.ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ, με πολύ καλά αντανακλαστικά, ανακοίνωσε εχθές την συμμετοχή του κόμματος του στο forum για την συζήτηση και την συνεργασία με τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς. Τα ονόματα που θα το αναλάβουν θα είναι ο Γ. Μανιάτης και ο Χ. Δερβένης

Τα... 
αντανακλαστικά έχουν να κάνουν με το γεγονός, ότι την ίδια στιγμή που το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωνε την συμμετοχή του, η ΔΗΜΑΡ απέρριπτε την πρόταση της δικής της συμμετοχής. Αποτέλεσμα, να παραιτηθεί ο Ν. Μπίστης, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος, για την διεύρυνση και την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον διάλογο με τις κινήσεις της Κεντροαριστεράς. Μάλιστα, ο ίδιος είχε δεσμευτεί σε κάτι τέτοιο, σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί (εδώ).


Αποτέλεσμα: Το ΠΑΣΟΚ με την κίνηση του κερδίζει επικοινωνιακούς πόντους καθώς εμφανίζεται ανοιχτό στον διάλογο με όλους

.ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ...


ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ!
Άσχετος, όπως είναι από μπάλα, δεν μπορούσε να κάνει τίποτε σοβαρό στο ποδόσφαιρο, παρά μόνο να οδηγεί σε διάλυση τον ιστορικό Παναθηναϊκό. Και εκεί τον οδηγεί οΑλαφούζος, καθώς εκτός από τους... 
ποδοσφαιριστές που θέλει να διώξει, αδειάζει και τον Χουάν Ρότσα, ο οποίος εξέφρασε τις αντιρρήσεις του για το ξεκαθάρισμα της ομάδας. 

Έτσι, η δυσαρέσκεια που εξέφρασε δημοσίως ο Χουάν Ραμόν Ρότσα για τις αποφάσεις του Γιάννη Αλαφούζου στον Παναθηναϊκό προκάλεσαν δυσαρέσκεια στις τάξεις της διοίκησης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κάλεσε εκτάκτως τον Αργεντινό τεχνικό για συνάντηση την Πέμπτη και θα τον καλέσει να δώσει εξηγήσεις. 

Ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» θεωρεί πως όσα είπε ο προπονητής στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Προοδευτική για το Κύπελλο δεν κινούνται στο περιεχόμενο όσων είχαν συζητήσει στη συνάντηση που είχαν. Θεωρεί πως ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν του είχε δώσει την εντύπωση πως διαφωνεί κάθετα με όσα αποφάσισε η διοίκηση για καρατόμηση ποδοσφαιριστών και εξεπλάγην από τις τοποθετήσεις του. 

Το θέμα είναι εάν οι άλλοι παράγοντες του ΠΑΟ αφήσουν τον Αλαφούζο να διαλύσει την ομάδα ή εάν δεν παρέμβουν καθόλου για να τον εκθέσουν, θα είναι όμως πολύ αργά για τον ΠΑΟ...

.Η ΕΚΤ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ...


H ΕΚΤ θα αποδέχεται εκ νέου όλα τα ομόλογα που εκδίδει ή εγγυάται το ελληνικό δημόσιο ως εχέγγυα για την παροχή ρευστότητας, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.
Σημειώνεται ότι θα επιβάλλεται ειδικό ''κούρεμα'' ... 
στη ρευστότητα που θα δίνεται, που θα εξειδικευτεί στο νομικό κείμενο το οποίο θα συνοδεύει την απόφαση και θα δημοσιευτεί στις 21 Δεκεμβρίου, ημερομηνία από την οποία ξεκινά και η ισχύς της.

Όπως αναφέρει, το εποπτικό συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή κατώτατου ορίου αξιολόγησης στα ομόλογα που εκδίδει ή εγγυάται το ελληνικό δημόσιο και κάνει αποδεκτά ως εχέγγυα για παροχή ρευστότητας. Η αναστολή θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας, υπογραμμίζει.

Στην απόφαση του αυτή, το συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας έλαβε υπόψη του τη θετική έκθεση της Τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα, καθώς και την ευρεία γκάμα μέτρων που αυτή έχει ήδη λάβει στα μέτωπα της δημοσιονομικής σύγκλισης, των δομικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και της σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Η απόφαση αυτή αφορά όλα τα εκκρεμή , αλλά και τα νέα εργαλεία χρέους που εκδίδει ή εγγυάται η ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει η ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας.

.«Να τοποθετηθεί η ΝΔ για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής»


Να αποσαφηνίσει τη θέση της για το εάν συντάσσεται με τη θέση των υπολοίπων κομμάτων για την εξαίρεση της Χρυσής Αυγής από την ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης, καλεί τη Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εφόσον επιβεβαιωθεί η θέση της, θα πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, αφού η Ν.Δ. θα δηλώνει σύμφωνη με την σχετική πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και με την αντίστοιχη θετική στάση του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ». 

