.Π. Παυλόπουλο στηρίζουν ΑΝΕΛ και ΝΔ, Ν. Αλιβιζάτο το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, «Παρών» θα ψηφίσει το ΚΚΕ

Η *ΝΔ* θα στηρίξει τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Κώστας Καραγκούνης. 

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραγκούνης αναφέρει: «Στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Δεκέμβριο, προτείναμε την υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα, ενός γνώστη των ευρωπαϊκών θεμάτων, μετριοπαθούς πολιτικού και πρώην υπουργού Εξωτερικών. 

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο, πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ, κατ' εξοχήν ευρωπαϊστή και μετριοπαθή πολιτικό. Είναι αυτονόητο ότι η ΝΔ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του ισ... περισσότερα »

.Π.Κρούγκμαν: Νέα ευκαιρία στην Ελλάδα θα ήταν υπέρ των συμφερόντων των δανειστών

«Οι Ευρωπαίοι δανειστές της Ελλάδας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δίνοντας στην Ελλάδα μια ευκαιρία να ορθοποδήσει, ενεργούν υπέρ των δικών τους συμφερόντων» υποστηρίζει σε νέο άρθρο του στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, επισημαίνοντας τις ομοιότητες μεταξύ της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και της Ελλάδας. 

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι κρίσιμης σημασίας για τους ηγέτες της Ευρώπης να φέρουν στη μνήμη τους τη σωστή ιστορία. Εάν δεν το πράξουν» όπως επισημαίνει «το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη και... περισσότερα »

.Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας

Τον Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ως υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Η επιλογή του προσώπου του νέου Προέδρου Δημοκρατίας, είπε, δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητη από τη συγκυρία.

Η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλαζονική απέναντί στην ιστορία της, ούτε διεκδικούσε αξιώματα για τον εαυτό της, τόνισε, συμπληρώνοντας ότι χρειάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, υψηλό αίσθημα πατριωτικής ευθύνης και να χαίρει αποδοχή και από τη Βουλή.

.Β. Σόιμπλε: Δεν είναι σαφές αν η Ελλάδα επιθυμεί ένα πρόγραμμα στήριξης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκρινε πριν από λίγο ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν η κυβέρνηση της Ελλάδας επιθυμεί η όχι ένα πρόγραμμα στήριξης μετά τις χθεσινές διαπραγματεύσεις στο Γιούρογκρουπ.

Σε δηλώσεις που έκανε στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Σόιμπλε ανέφερε ότι η παράταση του προγράμματος της Ελλάδας θα είχε νόημα μόνον εάν η Αθήνα έχει πρόθεση να το εφαρμόσει. «Χρειαζόμαστε ξεκάθαρες δεσμεύσεις ως προς αυτό», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον Σόιμπλε, οι χώρες μέλη της ευρωζώνης επιδεικνύουν ενιαία στάση έναντι της Ελλάδας και η Αθήνα δεν έχει καταφέρει να πείσει άλλους υπουργούς Οικονομικών χωρών μελών της ευρωζώνης για τις θέσεις της.

Ο Σόιμπλε είπε ότι θέλει η ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη, διεμήνυσε όμως ότι αυτό επαφίεται στην Αθήνα και μόνο.

.Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους του να επιλέξουν «την ικανότητα και όχι το χάος»

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Eυρωζώνη βρίσκονται σε μια «κρίσιμη στιγμή» προειδοποίησε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν και κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους του να επιλέξουν «την ικανότητα και όχι το χάος».

«Φθάνουμε σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη και βρίσκομαι εδώ για να ζητήσω απ' όλα τα μέρη να καταλήξουν σε μια συμφωνία, επειδή το να μην υπάρξει μία συμφωνία θα είχε σοβαρές συνέπειες για την οικονομία και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα» δήλωσε ο Βρετανός υπουργός κατά την άφιξή του σε μια σύνοδο με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

«Στη Βρετανία έχουμε ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό σχέδιο και μπορούμε να προστατευόμαστε καλύτερα, όμως αυτό που η Βρετανία έχει αληθινά ανάγκη να δει, είναι η ικανότητα και όχι το χάος» πρόσθεσε ο κ. Όσμπορν.

.Γ. Βαρουφάκης: Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα

«Το επόμενο βήμα είναι ένα υπεύθυνο βήμα. Η Ευρώπη θα συνεχίσει να συζητά προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες και να φτάσει σε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Ευρωπαίο πολίτη είτε αυτός είναι Ελληνας, Ολλανδός ή Γερμανός, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Γ. Βαρουφάκης προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ, στις Βρυξέλλες. Στην Ευρώπη ξέρουμε να συζητούμε ώστε να φτάσουμε σε μια πολύ καλή και αξιότιμη λύση μέσα από αρχικές διαφωνίες, υπογράμμισε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική πλευρά να υποβάλει αίτημα για επέκταση του προγράμματος και μόλις το πράξει, όπως σημείωσε, μπορούμε να επιτρέψουμε ευελιξία εντός του προγράμματος η οποία μπορεί να ενταχθεί στις πολιτικές προτεραιότητες των ελληνικών αρχών . 

Θα πρέπει να δούμε αν το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά που είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να προχωρήσουμε, ανέφερε και τόνισε ότι εξαρτάται από τους Ελληνες, τους οποίους δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε σε οτιδήποτε. «Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε με την ελληνική πλευρά το επόμενο διήμερο» κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.

.«Οι δημοκρατίες απορρίπτουν τα τελεσίγραφα»

Για δύο κείμενα, το πρώτο εκ των οποίων θεωρήθηκε κατ΄ αρχήν θετικό από την ελληνική πλευρά και το δεύτερο βρίσκονταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στη συνεδρίαση του Eurogroup. Ειδικότερα, η ελληνική κυβέρνηση τονίζει ότι τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους. 

Προσθέτει ότι το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού. Φαίνεται, προσθέτουν, ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει. 

Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν σημειώνοντας ότι «οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

.«Όχι» στον Προκόπη Παυλόπουλο από το ΠΑΣΟΚ

«Να μην ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ» για την Προεδρία της Δημοκρατίας «για λόγους βαθύτατα πολιτικούς» αποφάσισε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου. Αντίθετα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε τον συντονισμό των κινήσεών της με την ΚΟ του Ποταμιού στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής. 

Κατόπιν τούτου, κοινή πρόταση των δύο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος. Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟ του κόμματος εξηγεί την απόφαση της να μην ψηφιστεί η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ «για λόγους βαθύτατα πολιτικούς», σημειώνοντας ότ... περισσότερα »

.«Να επιβληθεί περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων στην Ελλάδα»

«Μια ακόμη κρίση, ένα ακόμη επίβουλο κύμα εξόδου κεφαλαίων. Στην Ελλάδα σήμερα, όπως στην Κύπρο πριν τρία χρόνια, οι καταθέτες αποσύρουν δεσμίδες χαρτονομίσματα για να τα βγάλουν από τη χώρα. 

Πριν από όλους, οι επενδυτές σπεύδουν να κάνουν ηλεκτρονικές μεταβιβάσεις προς τράπεζες στην υπόλοιπη ευρωζώνη» τονίζει στους Financial Times ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών Ifo Hans-Werner Sinn. 

Τον Δεκέμβριο του 2014 μόνο, στάλθηκαν στο εξωτερικό 7,6 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 4% του ελληνικού ΑΕΠ. «Το 2012 η Κύπρος βρέθηκε σε ανάλογη θέση. Οι εύποροι Κύπριοι (κ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.