.Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 1-0


Κατώτερος των περιστάσεων και άστοχος όσο δεν πάει ήταν ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και δίκαια γνώρισε την ήττα από την ομάδα της Κομοτηνής με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου επτά λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.
Το Τριφύλλι πλήρωσε ουσιαστικά την αστοχία του καθώς αν και δημιούργησε ευκαιρίες δεν μπορούσε με τίποτα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου δείχνοντας την φανερή αδυναμία των πράσινων στο σκοράρισμα. 
Από την άλλη η ομάδα του Πανθρακικού έδειξε καλά στοιχεία, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και δίκαια πήρε την νίκη.

.Στην Πηγάδα η Χρυσή Αυγή


Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και σχεδόν όλοι οι βουλευτές του κόμματος πρόκειται να παραστούν στο αυριανό μνημόσυνο στην Πηγάδα του Μελιγαλά, στις 10.30 το πρωί.Το "παρών" θα δώσουν σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr και μέλη της Χρυσής Αυγής από την Αθήνα και τον Πειραιά, καθώς επίσης από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου, που θα φτάσουν στην περιοχή του Μελιγαλά με 10 περίπου πούλμαν.
Στη συνέχεια τα στελέχη και τα μέλη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον κ. Μιχαλολιάκο θα πάνε στην Κυπαρισσία, όπου στη 1 το μεσημέρι θα γίνουν τα εγκαίνια του τοπικού γραφείου του κόμματος. Ακολούθως αναμένεται να επισκεφτούν το πανηγύρι της πόλης, που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Η παρουσία τους στη Μεσσηνία και το γεγονός ότι στις εκδηλώσεις αυτές θα μετάσχουν εκατοντάδες χρυσαυγίτες έχει σημάνει συναγερμό στις τάξεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης του νομού, για την αποφυγή επεισοδίων...

. Έβγαλε πιστόλια ο Ολυμπιακός


Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του για την 3η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-1 στα Ιωάννινα του ΠΑΣ και έκαναν το 3Χ3. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Μήτρογλου (60΄) και Τζεμπούρ (67΄), ενώ για τους γηπεδούχους μείωσε ο Γεωργίου στο 68΄.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Πάντος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Λίλα (62’ Τζάνης), Πατσατζόγλου (88’ Νικλητσιώτης), Τσουκαλάς, Γεωργίου (72’ Βίλα), Ντε Βινσέντι, Ιλιτς

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Κεϊτά, Οικονόμου, Κοροβέσης

Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Παπάζογλου, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Γκρέκο (58’ Μήτρογλου), Αμπντούν (73’ Φουστέρ), Μασάντο, Τζεμπούρ (85’ Φέισα).

Στον πάγκο: Μέγιερι, Πάντελιτς, Φετφτατζίδης, Τοροσίδης.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Σαραϊδάρης (Μακεδονία), Μερκενίδης (Μακεδονία)
Γήπεδο: «Ζωσιμάδες» 

.Αλ Κάιντα: Σκοτώστε και άλλους Αμερικανούς διπλωμάτες


«Όποιος συναντά Αμερικανούς πρεσβευτές ή απεσταλμένους, πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των απογόνων (Λίβυων) του Ομάρ αλ-Μουχτάρ (φυσιογνωμία της λιβυκής αντίστασης απέναντι στους Ιταλούς αποικιοκράτες), οι οποίοι σκότωσαν τον Αμερικανό πρεσβευτή στη Βεγγάζη». Με αυτό το μήνυμα, η Αλ Κάιντα στην Υεμένη κάνει έκκληση προς όλους τους μουσουλμάνους να κηρύξουν Τζιχάντ, σκοτώνοντας κι άλλους Αμερικανούς διπλωμάτες.
Η κατάσταση σε πολλά κράτη του αραβικού κόσμου είναι έκρυθμη μετά την προβολή της αντι- ισλαμικής ταινίας, «Αθωότητα των Μουσουλμάνων».

«Το φιλμ που προβλήθηκε στην Αμερική και το οποίο προσβάλλει τον Προφήτη μας Μωάμεθ, αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης σταυροφορίας κατά του ισλάμ. 

Το επεισόδιο αυτό είναι τόσο σοβαρό ώστε θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλοι οι πόροι του έθνους για να εκδιωχθούν οι πρεσβείες των ΗΠΑ από τη μουσουλμανική γη» αναφέρει η Αλ Κάιντα στην Αραβική χερσόνησο (AQAP) σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Η AQAP, τα μέλη της οποίας προέρχονται κυρίως από την Υεμένη και τη Σαουδική Αραβία, θεωρείται από τις ΗΠΑ ως η πιο επικίνδυνη πτέρυγα της Αλ Κάιντα.

