.Χιλιάδες παρθένες για τον βασιλιά


Στο όνομα της γυναικείας φύσης και της παρθενίας, χιλιάδες γυμνόστηθες νεαρές γυναίκες με πολύχρωμες κοντές φούστες και καλάμια στα χέρια χόρεψαν χθες και προχθές μπροστά στον απόλυτο μονάρχη της Σουαζιλάνδης Μσουάτι Γ’ και τη βασιλομήτορα.

Πρόκειται για μια πολύ παλιά παράδοση, σύμφωνα με την οποία οι παρθένες Σουάζι, της φυλής Μπαντού, χορεύουν και τραγουδούν κατά τη διάρκεια μιας σκανδαλωδώς πολυδάπανης γιορτής για τα δεδομένα της αφρικανικής χώρας, όπου τα δύο τρίτα του πληθυσμού ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότερες γυναίκες που συμμετέχουν στην παρέλαση – ακόμη και κορίτσια πέντε ετών – δηλώνουν υπερήφανες για την παρθενία τους και το κάνουν με την ελπίδα πως θα αλλάξει η ζωή τους προς το καλύτερο αν τις διαλέξει ο βασιλιάς για γυναίκα του.

Ο Μσουάτι Γ’ έχει δεκάδες γυναίκες αναφέρουν τα tanea.gr, και η περιουσία του εκτιμάται στα 200 εκατ. δολάρια.

.Φόρος ακινήτων και στα εκτός σχεδίου οικόπεδα


Την επιβολή φόρου ακινήτων στα εκτός σχεδίου οικόπεδα εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πακέτου των νέων μέτρων που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, κάθε είδους εδαφικές εκτάσεις είτε εντός είτε εκτός σχεδίου πόλεως θα υπόκεινται σε φορολόγηση με βάση το όριο των αντικειμενικών κριτηρίων, τις κλίμακες και το εκάστοτε αφορολόγητο όριο.

.Διευκρινήσεις του ΠΑΣΟΚ για το «κούρεμα» στα ταμεία


Σε τρεις επισημάνσεις με σκοπό την «αποκατάσταση της αλήθειας» προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπολου «για τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων μέσα από την διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους».

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ «υπενθυμίζει» ότι:

Το Φεβρουάριο του 2012 ψηφίστηκε μετά από εισήγηση του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών και σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ρύθμιση που προβλέπει τη σύσταση «Ταμείου Στήριξης του Ασφαλιστικού Συστήματος», που αξιοποιεί προς όφελος των ταμείων τη δημόσια περιουσία (Ν. 4046/2012).

Τον Απρίλιο του 2012 (9-4-12) ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τους διοικητές του ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, δηλαδή των τριών μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων και παρουσίασε σε αυτούς ολοκληρωμένη πρόταση 
για την άμεση αναπλήρωση της αρχικής ονομαστικής αξίας των ομολόγων (πριν το PSI) των ταμείων μέσα από την επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με το ρευστό που εισέπραξαν τα ταμεία από το EFSF στο πλαίσιο του PSI.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι, η πρόταση αυτή, που παρουσιάστηκε στα ταμεία με τη συνεργασία του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και του τότε επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου, είναι άμεσης εφαρμογής και δίπλα επωφελής: τόσο για το χαρτοφυλάκιο ομολόγων των ταμείων και άρα για τους ασφαλισμένους, όσο και για το ελληνικό δημόσιο.

. Διαχείριση κρίσης θα διδάσκει στο Χάρβαρντ ο Παπανδρέου


«Βαλίτσες» φέρεται να ετοιμάζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου για την Αμερική και συγκεκριμένα για το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημίου ο κ. Παπανδρέου θα διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής. Αντικείμενο του μαθήματος του πρώην πρωθυπουργού δεν θα είναι άλλο από τη... διαχείριση κρίσεων, η ανάλυση της οικονομικής κρίσης αλλά και οι δυσκολίες στην αντιμετώπισή της στην Ευρωζώνη, εξαιτίας θεσμικών ελλείψεων.

