.'' ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ''...


Τα μέτρα λιτότητας θα υπερψηφιστούν από την ελληνική Βουλή παρά τις αντιδράσεις, αναφέρει στο σημερινό της φύλλο, η ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου '' De Tijd'', σε άρθρο με τίτλο ''Η Ελλάδα, πάλι σε απεργία κατά των μέτρων λιτότητας''... 

Όπως ειδικότερα σημειώνεται , οι απεργιακές κινητοποιήσεις των Ελλήνων εργαζομένων κορυφώνεται, σήμερα, ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στην ελληνική Βουλή επί των μέτρων λιτότητας. 

Εκτενής αναφορά γίνεται στην 48ωρη απεργία που οργάνωσε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αλλά και στην ατμόσφαιρα που επικρατούσε κατά το χθεσινό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Επισημαίνεται παράλληλα, ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις κάνουν ''ότι περνάει από το χέρι τους'' για να αποτρέψουν την υπερψήφιση και εφαρμογή των επώδυνων μέτρων.

Κατά την εφημερίδα, η πιθανότητα να καταψηφιστούν τα μέτρα είναι  ''εξαιρετικά μικρή '', καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός , Αντώνης Σαμαράς, διαθέτει την υποστήριξη τουλάχιστον 154 βουλευτών.

.Οργή Σαμαρά για τη στάση Τσίπρα


Oργισμένος είναι ο Αντώνης Σαμαράς με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ το πρωί στη Βουλή. 
Στην αποψινή ομιλία του, θα το δείξει ανάγλυφα, καθώς - ουσιαστικά - με την επαναστατική γυμναστική του κυρίου Τσίπρα, όπως λένε στο Μαξίμου, αμφισβητήθηκε η δεδηλωμένη της κυβέρνησης. 

"Ούτε στην εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη δεν αμφισβητήθηκε η δεδηλωμένη", έλεγαν κορυφαία στελέχη, καυτηριάζοντας ως ανερμάτιστη τη γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέχρι στιγμής, στην καταμέτρηση των "κουκιών" προκύπτει στο κυβερνητικό στρατόπεδο ότι τα "Ναι" στο νομοσχέδιο θα είναι τουλάχιστον 155, αφού οι διαρροές από το ΠΑΣΟΚ φθάνουν τις πέντε.

Εκτός από τον Κώστα Σκανδαλίδη, που θα απόσχει και αποτελεί το μεγαλύτερο πονοκέφαλο για το Βαγγέλη Βενιζέλο, καταψηφίζουν οι κύριοι Κασσής και Παραστατίδης, ενώ προς το "'Οχι" κλίνουν οι κύριοι Μπόλαρης και Κουτσούκος.

Εντός της Βουλής, αξιολογήθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ στήριξε την κυβέρνηση στην ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ και συντάχθηκε με την κυβερνητική πλειοψηφία. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου, θεωρούν ότι το γεγονός πως η ΔΗΜΑΡ θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό και πως μόνο λόγω της διαφωνίας με τα εργασιακά θα ψηφίσει "παρών" στο πολυνομοσχέδιο - ενώ στηρίζει την κυβέρνηση σε όλα τα άλλα - δείχνει ότι η κυβερνητική συνοχή δεν έχει πρόβλημα.

.Επίθεση στελεχών της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΚΝΕ, καταγγέλλει το ΚΚΕ


Επίθεση «τραμπούκων της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής» σε μέλη της ΚΝΕ, έξω από το ΕΠΑΛ Λαγκαδά, όπου καλούσαν τους μαθητές να συμμετέχουν στη σημερινή απεργία και στις συγκεντρώσεις» καταγγέλλει το ΚΚΕ.
«Η ομάδα των φασιστοειδών, με επικεφαλής γνωστά στελέχη μπράβους της Χρυσής Αυγής Διχταπανίδη και Παναγιωτίδη, αρχικά με βρισιές και απειλές επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να διώξουν τα μέλη της ΚΝΕ. 

Όταν διαπίστωσαν ότι η τρομοκρατία δεν είχε αποτέλεσμα επιτέθηκαν με γροθιές και ρόπαλα», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, ενώ τονίζεται ότι «η συμμορία της Χρυσής Αυγής πήρε την κατάλληλη απάντηση, καθώς προς βοήθεια των μελών της ΚΝΕ έσπευσαν απεργοί εργάτες από το εργοστάσιο της ΑΓΝΟ», οι οποίοι «κατάφεραν και πήραν από τους μπράβους της Χρυσής Αυγής τα ρόπαλα, δύο ξύλινα και ένα μηχανικό, παρότι αυτοί έβγαλαν μαχαίρια».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία είναι ένας ύπουλος αντικομμουνιστικός και τρομοκρατικός μηχανισμός, που στηρίζεται από το σύστημα και χρησιμοποιείται ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα και στους νέους, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους ενάντια στην ΕΕ και τους εκμεταλλευτές καπιταλιστές».

«Η απάντηση που τους έδωσαν τα μέλη της ΚΝΕ και οι απεργοί εργάτες δείχνει το πώς ο λαός και η νεολαία μπορούν να απομονώσουν, να αποκαλύψουν και να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των ναζιστών» τονίζει το ΚΚΕ. 

Επισημαίνει ότι «υπάρχουν όλα τα στοιχεία, τα ονόματα ακόμα και τα αποτυπώματά τους στα ρόπαλα» και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες, καθώς «είναι υπεύθυνη για το αν θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής».

."Τα καλύτερα για τις ΗΠΑ δεν έχουν έρθει ακόμα"


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη νικητήρια ομιλία του στο Σικάγο τόνισε ότι χρειάζεται συμβιβασμός για να προχωρήσει η χώρα προς τα εμπρός.
Ο Ομπάμα υποσχέθηκε να συνεργαστεί με τους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους ηγέτες με στόχο τη μείωση του ομοσπονδιακού ελλείμματος, τον καθορισμό του φορολογικού κώδικα, τη μεταρρύθμιση των νόμων περί μετανάστευσης και τον περιορισμό της εξάρτησης της χώρας από το ξένο πετρέλαιο.

Ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι θα συζητήσει με τον αντίπαλό του και ηττημένο των προεδρικών εκλογών Μιτ Ρόμνεϊ για "τους τομείς στους οποίους θα συνεργαστούμε για να κάνει η χώρα βήματα προόδου".

Ο αμερικανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι επιστρέφει στο Λευκό Οίκο "πιο αποφασισμένος και πιο εμπνευσμένος από ποτέ".
Στην 25λεπτη ομιλία του τόνισε:" Γνωρίζουμε βαθειά μέσα μας ότι για τις ΗΠΑ τα καλύτερα δεν έχουν έλεθει ακόμα".

"Παρά τις διαφορές μας, οι περισσότεροι από εμάς τρέφουν τις ίδιες ελπίδες για το μέλλον της Αμερικής", υπογράμμισε ο Ομπάμα ενώπιον των χιλιάδων οπαδών του που τον επευφημούσαν και οι οποίοι τον είχαν υποδεχθεί λίγα λεπτά νωρίτερα φωνάζοντας "τέσσερα ακόμα χρόνια".

"Εκεί είναι που πρέπει να πάμε. Μπροστά", τόνισε ο Ομπάμα επαναλαμβάνοντας ένα από τα σλόγκαν της προεκλογικής του εκστρατείας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.