.Συνάντηση Σαμαρά με Μέρκελ στο Βερολίνο - Δεν υπάρχει θέμα νέου κουρέματος επιμένει η καγκελάριος

Επίσκεψη αστραπή στο Βερολίνο πραγματοποιεί το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση κορυφής για την ανεργία των νέων που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ.

Στις λίγες ώρες που θα παραμείνει εκεί αναμένεται να έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με την κυρία Μέρκελ που κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς την ίδια ώρα υπάρχουν σε πλήρη εξέλιξη στην Αθήνα οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα προκειμένου να αποδεσμευθούν τα 8,1 δισ. της επόμενης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας.

Παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ και πολλοί ακόμη παράγοντες της παγκόσμιας οικονομίας υποστηρίζουν ότι το ελληνικό χρέος πρέπει να αναδιαρθρωθεί ξανά προκειμένου να γίνει βιώσιμο η κυρία Μέρκελ έσπευσε από σήμερα να σταματήσει κάθε συζήτηση τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω αναδιάρθρωση καθώς το χρέος κρίνεται απολύτως βιώσιμο.


Ταυτόχρονα, ερωτηθείσα για την καταβολή της επόμενης δόσης των 8,1 δισ. ευρώ προς την Αθήνα, η Καγκελάριος τόνισε: Η Ελλάδα μπορεί να μην λάβει στο σύνολό της τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ, αλλά τμηματικά.

.Η κρίση στην Ελλάδα και οι εξελίξεις στην Ευρώπη, στο επίκεντρο των επαφών του Αλ. Τσίπρα στη Μόσχα

Η ανάπτυξη κοινής δράσης με τα κόμματα της Ρωσικής Αριστεράς, η κατάσταση στην Ελλάδα και οι εξελίξεις στην Ευρώπη, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε σήμερα στη Μόσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, με τις ηγεσίες των κομμάτων της κρατικής Δούμα.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύεται από το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκο Παππά και τον υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο, συναντήθηκε με τον Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κρατικής Δούμα, τον Λεονίντ Καλάσνικοφ, γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ο οποίος μετέφερε προσωπικούς χαιρετισμούς του Ε. Ζουγκάνοφ, ο οποίος βρίσκεται κλινήρης σε νοσοκομείο της Μόσχας), καθώς και με τον Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς, μέλος του προεδρείου του Κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» και υποψήφιος κυβερνήτης της Μόσχας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.