.Είναι οι αριστεροί καλύτεροι άνθρωποι;

Το ερώτημα έχει τεθεί με πολλές και διαφορετικές αφορμές και τίθεται εκ νέου με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του να μετατρέψουν ζητήματα ηθικής σε κεντρικά ζητήματα του προεκλογικού αγώνα. Έτσι και οι 2.062 καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ είναι «Παπασταύρου» όταν ακόμα δεν είναι σαφές τι ακριβώς κάνει ο Παπασταύρου σε αυτή την λίστα. 

Επίσης τα «παλιά κόμματα» θεωρούνται συνδαιτυμόνες της διαπλοκής και εξ αυτού του λόγου ο πρώην πρωθυπουργός αποκλείει οποιαδήποτε ιδέα για κυβερνητική συνεργασία. Πρόκειται για την προσωποποίηση του αξιώματος ότι «η Aριστερά έχει το η... περισσότερα »

.Το φάντασμα της αδιαλλαξίας

ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 
Η κληρονομιά του μακρόσυρτου χρόνου της μεταπολίτευσης δεν είναι ο δικομματισμός. 

Ο δικομματισμός ήταν το σύμπτωμα μιας κοινωνικής συμπεριφοράς η οποία είλκε την καταγωγή της από τα σκοτεινά χρόνια του εμφυλίου, στα χρόνια της μεταπολίτευσης όμως προγραμμάτισε το πολιτικό δράμα της σκηνής της δημοκρατίας. 

Αυτήν προσπάθησε να θεραπεύσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, και απ’ αυτήν βιοπορίσθηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου, με αποτέλεσμα να την επιβάλλει σε όλη την πολιτική ζωή. Ηταν η συμπεριφορά του ριζοσπαστισμού, ένα παιχνίδι στο οποίο ο πιο αδιάλλακτος, ο ασυμβίβαστος... περισσότερα »

.Πρώτη φορά διαπλεκόμενα

Τα περί ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από μια σειρά σκανδάλων και περίεργων υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται Συριζαίοι, τα έχετε διαβάσει. Κι όποιος επιχειρεί να κάνει σύγκριση με τα σκάνδαλα των προηγούμενων ετών και να τα βάλει σε μια ζυγαριά κάνει ένα μεγάλο λάθος. 

Το σκάνδαλο δεν μετριέται με τη ζημιά που προκαλεί αλλά με το πόσο «καθαρός» είναι κάποιος ή κάποιο κόμμα. Κι εν πάση περιπτώσει ας πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είναι διεφθαρμένοι και θα τους κυνηγά μια ζωή ό,τι έκαναν. Αυτό που έχει σημασία είναι να πουλάει κάποιος ηθική με το τσουβάλι, να περνιέται για πρώτος μάγκας που... περισσότερα »

.«Βόμβα» Φλαμπουράρη στην αυλή του Αλ. Τσίπρα - Τα σοβαρά ερωτήματα για την εταιρεία του πρώην υπουργού - Τι δείχνει το μετοχολόγιο

*Σε μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ που λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, εξελίσσεται η υπόθεση του Αλέκου Φλαμπουράρη, υπουργού Επικρατείας και του πιο στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα. 

Αν και ο ίδιος μιλώντας στο Mega έδωσε εξηγήσεις και μίλησε για προσπάθεια σπίλωσης τόσο του ίδιου όσο και του ΣΥΡΙΖΑ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν έχουν δημιουργηθεί.* 

Η υπόθεση έχει προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση με τη ΝΔ να μιλά για την... «λίστα Λαγκάρντ» του ΣΥΡΙΖΑ και τον Στ. Θεοδωράκη να επιτίθεται με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλ. Τσίπρα. Το θέμα ξε... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.