεται απευθείας σε διαμάντια, που μετά πέφτουν ως στερεή βροχή στην επιφάνεια. 

Κάτι ανάλογο, αλλά με άλλη διαδικασία παραγωγής των διαμαντιών, μπορεί να συμβαίνει στον Δία και τον Κρόνο, όπως υποστηρίζουν ο Κέβιν Μπέινς του πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν- Μάντισον και η Μόνα Ντελίτσκι της California Specialty Engineering, που έκαναν τη σχετική επιστημονική ανακοίνωση στο 45ο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας, σύμφωνα με το "Nature", το "New Scientist" και το Space.com.

.Στα 2,6 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 9μηνο

Πρωτογενές αποτέλεσμα 2,624 δισ. ευρώ, παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο 2013(Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου) έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 2,069 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2,873 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, για το εννεάμηνο, σύμφωνα με τα οποία παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,667 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος 12,719 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 8,273 δισ. ευρώ. Το ύψος των ... περισσότερα »

.Η ΔΗΜ.ΑΡ. για τη διακοπή χρηματοδότησης εγκληματικών οργανώσεων

Με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ έκανε παρέμβαση στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το «ζήτημα της χρηματοδότησης εγκληματικών οργανώσεων, όπως είναι η Χρυσή Αυγή». 

Το συγκεκριμένο ζήτημα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, «δεν μπορεί να αποτελεί πεδίο στείρας αντιπαράθεσης των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

Η ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι «σε αυτές τις κρίσιμες ώρες απαιτείται δημοκρατική νηφαλιότητα και ομόθυμη αντιμετώπιση του ναζιστικού φαινομένου. Δεν χωρούν μικροκομματικές σκοπιμότητες και υπολογισμοί».

.Χατζησωκράτης: Δυστυχώς η υπερφορολόγηση συνεχίζεται

«Όσο και να προσπαθεί ο Υπουργός Οικονομικών για να "διασκεδάσει" τους φόβους των Ελλήνων πολιτών για το νέο φόρο ακινήτων, δεν πείθει μια και όλοι γνωρίζουν ότι για είσπραξη 2,850 εκατ. ευρώ θα επιβληθεί φόρος 4 περίπου δισε. ευρώ», αναφέρει ο ουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρης Χατζησωκράτης, προσθέτοντας ότι «στο όνομα της εισπραξιμότητας και πάλι οι απομένοντες συνεπείς φορολογούμενοι θα κληθούν να συμβάλλουν».

«Δυστυχώς η υπερφορολόγηση συνεχίζεται», καταλήγει ο κ. Χατζησωκράτης

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.