.Το ΠΑΣΟΚ για τα ασφαλιστικά ταμεία


Σε τρεις επισημάνσεις με σκοπό την "αποκατάσταση της αλήθειας" προχώρησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπολου "για τις απώλειες των ασφαλιστικών ταμείων μέσα από την διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους".
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ "υπενθυμίζει" ότι:
Το Φεβρουάριο του 2012 ψηφίστηκε μετά από εισήγηση του τότε αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών και σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ρύθμιση που προβλέπει τη σύσταση «Ταμείου Στήριξης του Ασφαλιστικού Συστήματος», που αξιοποιεί προς όφελος των ταμείων τη δημόσια περιουσία (Ν. 4046/2012).
Τον Απρίλιο του 2012 (9-4-12) ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τους διοικητές του ΙΚΑ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ, δηλαδή των τριών μεγαλύτερων ασφαλιστικών ταμείων και παρουσίασε σε αυτούς ολοκληρωμένη πρόταση για την άμεση αναπλήρωση της αρχικής ονομαστικής αξίας των ομολόγων (πριν το PSI) των ταμείων μέσα από την επαναγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με το ρευστό που εισέπραξαν τα ταμεία από το EFSF στο πλαίσιο του PSI.
Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι, η πρόταση αυτή, που παρουσιάστηκε στα ταμεία με τη συνεργασία του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και του τότε επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρου Χριστοδούλου, είναι άμεσης εφαρμογής και δίπλα επωφελής: τόσο για το χαρτοφυλάκιο ομολόγων των ταμείων και άρα για τους ασφαλισμένους, όσο και για το ελληνικό δημόσιο.

.Παραολυμπιακοί Λονδίνου: Χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στα Μπότσια

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012» πανηγυρίζει η Ελλάδα. Στον τελικό των ζευγαριών BC3 που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του ExCeL, η ελληνική ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Ελένη Κορδαλή (αγωνίστηκε μόνο στο 4ο σετ αντί του Πανανού), επικράτησε 4-1 της Πορτογαλίας και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε ένα αγώνα που τα τελευταία χρόνια προσφέρει μεγάλες χαρές στον ελληνικό αθλητισμό.

.Το γερμανικό και το ελληνικό κεφάλαιο συναντώνται σε κοινή αντιλαϊκή στρατηγική, σχολίασε το ΚΚΕ


«Το μήνυμα της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: Για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, εσείς, τα παιδιά και τα εγγόνια σας, θα ζήσετε μια ζωή κόλαση, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα. Η μία εκφράζει τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου, η άλλη του ελληνικού, γι' αυτό συναντιόνται σε κοινή αντιλαϊκή στρατηγική και είναι σύμμαχοι στην ΕΕ», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε.

«Ταυτόχρονα και τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα άλλα κόμματα που ορκίζονται στην παραμονή της χώρας στο ευρώ, κρύβουν από τον λαό ότι η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη 
και η τύχη του ευρώ δεν κρίνονται από τις θυσίες του λαού, αλλά από την εξέλιξη των οξυμένων αντιθέσεων στη λυκοσυμμαχία που τροφοδοτούνται από το βάθεμα της κρίσης», καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ. 

.Σόιμπλε προς Στουρνάρα: Τηρήστε τις δεσμεύσεις σας


Την απόλυτη τήρηση των δεσμεύσεων ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Γερμανός ομόλογός του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών, στο Βερολίνο. 
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση για το μέλλον του ελληνικού προγράμματος θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε «φιλική ατμόσφαιρα και πνεύμα συνεργασίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση και ο κ. Στουρνάρας «ενημέρωσε για την πρόοδο της Ελλάδας στην τήρηση των υποχρεώσεων του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής». 

«Η εφαρμογή των δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων αξιολογείται αυτή την περίοδο από μέλη της τρόικας. Σύμφωνα με τον ισχύοντα σχεδιασμό, εκτιμάται ότι η έκθεση θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο», σημειώνεται.

