.Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες...


Το πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, δεν φαίνεται να …συγκίνησε ιδιαίτερα τους αγρότες, οι οποίοι κάνουν λόγο για «εμπαιγμό» και δηλώνουν οτι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την Κυριακή, σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, τόσο ο...
πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Κ. Τζέλας, υποστήριξαν ότι στην ουσία δεν ικανοποιήθηκε κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

Για την Παρασκευή, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας έχουν προγραμματίσει διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις 13:00 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, κάλεσε όλους τους αγρότες και τους φορείς να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση το Σάββατο το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου, με πορεία στη συνέχεια προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, όπου πραγματοποιείται η Zootechnia.

Όπως είπε ο κ. Μπούτας, κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών. «Ούτε καν μας ανακουφίζουν» σχολίασε και υποστήριξε ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό των αγροτών, ύστερα από πολλά χρόνια».

Επισημαίνοντας ότι οι αγρότες δεν ζητούν χρήματα και τα αιτήματά τους αφορούν στην επιβίωσή τους, ο κ. Μπούτας διεμήνυσε προς πάσα κατεύθυνση πως «ο αγώνας μας δεν έχει κομματική σκέπη και σκοπός μας είναι να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπαγορεύουν ΕΕ και μνημόνια».

Την Κυριακή, οι αγρότες από όλα τα μπλόκα της χώρας καλούνται να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στη Λάρισα, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τη μορφή κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

.Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη με γκολ του Μήτρογλου στο 92'


Νικητής με σκορ 1-0 έφυγε από την Τρίπολη ο Ολυμπιακός χάρη στο εκπληκτικό γκολ του Κώστα Μήτρογλου, δίνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης στο ντεμπούτο του Μίτσελ στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η αποβολή του Σανκαρέ στο 56' άλλαξε τα σχέδια του Σάκη Τσιώλη και σε συνδυασμό με τις δύο αναγκαστικές αλλαγές δυσκόλεψε πολύ το έργο των Αρκάδων, που τελικά δεν άντεξαν και γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην Τρίπολη.

Ο Κώστας Μήτρογλου πέτυχε το νικητήριο γκολ 1-0 στο 92', με τον Ολυμπιακό πλέον να απέχει 15 βαθμούς από τον δεύτερο στη Super League ΠΑΟΚ.

.Φ.Κουβέλης: Τα χρήματα θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση της οικονομίας


«Η Σύνοδος Κορυφής, με κύριο αντικείμενο τον προϋπολογισμό της Ε.Ε, έληξε με θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, αλλά αρνητικό για την πορεία της Ένωσης», αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα της Συνόδου και συμπληρώνει: 
«Για τη χώρα μας εξασφαλίστηκαν σημαντικοί πόροι 4 δισ. επιπλέον από το αναμενόμενο πλαφόν των 14 δισ, που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση και την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Ο συνολικός, όμως, προϋπολογισμός κινείται πολύ κάτω από τις ανάγκες της Ένωσης για την υπέρβαση της κρίσης, για πρώτη φορά είναι ελλειμματικός και δικαιολογημένα προκαλεί τις ισχυρές ενστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις στην Ευρώπη, και μαζί τους η ΔΗΜΑΡ, αγωνίζονται για αλλαγή των συντηρητικών συσχετισμών και την προώθηση μιας Ευρώπης αλληλέγγυας, κοινωνικής, δημοκρατικής και πολιτικά 

.Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα καταρτίζει η κυβέρνηση


Tον Μάρτιο αναμένεται να κατατεθεί το νομοσχέδιο που αφορά στις συγχωνεύσεις 400 οργανισμών και την απομάκρυνση από το Δημόσιο σε πρώτη φάση 15.000 υπαλλήλων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης τίθενται ο ευρύτερος δημόσιος τομέας που περιλαμβάνει τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, τις ΔΕΚΟ, τις ανώνυμες εταιρείες του κράτους και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Μέχρι το τέλος του χρόνου από τους οργανισμούς του Δημοσίου και τις περιφερειακές κρατικές υπηρεσίες εκτιμάται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 25.000 υπάλληλοι.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και επιταχύνεται, με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός για την αναδιοργάνωση των δομών και τη διαμόρφωση των νέων οργανογραμμάτων.

Μάλιστα οι καθυστερήσεις που καταγράφονται στη μεταρρύθμιση του κράτους, αλλά και τα μειωμένα έσοδα των δημοσίων ταμείων έχουν κινητοποιήσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, που, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν πρόσφατα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να παρουσιάσουν το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από 25.000 απολύσεις.

Ζητούν δε σαφές χρονοδιάγραμμα και ποσοτικούς στόχους ανά τρεις μήνες, δηλαδή πόσοι υπάλληλοι θα φύγουν από τα υπουργεία, πόσοι από τους Δήμους, πόσοι από τις ΔΕΚΟ κ.τ.λ. στο τέλος κάθε τριμήνου.

Μάλιστα το ταμείο έχει διαμηνύσει ότι αν δε γίνουν απολύσεις και δεν περιοριστεί η φοροδιαφυγή, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.