«Τώρα είναι η ώρα της Βουλής των Ελλήνων να αποφασίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, για την σύνθεση μιας νέας αντιπροσωπείας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

.Σκοτώνει πρόωρα 3,2 εκατ. ανθρώπους


Μπορεί η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες να βελτιώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες χάρη στο νόμο για την καθαρό ατμοσφαιρικό αέρα (Clean Air Act) ωστόσο παραμένει ένα από τα κύρια ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος παγκοσμίως.

Νέα έκθεση που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The Lancet» αποδίδει 3,2 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους ετησίως σε παγκόσμιο επίπεδο στην ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία είναι ο τέταρτος πιο επικίνδυνος παράγοντας για την υγεία μετά το κάπνισμα.

Η έρευνα δείχνει ακόμα πως η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η όγδοη αιτία πρόωρων γεννήσεων στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η αιθάλη θεωρείται θανατηφόρα καθώς επικάθεται στους πνεύμονες και διεισδύει άμεσα στο αίμα. Καρκινογόνα είναι και τα μικροσωματίδια που εκπέμπονται από τις μηχανές ντίζελ. Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξύ στα αστικά κέντρα όπου θεωρείται ότι προκαλεί το ήμισυ των πρόωρων θανάτων.

Η λίστα με τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης περιλαμβάνει ακόμα άσθμα, ασθένειες του αναπνευστικού κλπ.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν ένα ακόμα καμπανάκι κινδύνου για την οικονομία του άνθρακα και δείχνουν προς μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών με επενδύσεις στην καθαρή ενέργεια και τις συγκοινωνίες.

.Στο επίκεντρο ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή


Ζητήματα ανάπτυξης, κοινωνικής συνοχής αλλά και συντονισμού και τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους. Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όσο και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επεσήμαναν ότι πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, με ιδιαίτερη μέριμνα στις ευπαθείς ομάδες. «Οργανώνουμε τη νέα αφετηρία της χώρας. 
Τώρα πρέπει να ανακόψουμε την ύφεση, την ανεργία, να αποκτήσουμε θετικό πρόσημο, θέσεις εργασίας και να νιώσει ασφαλής ο πολίτης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι ο Έλληνας πολίτης πρέπει να νιώσει ότι αυτά τα μέτρα είναι τα τελευταία, ενώ αναφερόμενος στο φορολογικό τόνισε ότι τον τελευταίο λόγο έχει η Βουλή.

«Όλα όσα αποφασίστηκαν είναι προς θετική κατεύθυνση», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι τώρα απομένει από μας να γίνουν αυτά που πρέπει στο εσωτερικό. Θέλουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, τόνισε ο κ. Κουβέλης επισημαίνοντας ότι πρέπει να προωθηθεί άμεσα ένα δίχτυ προστασίας για τους ασθενέστερους.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί ώστε να προωθήσουμε λύσεις προς την κοινωνία, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος τόνισε ότι στη συνάντηση δεν ετέθη θέμα ανασχηματισμού και εκλογικού νόμου.

Η πρόταση μας για απλή αναλογική είναι στοιχείο που μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα και να προχωρήσουμε σε θέματα διαφάνειας, δήλωσε ο κ. Κουβέλης. Αναφερόμενος στο φορολογικό σημείωσε: «Έχουμε σύμπτωση στα περισσότερα σημεία, εκεί που υπάρχουν διαφοροποιήσεις θα τα δούμε στο κοινοβούλιο».

O Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, σχολίασε την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας σε "Β-"από την βαθμίδα της επιλεκτικής χρεωκοπίας που προχώρησε η Standard and Poor's, στον απόηχο της ολοκλήρωσης της επαναγοράς ομολόγων. «Πολύ σημαντική απόφαση, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Δημιουργεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντανακλά την «ισχυρή αποφασιστικότητα» των χωρών της ευρωζώνης να διατηρήσουν την Ελλάδα στο ευρώ. Οι προοπτικές χαρακτηρίζονται από την Standard & Poor's σταθερές, βάσει και της δέσμευσης της κυβέρνησης για δημοσιονομικές και διαρθρωτικές προσαρμογές παρά τις οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις. 
Στον αντίποδα...«σημαντικούς» κινδύνους εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η οικονομία της Ελλάδας, παρά τη μερική εκταμίευση της δόσης, προειδοποιεί το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο. 
«Με την κοινωνική συνοχή να τίθεται σε δοκιμασία με τα νέα μέτρα λιτότητας, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν παραμένουν σημαντικοί» και οι αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του χρέους «θα παραμένουν» αν δεν υπάρξει πρώτα επιστροφή στην ανάπτυξη, εκτιμά στην ίδια έκθεση το ινστιτούτο.