«Για την εκταμίευση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, θα πρέπει η απόφαση να ληφθεί μετά την υποβολή μιας περιεκτικής έκθεσης της τρόικας. 

Κεντρικό είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει πλήρως τις υποχρεώσεις της. Αυτό επισήμανε ο κ. Σόιμπλε για άλλη μια φορά στον συνάδελφό του», τονίζεται στη γερμανική ανακοίνωση.

.Αδιανόητη χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ την εμπλοκή με τον διορισμό νέας διοίκησης στο ΤΑΙΠΕΔ


«Εφόσον ο πρωθυπουργός επέλεξε την αντικατάσταση της διοίκησης του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, έπρεπε η διαδικαστική εμπλοκή που υπάρχει με τον διορισμό νέας διοίκησης να είχε λυθεί εδώ και καιρό και πρέπει να λυθεί, το ταχύτερο δυνατόν».

Σχετικό σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητο» να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα από τις αρχές Ιουλίου, «γιατί προκαλεί εμπόδια στη συνέχιση του έργου του Ταμείου».

.Κβαντικό τσιπ υπόσχεται αυξημένη ασφάλεια και ταχύτητα σε κινητά, υπολογιστές


Μια διεθνής ερευνητική ομάδα έχει προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου, πολλά υποσχόμενου, κβαντικού τσιπ (ολοκληρωμένου κυκλώματος) που ανοίγει τον δρόμο για απολύτως ασφαλείς επικοινωνίες στα κινητά τηλέφωνα και για πολύ γρήγορους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με δυνατότητες σαφώς πέρα από αυτές των τωρινών συσκευών που βασίζονται στα συμβατικά τσιπ.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής ερευνητές του πανεπιστημίου του Μπρίστολ, που αναμένεται να κάνουν τις σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο του Βρετανικού Φεστιβάλ Επιστήμης στο Αμπερντίν της Σκωτίας, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», 

φιλοδοξούν ότι το νέο τσιπ θα κάνει τις ηλεκτρονικές συσκευές άτρωτες έναντι πιθανών απειλών από χάκερ και έτσι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των χρηστών με τράπεζες και γενικότερα το ηλεκτρονικό εμπόριο θα διεξάγονται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Το νέο κβαντικό τσιπ είναι κατασκευασμένο από πυρίτιο, χρησιμοποιεί το φως και είναι χιλιάδες φορές μικρότερο από τα υπάρχοντα. Οι ερευνητές θεωρούν εφικτή τη μαζική παραγωγή και αξιοποίησή του σε εμπορικά προϊόντα.

.Μέλος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ παρομοίασε τον Ράιαν με ένα στενό συνεργάτη του Χίτλερ


Μέλος του κόμματος των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, παρομοίασε τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων, για τη θέση του αντιπροέδρου, Πολ Ράιαν, με τον περιβόητο Γιόζεφ Γκάιμπελς, ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ, μόλις μία ημέρα πριν την έναρξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών. 

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ρόιτερς ο Τζον Μπάρτον φέρεται να δήλωσε ότι "Ψεύδονται και δεν τους νοιάζει αν ο λαός ξέρει ότι ψεύδονται", είπε αναφερόμενος στους Ρεπουμπλικάνους. 

Ο Ράιν είπε "ένα στυγνό ψέμα και δεν τον ενδιαφέρει ότι ήταν όντως ψέμα. Αυτό ήταν το μεγάλο ψέμα και του Γκάιμπελς " δήλωσε ο Μπάρτον σε δημοσιογράφους της εφημερίδας Σαν Φρανσίσκο Κρόνικλς και στον τηλεοπτικό σταθμό CBS News. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι αντέδρασαν στα σχόλια του Μπάρτον λέγοντας ότι "δυστυχώς ορισμένοι από τους υποστηρικτές του προέδρου Ομπάμα ευτελίζουν το πολιτικό μας σύστημα" δήλωσε ο Νορμ Κόλμαν, πρώην μέλος του Κογκρέσου και υποστηρικτής του Ρόμνεϊ. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.