Εγκωμιάζοντας τις επιθέσεις εξαγριωμένων διαδηλωτών στην Λιβύη, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν εναντίον αμερικανικών και άλλων δυτικών διπλωματικών αποστολών η οργάνωση τονίζει 
ότι πρόκειται για «φυσικές απαντήσεις σε μια τεράστια προσβολή» και ότι πρέπει να καούν όλες οι αμερικανικές πρεσβείες και να δολοφονηθούν οι Αμερικανοί διπλωμάτες.

Η οργάνωση προσθέτει ότι η υπεράσπιση της τιμής του Μωάμεθ αποτελεί «θρησκευτικό καθήκον και υποχρέωση των μουσουλμάνων» και ότι οι μουσουλμάνοι που ζουν σε δυτικές χώρες έχουν επιπλέον καθήκον να συμμετάσχουν σε επιθέσεις εναντίον σημαντικών στόχων.

. «Πακέτο» όλα τα μέτρα για ψήφιση στη Βουλή


«Όλα σε ένα». Σε αυτήν τη φράση συμπυκνώνεται η τακτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στη Βουλή όταν ολοκληρωθεί και επικυρωθεί από τη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το «πακέτο» των μέτρων, ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο Α.Σαμαράς και Ευ. Μεϊμαράκης συμφώνησαν να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα των 11,5 με τη μορφή ενός και μόνο άρθρου, έτσι ώστε να μη δοθεί η δυνατότητα σε κυβερνητικούς βουλευτές να επιλέξουν ποια μέτρα θα στηρίξουν και ποια όχι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας και με δεδομένες τις υπαναχωρήσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και της τρόικας, οι κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης θα συναντηθούν για ακόμη μία φορά τη Δευτέρα ή την Τρίτη προκειμένου να «κλειδώσουν» τα μέτρα.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα ανακοινώσει το περίγραμμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει με διάγγελμα που θα απευθύνει στον ελληνικό λαό και αμέσως μετά το “πακέτο” θα πάρει τη μορφή νομοσχεδίου που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Στόχος της κυβέρνησης είναι αυτό να συμβεί το αργότερο μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Εφόσον οι διαδικασίες «τρέξουν», τότε η έκθεση της τρόικας μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη.

.«Αυθόρμητες ενέργειες» οι έφοδοι


Τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια καθιστά υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο Ν. Μιχαλολιάκος υποστηρίζοντας πως «είναι γνωστό ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποτελούν στόχο τρομοκρατικών ενεργειών».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, απορρίπτει τις κατηγορίες για εφόδους από τα στελέχη του, λέγοντας: «Όλη αυτή η δαιμονολογία που υπάρχει εναντίον μας ότι κάναμε εφόδους και ότι κάνουμε αντιποίηση Αρχής είναι για τα πανηγύρια».

Χαρακτηρίζει επίσης ως αυθόρμητες ενέργειες όσα έγιναν ενώ σε ερώτηση αν τα καταδικάζει αναφέρει: «Ούτε τα καταδικάζω, ούτε τα υπερασπίζομαι, ούτε τίποτα. Αποτελούν μέρος της πολιτικής ζωής και συνέβαιναν πάντοτε».

.Επιστρέφουν στο Σύνταγμα


Σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα καλούν τους πολίτες οι «Αγανακτισμένοι» με ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να ενώσουν όπως τονίζουν για μια ακόμη φορά τη φωνή τους σε μία κοινή διαμαρτυρία κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

.Σόιμπλε: "Θέλω την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της"


 «Σαφώς και θέλω την Ελλάδα στην ευρωζώνη», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Deutsche Welle, με το οποίο προαναγγέλλεται η συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Deutsche Welle TV, η οποία θα προβληθεί αύριο. Ο κ. Σόιμπλε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επαναλαμβάνει: «Θέλουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά η Αθήνα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

«Εάν η Ελλάδα εκπληρώσει τους όρους που έχουμε συμφωνήσει στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας. 
Αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει το ίδιο», τονίζει ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης, 
ο οποίος, σε ερώτηση σχετικώς με το εάν ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα σήμαινε αστάθεια για το ευρώ, 
σημειώνει ότι δεν θα ήταν παραγωγικό εάν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προέβαινε σε τέτοιες εικασίες. «Δεν εικοτολογούμε, αλλά αναμένουμε την έκθεση της τρόικα», δηλώνει.

