.ΠΟΙΟΙ '' ΠΡΑΣΙΝΟΙ '' ΘΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ...


Τρεις τουλάχιστον βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο ότι δε θα ψηφίσουν τα μέτρα. Ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης και ο κ. Μιχάλης Κασσής υπήρξαν κατηγορηματικοί, ενώ σαφώςτο άφησε...
να εννοηθεί και ο πρώην υπουργός Δημήτρης Κρεμαστινός. 

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά χωρίς να είναι το ίδιο ξεκάθαρος κινήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και ο κ. Μπόλαρης.

Απέναντι τους ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που προειδοποίησε ότι δεν θα ακολουθήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στη νέα αλλαγή θέσης, η Εύη Χριστοφιλοπούλου και με παραλλαγές ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Μανιάτης και η Άντζελα Γκερέκου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Τάκης Ρήγας και Λεωνίδας Γρηγοράκος απέδωσαν το κλίμα των τελευταίων ημερών σε επίθεση των διαπλεκομένων κατά του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ πιο οξύς στο θέμα αυτό υπήρξε πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

. Νέος γύρος επαφών Στουρνάρα-τρόικας αύριο


Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, και ο αναπληρωτής υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις προκειμένου να κλείσει η «τρύπα» των 2,5 δισ. ευρώ, από το συνολικό πακέτο των 13,9 δισ. ευρώ, με την τρόικα να εμμένει για πρόσθετες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Το νέο ραντεβού ορίστηκε για αύριο στις 11 το πρωί και η κυβέρνηση επιζητεί να έχει καθημερινές συναντήσεις έως τουλάχιστον τη συνεδρίαση του Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου. «Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται», δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Οι επικεφαλής της τρόικας φέρεται να ζητούν ταχεία επίλυση εκκρεμοτήτων, βάσει του μνημονίου, όπως είναι το άνοιγμα των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων, η πλήρης απελευθέρωση των αγορών και η δραστική μείωση του δημόσιου τομέα (μέσω συγχωνεύσεων και καταργήσεων οργανισμών, αλλά και απολύσεων υπαλλήλων).

Στο «χάσμα» μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, περιλαμβάνεται και η εκτίμηση του ΔΝΤ ότι η ύφεση το 2013 θα είναι 5%, λόγω των νέων μέτρων, αντί του 3,8% που εκτιμά το οικονομικό επιτελείο. 

Το θέμααυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς από το ύψος της ύφεσης εξαρτάται η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους. Εάν το Διεθνές Ταμείο εκτιμήσει ότι το χρέος της χώρας δεν είναι βιώσιμο, δεν θα μπορεί, βάσει του καταστατικού του, να συμμετέχει στη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

.«Μετεξεταστέα» η Ελλάδα


Όλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων εκτός της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
«Όλες χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα προσαρμογής, εκτός της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο» ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας σε συνέδριο.
Αναφέρθηκε και για την Ισπανία και την Ιταλία: «Αν και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, αυτό που έχουν επιτύχει η Ισπανία και η Ιταλία είναι σπουδαίο».
Τέλος είπε ακόμη πως στις χώρες που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα δοθεί «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.

.Πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες στο facebook


Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο, το Facebook, ξεπέρασε πλέον και το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου χρηστών, όπως έκανε γνωστό ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Το δίκτυο, που ιδρύθηκε το 2004 στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ, προσβλέπει στις μεγάλες και αναξιοποίητες αγορές τού αναπτυσσόμενου κόσμου για να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Το ποσοστό τού συνολικού πληθυσμού που χρησιμοποιεί το Facebook στις έξι ηπείρους, σύμφωνα με το BBC, έχει ως εξής κατά προσέγγιση: Βόρεια Αμερική 45%, Αυστραλία 42%, Ευρώπη 30%, Νότια Αμερική 34%, Ασία 7% και Αφρική 5%. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη χρήση είναι οι ΗΠΑ, η Ινδία, η Βραζιλία, το Μεξικό και η Ινδονησία.

Όμως, σε χώρες με μεγάλο πληθυσμό, όπως η Κίνα και η Ρωσία, το Facebook έχει σχετικά μικρή διείσδυση και, αντίθετα, την προτίμηση των ντόπιων έχουν κλέψει ορισμένα μεγάλα εγχώρια κοινωνικά δίκτυα (π.χ. στη Ρωσία το δίκτυο Vkontakte και την Κίνα το RenRen και το Sina Weibo).

Ο μέσος χρήστης του Facebook σήμερα είναι 22 ετών, ενώ οι χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτό από κάποια κινητή συσκευή, ανέρχονται σε περίπου 600 εκατ. (48 εκατ. περισσότεροι από τον Ιούνιο, φέτος). 

Σύμφωνα με τον Ζούκερμπεργκ, το ένα δισεκατομμύριο των χρηστών είναι υπεύθυνο μέχρι σήμερα για 1,13 τρισεκατομμύρια "like" και για 219 δισεκατομμύρια φωτογραφίες. 

