.Μ. Σουλτς: Το «ναι» στο δημοψήφισμα, καλή βάση για μελλοντική συνεργασία

Το "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα από τον ελληνικό λαό είναι "καλή βάση για μελλοντική συνεργασία" , δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. 

Το δημοψήφισμα επηρεάζει κυρίως τον ελληνικό λαό , αλλά και τα άλλα κράτη-μέλη της ευρωζώνης και της ΕΕ, είπε ο Μ. Σουλτς και πρόσθεσε ότι η ψήφος της Κυριακής δεν αφορά μόνο το πρόγραμμα, αλλά και την παραμονή ή όχι στην ευρωζώνη. 

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σουλτς δήλωσε ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, του επεσήμανε πως το δημοψήφισμα αυτό επηρεάζει όλη την ευρωζώνη. Εξάλλου, ο πρόεδρος του... περισσότερα »

.Γ. Ντάισελμπλουμ: Η πόρτα συνεχίζει να είναι ανοιχτή για την Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε σήμερα ότι η πόρτα παραμένει ανοικτή στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα παρά την κατάρρευση των συνομιλιών το Σαββατοκύριακο.
Ο Ντάισελμπλουμ είπε στους δημοσιογράφους πως οι Έλληνες μοιάζουν να έχουν πάρει τις αποφάσεις τους για το μέλλον τους εντός της ευρωζώνης (απορρίπτοντας τη συμφωνία) και "δεν μπορούμε να αναμιχθούμε σε αυτό".

"Συνεχίζω να λέω ότι η πόρτα μας είναι ανοικτή, αν και οι επιλογές και ο χρόνος έχουν περιοριστεί πολύ", συνέχισε ο Ντάισελμπλουμ.

.Tην Πέμπτη θα ανοίξουν 850 τραπεζικά καταστήματα για τις συντάξεις

Την Πέμπτη θα ανοίξουν 850 καταστήματα από τις 4 συστημικές τράπεζες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης μετρητών, σύμφωνα με πηγές της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης.
Ειδικότερα από την Εθνική θα λειτουργήσουν 250 καταστήματα, από την Τράπεζα Πειραιώς 250 καταστήματα, από την Alpha Bank 200 καταστήματα και 150 από την Eurobank, που θα καλύπτουν όλη την επικράτεια.

Οι συνταξιούχοι θα μπορούν σωρευτικά να κάνουν ανάληψη από τα καταστήματα 60 ευρώ ανά ημέρα. Δηλαδή αν ανοίξουν την Πέμπτη θα μπορέσουν να πάρουν 240 ευρώ (60 ευρώ την ημέρα).

.Η Μόσχα ανησυχεί για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις πιθανές συνέπειες στην ΕΕ

Η Ρωσία παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ελλάδα και ανησυχεί για την πιθανή χρεοκοπία της και την επέκταση των αρνητικών φαινομένων σε ολόκληρη την ΕΕ, δήλωσε πριν από λίγο ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι.
«Γνωρίζετε, αναμφίβολα, ότι στη Μόσχα παρακολουθούν με τον πλέον επιμελή τρόπο πώς εξελίσσονται τα γεγονότα στην ΕΕ εν μέσω αυτής της κρίσης στην Ελλάδα», είπε ο κ. Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας.

«Και φυσικά ανησυχούμε λόγω των πιθανών αρνητικών συνεπειών για ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

.Ανοιχτή η Μέρκελ για συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι ανοιχτή για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εάν ο ίδιος το επιθυμεί, δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ και επισήμανε ότι στόχος του Βερολίνου ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Θέλουμε ισχυρή Ευρωζώνη, δήλωσε ο Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα τα δημιούργησε η ελληνική πλευρά, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.

Όπως διευκρίνισε πάντως το Βερολίνο θεωρεί θεμιτή την απόφαση μιας κυβέρνησης για δημοψήφισμα, δεν γνωρίζει το ακριβές ερώτημα που θα τεθεί και δεν επιθυμεί να λάβει θέση.

.Ολάντ: Η διαπραγμάτευση μπορεί να συνεχισθεί εφ' όσον το ζητήσουν οι Ελληνες

«Εύχομαι, εάν η Ελλάδα το αποφασίσει, να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ μετά το τέλος ενός μίνι υπουργικού συμβουλίου μισής ώρας με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.
«Εναπόκειται όμως στους Έλληνες και μόνο σε αυτούς να το πουν ( για την συνέχιση). Η Γαλλία είναι πάντα διαθέσιμη για τη συνέχιση του διάλογου σήμερα ή αύριο» είπε ο πρόεδρος Ολάντ .

«Σήμερα είναι πάντα δυνατή μια συμφωνία, αύριο θα εξαρτηθεί από την απάντηση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα που τους προτείνεται. Η Γαλλία είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, είναι έτοιμη να δράσει, δεν μπορεί όμως να το κάνει παρά μόνο υπάρχει κοινή θέληση για κατάληξη σε λύση» συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

.Χωρίς πρόβλημα οι συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ των ξένων τουριστών στην Ελλάδα

«Τα μέτρα  περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων που επέβαλλε η Ελληνική Κυβέρνηση, δεν αφορούν όσους επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές ή αναλήψεις μέσω ΑΤΜ κάνοντας χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στο εξωτερικό». Αυτό τονίζει σε σημερινή ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού προκειμένου ενημερώσει όσους επισκέπτονται ή πρόκειται να επισκεφθούν την Ελλάδα.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι υφίσταται απόλυτη επάρκεια τόσο καυσίμων όσο και όλων των προϊόντων και υπηρεσιών, που εξασφαλίζουν την εύρυθμη ζωή των επισκεπτών της τόσο στα αστικά κέντρα όσο και στην περιφέρεια και στα νησιά.

Από την πλευρά της Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα συνεχίζει να εγγυάται την υψηλού επιπέδου ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει στους επισκέπτες της που την έχουν καταστήσει κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς».

.Για τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωσε ο πρωθπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου

Για τις τελευταίες εξελίξεις ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.
 Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του Eurogroup να μη δώσει παράταση του προγράμματος και θεωρεί απαραίτητο να υπάρξουν οι συνθήκες ώστε να μπορέσει να ερωτηθεί ο λαός, κατά το δημοψήφισμα. Με δεδομένο ότι κατ' εκτίμηση της κυβέρνησης το τελεσίγραφο των δανειστών υπερβαίνει τη λαϊκή εντολή, γι΄αυτό πρέπει να ερωτηθεί ο λαός.
 Επίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι το Eurogroup λειτούργησε αντικανονικά αποκλείοντας τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών από τη συνεδρίαση του Σαββάτου και με την υπογραφή του απούσα από το ανακοινωθέν. Η κυβέρνηση ταυτόχρονα επισημαίνει ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας διαρκώς με τους εταίρους.
 Σε σχετικό ερώτημα οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνεργασία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με την κυβέρνηση και τις ενέργειες του σε ό,τι αφορά τον ELA.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.