.Χωράφια τα λένε, ρε

Σχόλια Δημήτρης Καμπουράκης  

Πώς να σας το δώσω τώρα να το καταλάβετε; Εμένα, κύριοι, όταν πέθανε ο πατέρας μου δε μου άφησε ούτε αγροτεμάχια, ούτε αγροτικό κλήρο. Χωράφια μου άφησε. Που μάλιστα δεν τα 'λεγε ούτε έτσι, εκτός αν ήταν ακαλλιέργητα. Τα ονομάτιζε με ακρίβεια, ελιές, αμπέλι, περιβόλι, ποτιστικό. 

Αντιλαμβάνεστε τη διαφορά; Αγροτεμάχιο έχει ο κύριος μάνατζερ, ο κύριος διαφημιστής, ο σεβαστός εισοδηματίας των Αθηνών, που έκαναν μια «έξυπνη» αγορά στις παρυφές του Παρνασσού, του Μαινάλου ή των Τριών Πέντε Πηγαδιών. Αυτοί αγόρασαν ένα κτήμα, έτσι δεν το λένε; Άκου κτήμα,... περισσότερα »

.Το κομματικό κατεστημένο βλάπτει σοβαρά τη δημοκρατία

Τις τελευταίες μέρες, στελέχη από διάφορα κόμματα ψάχνουν και ψάχνονται για το πώς θα μπορούσαν να κυβερνήσουν. Και τώρα και μετά από εθνικές εκλογές. Πολλοί και πολλές υποστηρίζουν τους πιο παράλογους και κυνικούς συνδυασμούς. Εισφέρουν έτσι κενότητα, ως πρώτη ύλη σε τζάμπα παραγωγή για τα media τα οποία περιδιαβαίνουν. 
Σκορπίζουν κατάθλιψη και ανασφάλεια στη κοινωνία.Παραβλέπουν την, όλο και πιο μεγάλη, απογοήτευση του λαού για τη κατάσταση. 

Ασφαλώς, η σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία είναι εύθραυστη και (κατά την εκτίμησή μου) τώρα πια, χωρίς σκοπό. Ασφαλώς, οι εκλογές δεν θα της έδιναν έγκριση να συνεχίσει. Μόνο που οι εκλογές δεν θα αναδείκνυαν και οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα βιώσιμης πλειοψηφίας με συνοχή και σχέδιο.

 Εν τω μεταξύ, κυβερνητικά και αντιπολιτευόμενα κόμματα, σε ομοφωνία, απορρίπτουν τη συμμετοχή τους σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας τώρα, με επιδίωξη την «έξοδο από το μνημόνιο». Και, αμέσως μετά, την διεξαγωγή εθνικών εκλογών το Φθινόπωρο του 2014, με θέμα την ανάταξη των πραγμάτων. 

Αυτή η, ομολογημένη πια, αποξένωση από το εθνικό και δημόσιο συμφέρον οδηγεί σε δημοκρατικό αδιέξοδο. Το κομματικό κατεστημένο βλάπτει σοβαρά την Δημοκρατία. Με αποτέλεσμα την παγίωση της απήχησης των εχθρών της στο λαό. Με μια άτοπη πόλωση να επιβαρύνει με ανθρώπινα θύματα τα όσα έχουμε ήδη πάθει. Έχουμε λοιπόν υποχρέωση να σκεφτούμε και να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Τώρα!


Π.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

.Φινάλε με νέο θρίαμβο του Φέτελ

Εσπασε όλα τα "κοντέρ" στη φετινή περίοδο ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Με τη νίκη του σήμερα στο Ιντερλάγκος, στο τελευταίο φετινό γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα, ο Γερμανός πιλότος της Red Bull έκλεισε με ιδανικό τρόπο τη σεζόν. Ηταν η 9η διαδοχική νίκη του, βελτιώνοντας το δικό του ιστορικό ρεκόρ που κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ με 8 σερί νίκες. 

Παράλληλα, ο Φέτελ έφτασε τις 38 πρωτιές στην καριέρα του, εκ των οποίων οι 13 στα 19 φετινά γκραν πρι, που ολοκληρώθηκαν σήμερα στη Βραζιλία. Δεύτερος τερμάτισε ο "ομόσταυλος", Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ, και τρίτος ο Ισπανός Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari. 

.Ένας νεκρός από τους πυροβολισμούς στα Εξάρχεια

Κατέληξε πριν από λίγο  στο νοσοκομείο «Ελπίς» το θύμα της ένοπλης επίθεσης που έγινε στις 19:50 στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, γνωστά  από την Αστυνομία το θύμα είναι αλλοδαπός, πιθανότατα αλβανικής υπηκοότητας και δέχθηκε επίθεση από ένα άγνωστο άτομο που επέβαινε σε δίκυκλο. Ο δράστης πυροβόλησε με πολεμικό τουφέκι καλάσνικοφ το θύμα έξι φορές στο στήθος και διέφυγε.
Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκε ένα καλάσνικοφ που θεωρείται ότι είναι το όπλο του εγκλήματος ενώ το θύμα είχε πάνω του ένα πιστόλι και ένα περίστροφο που  όμως δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Από την αστυνομία το έγκλημα αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη

."Διπλό» ο Αστέρας, νίκες για Ξάνθη και Καλλονή

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης. Χάρη σε γκολ του Μπαράλες στο 58΄, οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, σε αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής, και αναρριχήθηκαν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-1

Η Ξάνθη επικράτησε 3-1 εντός έδρας του Παναιτωλικού σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Σολτάνι (12΄), Μάνταλος (55΄) και Σολάρι (76΄) ενώ για την ομάδα του Αγρινίου, ισοφάρισε προσωρινά ο Θεοδωρίδης στο 14΄.

Καλλονή-Πλατανιάς 1-0

Η τυπικά γηπεδούχος Καλλονή επικράτησε στο ΟΑΚΑ 1-0 του Πλατανιά, σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Ο Καζάκης στο 65΄ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ματς και έφερε τους νεοφώτιστους στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον Αστέρα Τρίπολης), ενώ αντίθετα οι Χανιώτες παραμένουν λίγο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.