.Στο Γουδί από σήμερα ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος απορριμάτων

Γουδί, ο πρώτος-από τους 20 που θα τοποθετηθούν συνολικά-βυθιζόμενος κάδος στην Αθήνα. Ο κάδος έχει, σύμφωνα με την «Καθημερινή», μέγεθος 6 τετραγωνικά μέτρα και χωράει περί τα 20 κυβικά μέτρα συμπιεσμένα σκουπίδια, όσα δηλαδή 45 συμβατικοί κάδοι. 

Οι κάδοι αυτοί έχουν ειδικό σύστημα που ελέγχει την πληρότητα τους και ειδοποιεί την υπηρεσία καθαριότητας που στη συνέχεια αναλαμβάνει να τον αδειάσει. Η τοποθέτηση των κάδων θα γίνει ως τον Απρίλιο, σε σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση απορριμμάτων, όπως στη Λεωφόρο Μεσογείων και Βασ. Σοφίας στον Πύργο Αθηνών, στην Πλατεία Κουμ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: Ουσιαστικές οι συνομιλίες με Τζον Κέρι - Τζακ Λιου

 «Με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε σε βάθος για όλα τα μεγάλα διεθνή, διμερή και ευρωπαϊκά θέματα» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σημερινή συνάντησή του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον Αμερικανό ομόλογό του.

«Η πρόσκλησή μου στην Ουάσιγκτον», όπως είπε, «λίγες μέρες μετά την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, ήταν μία ωραία ευκαιρία να προβάλουμε το πρόσωπο μίας κανονικής Ελλάδας, όχι της Ελλάδας της κρίσης, αλλά της Ελλάδας που ως θεσμικά ισότιμο μέλος της Ε.Ε. την εκπροσωπεί συνολικά ως Προεδρία».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «οι δύο πρωινές συναντήσεις μου με τον κ. Λιου και με τον κ. Κέρι εστίασαν στο ουσιώδες και είμαι πραγματικά ευτυχής γιατί η συζήτηση με τον κ. Κέρι έγινε στο τέλος όταν είχε προηγηθεί η συζήτηση για την οικονομία με τον κ. Λιου και για όλα τα θέματα με τους προέδρους των δύο Επιτροπών του Κογκρέσου, δηλαδή με τον γερουσιαστή τον κ. Μενέντεζ, που προεδρεύει της πανίσχυρης Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και με τον πρόεδρο της Επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Ρόις».

.«Οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις της τρόικας»

Εμμένει η τρόικα στη σκληρή της στάση, εν όψει της νέας διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, και φέρεται να μην αποδέχεται ακόμη, σειρά προτάσεων, που έχουν υποβληθεί το οικονομικό επιτελείο για την επίτευξη συμφωνίας και την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν έχουν αποδεχθεί τα ισοδύναμα που προτείνει η ελληνική πλευρά για τον ΦΠΑ στην εστίαση και τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς θεωρούν ότι η υστέρηση των εσόδων είναι υψηλότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου. 

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για το 2014, το υπουργείο έχει προτείνει πακέτο μέτρων, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, στο οποίο περιλαμβάνονται είτε «one off» μέτρα, είτε άλλα, μακροπρόθεσμης απόδοσης.

Ο ίδιος παράγοντας επισημαίνει, πάντως, ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών πρέπει επιτέλους να αποδεχθούν ότι οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις τους και τα θετικά αποτελέσματα ήρθαν ταχύτερα του αναμενόμενου.

.Κόντρα Στουρνάρα-Τσίπρα για τα τραπεζικά σκάνδαλα

Τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή για τα «σκανδαλώδη δάνεια των τραπεζών», αξιοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι ως «κυβέρνηση σε αποδρομή» πρέπει να διακόψει κάθε σχεδιασμό και ενέργεια δεσμεύοντας την επόμενη κυβέρνηση που θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ.

 Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στους σχεδιασμούς αυτούς που, όπως είπε, πρέπει να εγκαταλειφθούν, ο κ. Τσίπρας ενέταξε τα παιχνίδια με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και τη μετάβαση του Γιάννη Στουρνάρα από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στη θέσ... περισσότερα »

.Οι κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία και τις επόμενες εκλογές

Στη δημοσιότητα δόθηκε η απόφαση της κεντρικής πολιτικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ που ελήφθη στην τελευταία συνεδρίασή της, στις 22 Δεκεμβρίου. Η απόφαση αφορά στις θέσεις του κόμματος σχετικά με την ανεργία, την κεντροαριστερά και τις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις Επιπλέον, αναφέρεται ότι στη συνεδρίαση της 22ης Δεκεμβρίου, «η ΚΠΕ με μεγάλη πλειοψηφία υπερψήφισε την εισήγηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ». 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΠΕ, «εθνικός στόχος πρέπει να είναι με κάθε τρόπο η ανάσχεση της ανεργίας» και ως προς αυτό το 1ο σημείο της απόφασης αναφέρεται, μεταξύ άλλων, η... περισσότερα »

