,Ολομέτωπη επίθεση Βενιζέλου σε ΝΔ - ΔΗΜΑΡ βάζει φωτιά στην κυβέρνηση

Με ηχηρές απουσίες και δίχως τον Γιώργο Παπανδρέου ξεκίνησε η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός αυτό ουδόλως επηρέασε τονΕυάγγελο Βενιζέλο που φρόντισε να περάσει τα μηνύματά του εν όψει της σύσκεψης της Δευτέρας για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 

Μια σύσκεψη που αναμένεται να προκαλέσει αναταράξεις στην κυβέρνηση, αφού ο κ. Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να πάει για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. «Η συνάντηση έχει στην πραγματικότητα ως αντικείμενο τη συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην ομιλία του έβαλλε κατά πάντων. Κατά της Νέας Δημοκρατίας που «νομίζει ότι η κυβέρνηση είναι δική της, μονοκομματική» κατά της ΔΗΜΑΡ που «αποφεύγει τα βάρη των δύσκολων αποφάσεων», κατά τουΣΥΡΙΖΑ που «κρύβεται πίσω από το πέπλο ανεύθυνης δημαγωγίας της αντιμνημονιακής τυφλότητας» και τέλος κατά πρώην ή νυν μελών του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θα σηκώσουμε εμείς το βάρος ούτε του Τσοχατζόπουλου, ούτε του Παπακωνσταντίνου, ούτε κανενός άλλου» είπε ο κ. Βενιζέλος φωτογραφίζοντας και τον απόντα Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επίσης, έκανε λόγο για «αλεξιπτωτιστές και τυχοδιώκτες που υπήρχαν στο κόμμα και τώρα χειροκροτούν τα αντίπαλα κόμματα. 

Oφείλουν να σέβονται την παράταξη που τους ανέδειξε αν και σέβομαι πως κάποιοι δυσαρεστήθηκαν που δεν είναι υπουργοί, αλλά δεν σέβομαι τον παραγοντισμό και τον τυχοδιωκτισμό. 

Δεν μπορεί ο καθένας να έχει προσωπική ατζέντα. Ή κάποιος συμφωνεί με το ΠΑΣΟΚ ή όχι. Εχουμε χάσει την αίσθηση των ρόλων και των μεγεθών».
Η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ουσιαστικά αποτελεί προοίμιο της στάσης που σκοπεύει να κρατήσει στην τρικομματική συνεδρίαση της κυβέρνησης με θέμα το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως η ΝΔ νομίζει πως αυτή η κυβέρνηση είναι μια δική της μονοκομματική κυβέρνηση», είπε και συνέχισε: «Δεν το νομίζει πάντα, δεν το νομίζουν όλα τα στελέχη της, αλλά βρισκόμαστε πολύ συχνά αντιμέτωποι με το θέμα αυτό.

Συνεργαζόμαστε με τη ΝΔ αλλά δεν ταυτιζόμαστε, ούτε ιδεολογικά, ούτε αξιακά, ούτε πολιτικά. Οι τεκμηριωμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ προκαλούν συχνά ενόχληση στη ΝΔ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις, ενώ παρατηρείται μια παιδαριώδης προσπάθεια οικειοποίησης των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ. 

Η ΔΗΜΑΡ θέλει να μετέχει στη νομή της εξουσίας αποφεύγοντας στις πιο κρίσιμες στιγμές τα βάρη των δύσκολων αποφάσεων. Ολα αυτά έχουν το αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση και τη Βουλή. 

Η κυβέρνηση πορεύεται αυτούς τους δώδεκα μήνες έχοντας αναμφίβολα καταγράψει θετικά σημεία αλλά έχοντας αναδείξει και σημαντικά προβλήματα. Τα μέλη της κυβέρνησης που υπέδειξε το ΠΑΣΟΚ δουλεύουν αθόρυβα και αποτελεσματικά, χωρίς να δημιουργούν τριβές».

Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «εθνική» την περίπτωση αποτυχίας της κυβέρνησης με τραγικές συνέπειες και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επενδύει σε αυτήν την αποτυχία. «Δεν μπορεί η πορεία της χώρας να παίζεται κορώνα - γράμματα ανάμεσα στη διαμάχη της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε και πρόσθεσε πως «η πόλωση είναι επικοινωνιακή και δεν εκφράζει την κοινωνία».

Τέλος, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή υποστήριξε πως ορισμένα ΜΜΕ που θεωρούνται έγκυρα προβάλλουν με ύπουλο τρόπο το ακροδεξιό κόμμα. Η κατάληξη του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν: «Το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ σκληρό για να πεθάνει».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.