.Αναστολή κινητοποιήσεων


Προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων στους Δήμους αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρός της, Θ. Μπαλασόπουλος, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν και πάλι, αν υπάρξουν απολύσεις, λόγω του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Προς το παρόν το πεδίο μάχης της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στην αυτοδιοίκηση είναι οι αίθουσες των δικαστηρίων, καθώς μέσα στις επόμενες μέρες εκδικάζονται προσφυγές που έχουν να κάνουν με Δήμους της Αττικής. 

."Πρόσωπο της Χρονιάς" για το "Time" o Ομπάμα


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακηρύχθηκε "Πρόσωπο της Χρονιάς" για το 2012 από τους συντάκτες του περιοδικού Time, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την εκπομπή Today Show του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Ο Ομπάμα επικράτησε των υπόλοιπων επτά υποψηφίων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Αιγύπτιος πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι, το ζεύγος Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Apple Τιμ Κουκ και η Μαλάλα Γιουσαφζάι, η 15χρονη Πακιστανή μαθήτρια που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τους Ταλιμπάν επειδή διεκδικούσε το δικαίωμα των γυναικών στην εκπαίδευση.

Το περιοδικό επέλεξε τον Ομπάμα επειδή "εξασφάλισε μια νέα πλειοψηφία, μετέτρεψε την αδυναμία σε ευκαιρία και επιδίωξε, παρά τις αντιξοότητες, να δημιουργήσει μια τελειότερη πολιτειακή ένωση".

.Μετά από 3.000 χρόνια εξιχνιάστηκε η δολοφονία του φαραώ Ραμσή Γ΄


Ο φαραώ Ραμσής Γ΄, ο θάνατος του οποίου αποτελούσε γρίφο για τους ιστορικούς επί αιώνες, δολοφονήθηκε στο πλαίσιο μιας σκευωρίας για τη διαδοχή του και οι δράστες του έκοψαν το λαιμό, όπως αποκάλυψε μια νέα ανάλυση της μούμιας του.

Οι αξονικές τομογραφίες αποκάλυψαν μια βαθιά και πλατιά τομή κρυμμένη από τους επιδέσμους που κάλυπταν το λαιμό του μουμιοποιημένου φαραώ. Οι επίδεσμοι δεν ήταν δυνατόν να αφαιρεθούν γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα κινδύνευε η ακεραιότητα της μούμιας.

"Τελικά, με την έρευνα αυτή, λύσαμε ένα σημαντικό μυστήριο στην ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου", δήλωσε ο Άμπερτ Ζινκ, παλαιοπαθολόγος στο Ινστιτούτο των Βαλσαμωμένων Πτωμάτων και του Ανθρώπου των Πάγων, στην Ιταλία.

Κατά την έρευνά τους οι επιστήμονες ανακάλυψαν και ένα μικροσκοπικό φυλαχτό που είχε τοποθετηθεί μέσα στην πληγή του φαραώ. Όπως εξήγησε ο Ζινκ, πιθανότατα το έβαλαν οι βαλσαμωτές πιστεύοντας ότι θα βοηθούσε να γιατρευτεί η πληγή στην επόμενη ζωή του Ραμσή Γ΄.

Ο Ραμσής Γ΄, ο επονομαζόμενος και "τελευταίος μεγάλος φαραώ", βασίλεψε στην Αίγυπτο από το 1186 έως το 1155 π.Χ. περίπου. Οι ιστορικοί διαφωνούσαν μεταξύ τους και είχαν διατυπώσει πολλές αντικρουόμενες θεωρίες για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

.ΗΠΑ: Τα δύο τρίτα των ηγετών της Αλ Κάιντα έχουν εξολοθρευτεί


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εξολοθρεύσει περισσότερους από 20, από τους περίπου 30 κορυφαίους ηγέτες της Αλ Κάιντα, στο Αφγανιστάν και Πακιστάν, από την ημέρα που ο Μπαράκ Ομπάμα έγινε πρόεδρος, δήλωσε αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας την Τρίτη.

«Έχουμε απομακρύνει περισσότερους από 20 εκ των 30 κορυφαίων της Αλ Κάιντα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών», δήλωσε ο Μπέντζαμιν.

Ο Ντάνιελ Μπέντζαμιν, επικεφαλής του γραφείου αντιτρομοκρατίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε ότι όταν ο Ομπάμα ανέλαβε τα καθήκοντά του, η κεντρική οργάνωση της Αλ Κάιντα, με επικεφαλής τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, ήταν μια «τρομερά επικίνδυνη οργάνωση».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.