.ΓΙΑΤΙ ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΚΑΘΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


*Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν αυτό που κάθε λογικός άνθρωπο έβλεπε τον τελευταίο καιρό: την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στο εκλογικό σώμα, ακόμα και στην παραδοσιακά νεοδημοκρατική Α΄ Αθήνας (δηλαδή στο Δήμο μας). * Νομίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες αιτίες για την παγίωση αυτή, αξιολογικά οι εξής: *1. Η εμμονή των ψηφοφόρων να «ακούνε» την τσέπη τους* -την οποία αδειάζουν συστηματικά πλέον οι φόροι, ειδικά για όσους δεν έχουν δουλειά και/ή δε βλέπουν ανάπτυξη- και όχι τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, ούτε των αισιόδοξων οικονομολόγων, που κρίνουν μεγέθη όπως το εμπορικό ισοζ... περισσότερα »

.Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής


Η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, οι απολύσεις στο Δημόσιο μες στο 2014, οι αλλαγές στο ΦΠΑ και οι πιθανές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα τω φύλλων της Παρασκευής. Τα κύρια θέματα των εφημερίδων σήμερα έχουν ως εξής: *ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ*: "Μήνας κολάσεως στον ΕΟΠΥΥ". Η εφημερίδα γράφει ότι "στον αέρα θα είναι για τουλάχιστον έναν μήνα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, κυρίως της Αττικής, καθώς δεν θα μπορούν να επισκέπτονται στα Πολυϊατρεία του πρώην ΙΚΑ τους 5.765 γιατρούς του οργανισμού, από τη στιγμή που θα μπουν σε διαθεσιμότητα". *ΕΘΝΟΣ*: "Ποιοι φεύγουν από το Δημόσιο ... περισσότερα »

.Ούτε ένας Έλληνες στρατιώτης δεν θα σταλεί στην Αφρική


Ούτε ένας  Έλληνες στρατιώτης δεν θα σταλεί στην Αφρική, διαβεβαίωσε ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος τους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες, κατά την καθιερωμένη άτυπη ενημέρωσή τους. 

Ωστόσο, η Ελληνική Κυβέρνηση προτίθεται να διαθέσει το «Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης» (ΕΣΕΕ/EL - EU - OHQ), που βρίσκεται  στην Λάρισα, εφόσον συγκροτηθεί Ευρωπαϊκή Στρατιωτική Δύναμη που θα αποσταλεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 
Πρόκειται για Στρατηγείο που βρίσκεται σε υποτυπώδη λειτουργία,  με επικεφαλής Έλληνα Στρατηγό. Αν όμως επιλεγεί να συντονίζει τον στρατιωτικό σχεδιασμό της ευρωπαϊκής στρατιωτικής επιχείρησης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, τότε προφανώς, θα αναβαθμιστεί.

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, μαίνεται ένας σκληρός εμφύλιος πόλεμος και έχουν εμπλακεί και γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ,  έχοντας  εξασφαλίσει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την υποστήριξη της Αφρικανικής Ένωσης, της ΕΕ και των ΗΠΑ, αποδέχτηκε  πρόσκληση από τοπικές ομάδες πιστές στον έκπτωτο πρόεδρο François Bozizι, και έχει αποστείλει  γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις στο κράτος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Αποστολή των Γάλλων στρατιωτών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,  είναι «να αφοπλίσουν όλες τις πολιτοφυλακές και τις ένοπλες ομάδες που τρομοκρατούν τον πληθυσμό», σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου  Άμυνας της Γαλλίας.

Η απόφαση  για την εμπλοκή της Ε.Ε σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, θα ληφθεί την Δευτέρα από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε που θα συνεδριάσουν στις Βρυξέλλες υπό την Προεδρία του ΥΠ.ΕΞ.  Ευάγγελου Βενιζέλου και θα εξετάσουν σχετικό  Γαλλικό αίτημα.
Η  Γαλλία έχει ήδη στείλει 1.600 στρατιώτες, έχει συμφέροντα σε αυτό το κράτος και  ζητάει να συγκροτηθεί μια ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη 1100 στρατιωτικών με σύγχρονα στρατιωτικά μέσα, ώστε να ενισχυθεί η Γαλλική στρατιωτική δύναμη, που αντιμετωπίζει προβλήματα από την ανεξέλεγκτη δράση των ανταρτών.

Στην σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.  θα βρίσκεται και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχ. Κωσταράκος για να παρουσιάσει τεχνικά ζητήματα της συγκρότησης και αποστολής της ευρωπαϊκής στρατιωτικής  δύναμης στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, άλλα και για να συμμετάσχει στην σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, την ερχόμενη Τρίτη, όπου και θα συζητηθεί το ίδιο θέμα

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.