Στην επισήμανση της Deutsche Welle ότι η δημιουργία μιας ισχυρής δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα θα απαιτούσε μια γενιά και δεν θα ήταν δυνατή σε 2-3 χρόνια, 
ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απαντά ότι το δεύτερο πρόγραμμα για την Ελλάδα έχει ορίζοντα μέχρι το 2020 και υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο -πλην όμως εφικτό- πρόγραμμα. «Φυσικά και είναι φοβερά δύσκολη η κατάσταση από την οπτική γωνία των Ελλήνων. 

Θα πρέπει να πούμε στους Γερμανούς ότι οι Έλληνες έχουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες από εμάς», αναφέρει και προσθέτει: «Και αντίστροφα, θα πρέπει να πούμε ότι οι Γερμανοί αντλούν από το κοινό νόμισμα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα. 

Αυτός που είναι ισχυρότερος και ανταγωνιστικότερος έχει τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα. Για αυτό και έχουμε να χάσουμε περισσότερα. Εάν το ευρώ δεν παραμείνει σταθερό, οι Γερμανοί έχουν να χάσουν περισσότερα από τους Έλληνες».

Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις προσπάθειες υπέρβασης της κρίσης, ο κ. Σόιμπλε υπενθυμίζει ότι το Ταμείο έχει μια σημαντική λειτουργία, καθώς έχει την μεγαλύτερη εμπειρία και είναι «υπεράνω υποψίας» σε σύγκριση με έναν ευρωπαϊκό θεσμό. 

«Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά η βοήθεια έχει νόημα μόνο εάν μακροπρόθεσμα οδηγεί στην σωστή κατεύθυνση. Εάν απλά συμβάλλει στην μετατόπιση των προβλημάτων και όχι στη λύση τους, τότε δεν έχει νόημα. 

Για τον λόγο αυτό λέω ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα, αλλά η βοήθεια δεν θα πρέπει να γίνει βαρέλι δίχως πάτο», καταλήγει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

."Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της θα πρέπει να μείνει στην οικογένειά μας"


"Αν η Ελλάδα εξαλείψει κάθε αμφιβολία σχετικά με την προσήλωσή της στις μεταρρυθμίσεις και αν οι άλλες χώρες εξαλείψουν κάθε αμφιβολία για την αποφασιστικότητά τους να παραμείνει στο ευρώ, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύεις της θα πρέπει να μείνει στην οικογένειά μας" τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Ο κ. Μπαρόζο σημειώνει ότι η ΕΕ "χρειάζεται ανάπτυξη" και προσθέτει: "Σε εθνικό επίπεδο αυτό σημαίνει διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που αναβάλλονταν επί δεκαετίες, σημαίνει αντιμετώπιση οργανωμένων συμφερόντων και μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας για να επιτύχουμε το συνδυασμό ασφάλειας και ευελιξίας".

Σε ότι αφορά το μέλλον της Ευρώπης ο κ Μπαρόζο τονίζει ότι "θα πρέπει να στραφούμε προς την ομοσποδία εθνικών κρατών. Προς το σκοπό αυτό θα απαιτηθεί νέα συνθήκη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να ειναι τεχνοκρατική, γραφειοκρατική, διπλωματική. Πρέπει να είναι ακόμη πιο δημοκρατική".

.Νέα δημοσκόπηση ευνοεί τον Ομπάμα


Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί ένα προβάδισμα τριών μονάδων έναντι του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, παρόλο που πολλοί Αμερικανοί δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την κατάσταση στη χώρα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας έδωσαν στη δημοσιότητα το CBS News και η εφημερίδα New York Times.

Βάσει της δημοσκόπησης αυτής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 8 ως τις 12 Σεπτεμβρίου, το 49% των ψηφοφόρων θα επιλέξει τον Ομπάμα στις 6 Νοεμβρίου, έναντι του 46% που θα επιλέξει τον Ρόμνεϊ. Μόνο το 4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Το ενθαρρυντικό ποσοστό για τον Ομπάμα δείχνει ότι οι επικρίσεις του Ρόμνεϊ όσον αφορά την οικονομική πολιτική του Ομπάμα, δεν πείθουν τους ψηφοφόρους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.