.ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Μουσείο Γουναρόπουλου : Περί...Μπόστ


.Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ


Συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη, το Συντονιστικό όργανο της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, καθώς και οι πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναλάβει το κίνημα εντός και εκτός Βουλής.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν:

1. Το θέμα της απρόσκοπτης διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων. Το ΠΑΣΟΚ ζητά από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους Φορείς της εκπαίδευσης, να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να εξασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων. 

Το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλία μετά την έναρξη των εξετάσεων για να δοθούν δίκαιες λύσεις σε όλα τα επί μέρους θέματα, όπως αυτό των μεταθέσεων των καθηγητών και του τρόπου υλοποίησης της αξιολόγησης.

2. Η πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της τακτοποίησης Αυθαίρετων κατασκευών, ενώ παράλληλα ο Γραμματέας ενημέρωσε για την επικείμενη, τις προσεχείς ημέρες δημόσια εκδήλωση για το θέμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου Τ.A.P.

3. Επιπλέον, τη σύσκεψη απασχόλησε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης «Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις» που εισάγεται σήμερα προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.

4. Ειδική αναφορά έγινε στο θέμα που έχει ανακύψει με το «πάγωμα» του Αντιρατσιστικού Σχεδίου Νόμου, όπου τα μέλη του συντονιστικού επέμειναν στην ανάγκη κατάθεσης του Νομοσχεδίου στη Βουλή. Για το εν λόγω θέμα υπήρξε επικοινωνία του Γραμματέα της ΚΟ Γ. Μανιάτη με τον Υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη, ενώ θα ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

5. Το Συντονιστικό Όργανο της ΚΟ συζήτησε τέλος και το θέμα της επιλογής Διοικήσεων για τα Νοσοκομεία. Όπως επεσήμαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, 

πρόθεση του Κινήματος είναι να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλιστούν η αξιοκρατία και η διαφάνεια της επιλογής, ούτως ώστε οι ικανότεροι να επιλεγούν έξω από κάθε κομματικό κριτήριο, ή άλλη σκοπιμότητα. Αυτά ζητάμε από τον Υπουργό Υγείας να κατοχυρώσει.

.Πάνω από 94.000 οι νεκροί στη Συρία


Ξεπερνούν τις 94.000 οι νεκροί στη Συρία από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, τον Μάρτιο του 2011, όμως σύμφωνα με την η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερος, φτάνοντας και τις 120.000.

Η οργάνωση, που την Κυριακή έκανε λόγο για 82.257 νεκρούς, αναθεώρησε τα στοιχεία της και εξήγησε ότι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των θυμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι στο μεταξύ έλαβε πρόσθετες πληροφορίες από τις περιοχές των αλαουιτών, της μειονότητας από την οποία προέρχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος Άσαντ.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 41.000 από τους επιβεβαιωμένους νεκρούς ήταν αλαουίτες. Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής της οργάνωσης, είπε ότι τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώθηκαν από οκτώ διαφορετικές πηγές σε παράκτιες πόλεις και στη Χομς.

«Πιστεύουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων και από τις δύο πλευρές ξεπερνά τις 120.000 επειδή και οι δύο πλευρές κάνουν συντηρητικές εκτιμήσεις για τα θύματά τους», πρόσθεσε.

."Δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πρόσθετο μέτρο σε μισθούς και συντάξεις"


Η ανάπτυξη και η προστασία των στρωμάτων εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις, είναι οι επόμενοι στόχοι της κυβέρνησης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τις θετικές παραδοχές της Κομισιόν για τη δημοσιονομική προσαρμογή, σε συνδυασμό με την έγκριση της ευρωζώνης για την καταβολή διπλής δόσης ύψους 7,5 δισ. ευρώ.

 Τα γεγονότα αυτά, σημειώνει η ΔΗΜΑΡ, επιβεβαιώνουν ότι η χώρα αρχίζει να βρίσκεται σε σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση και δεν χρειάζεται διάθεση ωραιοποίησης της κατάστασης, αλλά και εφησυχασμού.

Η ΔΗΜΑΡ, στην ανακοίνωσή της, επαναλαμβάνει ότι «δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πρόσθετο μέτρο σε μισθούς και συντάξεις. 

.Σε δύο χρόνια η παράδοση των Τεμπών


Την ιδιαίτερη σημασία της επανεκκίνησης των έργων στις σήραγγες των Τεμπών για τη χώρα αλλά και την περιοχή, υπογράμμισαν σήμερα με την παρουσία τους στο εργοτάξιο του έργου ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

 Όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το έργο, θα είναι έτοιμο το Μάιο του 2015.

Ο κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στο έργο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση των εργασιών αλλά και την πορεία του έργου το οποίο ήταν ήδη έτοιμο σε ποσοστό 75% πριν την διακοπή των εργασιών, παρότι όπως αναγνώρισε πρόκειται για έργο που παρουσιάζει πολλές δυσκολίες λόγω της φυσικής του θέσης. 

Σχολίασε δε ότι τόσο η επανεκκίνηση των εργασιών στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο όσο και στους υπολοίπους αποτελεί την απάντηση σε εκείνους που αμφισβητούν την αναπτυξιακή πορεία στην οποία έχει μπει η χώρα.

Από την πλευρά του ο κ Καλογιάννης ανακοίνωσε ότι το έργο θα είναι έτοιμο το Μάιο του 2015 αν όλα πάνε καλά.

.Το επίδομα γάμου στο επίκεντρο της διαβούλευσης των κοινωνικών εταίρων


Μικρή διακοπή αποφασίστηκε κατά τη διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων που ξεκίνησε νωρίτερα το πρωί στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή αποφασίστηκε προκειμένου να γίνουν διαβουλεύσεις, καθώς υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της καταβολής του επιδόματος γάμου. Η ΓΣΕΕ και οι επαγγελματικές οργανώσεις, εκτός του ΣΕΒ, φέρονται ότι συμφωνούν να συμπεριληφθεί στη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση επίδομα γάμου με συγκεκριμένο ποσοστό.

Ο ΣΕΒ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα μέλη του καταβάλλουν ήδη το σχετικό επίδομα και προτείνει η συζήτηση να διεξαχθεί και επί άλλων θεσμικών θεμάτων, ενώ διαφωνεί με τη συμβατική αποτύπωση του επιδόματος, επικαλούμενος σχετική απόφαση της χθεσινής γενικής του συνέλευσης.
Εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία. Η διαβούλευση αναμένεται να συνεχιστεί σε λίγη ώρα.

.Με ασφάλεια επέστρεψαν στη Γη οι τρεις αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού


Με ασφάλεια επέστρεψαν στη Γη, νωρίς το πρωί της Τρίτης, (ώρα Καζακστάν) μετά από 146 ημέρες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι τρεις αστροναύτες, ένας Καναδός, ένας Ρώσος και ένας Αμερικανός, ανακοίνωσε το ρωσικό κέντρο ελέγχου διαστημικών πτήσεων (TSOUP).

Ο Κρις Χάντφιλντ της Καναδικής Διαστημικής Υπηρεσίας (CSA), ο Τομ Μάρσμπουρν της NASA, και ο Ρομάν Ρομανένκο της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (Roskosmos), προσγειώθηκαν με τη ρωσική κάψουλα Soyuz, στις στέπες του Καζακστάν στις 2:31 GMT, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, όπως χαρακτηριστικά ενημέρωσε η ρωσική υπηρεσία διαστήματος.

Νέος διοικητής του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού μετά την αποχώρηση του καναδού Χάντφιλντ, αναλαμβάνει ο Πάβελ Βινογκράντοφ της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.