."Η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ είναι επίθεση κατά της πολιτικής σταθερότητας"


Αν δεν έρθουν τα μέτρα σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που να απαντά στα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα, δεν μπορούν να έρθουν στη Βουλή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, στην Ιπποκράτους, σημειώνοντας ότι «δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής».   

Αναφερθείς στις εξελίξεις γύρω από τη λίστα με τα ονόματα καταθετών στην Ελβετία, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι στο επίκεντρο βρίσκεται πάντα το ΠΑΣΟΚ και πως η επίθεση κατά του Κινήματος είναι επίθεση κατά της πολιτικής σταθερότητας. 

.Δεκάδες συλλήψεις στην Πάτρα διακινητών και μεταναστών


Υπό διαρκή «πολιορκία» συνεχίζουν να βρίσκονται το λιμάνι της Πάτρας και τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας, από τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης μεταναστών. Παρά τις συνεχείς συλλήψεις που γίνονται τους τελευταίους μήνες, τα κυκλώματα επιμένουν στις προσπάθειές τους, να διακινήσουν δηλαδή μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, μόνο την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας 16 διακινητές διαφόρων υπηκοοτήτων, ηλικίας από 18 έως 43 ετών, εναντίον των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς 19 παράνομων μεταναστών στην Ιταλία.

Επίσης, στο ίδιο χρονικό διάστημα, συνελήφθησαν άλλοι 14 παράνομοι μετανάστες, ηλικίας από 19 έως 38 ετών. 

Εκτός όμως από τις συλλήψεις που γίνονται από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχου των διαβατηρίων, συλλήψεις γίνονται και από το Λιμενικό, καθώς, σε καθημερινή σχεδόν βάση, συλλαμβάνονται αλλοδαποί, οι οποίοι προσπαθούν να ταξιδέψουν με πλοία προς την Ιταλία, κρυμμένοι σε διάφορα οχήματα.

Όσον αφορά στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτίου, συνελήφθησαν μόνο σε μία ημέρα πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν επιδεικνύοντας κατά τη διάρκεια των ελέγχων πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

.Φάτε ψαράκι για την καρδιά σας


Όσοι νοιάζονται για την υγεία της καρδιάς τους, είναι καλύτερα να τρώνε λιπαρά ψάρια, αντί να παίρνουν διατροφικά συμπληρώματα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις άνω των 20.000 ατόμων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση ψαριών συνδέεται σαφώς με μειωμένο κίνδυνο καρδιολογικού προβλήματος, 
ενώ τα ευρήματα από την εξίσου τακτική κατανάλωση συμπληρωμάτων με ωμέγα-3 ήταν πιο ανάμικτα και ασαφή.

Ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος συστήνει την κατανάλωση λιπαρών ψαριών (σολομού, σαρδέλας, τόνου, ρέγκας) δύο φορές την εβδομάδα και η νέα έρευνα επιβεβαιώνει τη σημασία αυτής της σύστασης.

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να παίρνουν τα ωφέλιμα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στα ψάρια, όχι τρώγοντας τα ίδια τα ψάρια, αλλά μέσα από χάπια και κάψουλες ιχθυελαίων.

 Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, σε αυτή την περίπτωση τα οφέλη δεν φαίνεται να είναι εξίσου δεδομένα όπως με την κατανάλωση των ίδιων των ψαριών.

.Με πεδίο την οικονομία μονομάχησαν Ομπάμα και Ρόμνεϊ


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποπειράθηκε να "ζωγραφίσει" το οικονομικό του όραμα για τη επόμενη τετραετία στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας, με τον αντίπαλό του για τη διεκδίκηση του Λευκού Οίκου, Μιτ Ρόμνεϊ

«Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε. Το ερώτημα δεν είναι που έχουμε πάει, αλλά που έχουμε στόχο να πάμε» είπε ο αμερικανός πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα, επισήμανε της δεινή οικονομική θέση των Ηνωμένων Πολιτειών όταν αυτός ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2009.
«Η κατάσταση έχει βελτιωθεί, αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη» είπε

Ο προεδρικός υποψήφιος Μιτ Ρόμνεϊ άσκησε κριτική στον πρόεδρο Ομπάμα λέγοντας ότι έχουν ειπωθεί ανακρίβειες σχετικά με το προτεινόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους φορολογικό σχέδιο 

και περιέγραψε ιστορίες ψηφοφόρων που συνάντησε κατά την προεκλογική του εκστρατεία οι οποίοι έχουν χάσει τις θέσεις εργασίας τους κατά τη διάρκεια της ύφεσης και είπε ότι θα μπορούσε να τους βοηθήσει.

«Ναι μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να αλλάξουμε προσέγγιση», είπε ο υποψήφιος των ρεπουμπλικάνων, αναφέροντας ένα σχέδιο πέντε σημείων για την ενθάρρυνση των επιχειρήσεων, την ενίσχυση του εμπορίου και τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
«Ανησυχώ ότι ο δρόμος που βαδίζουμε είναι ανεπιτυχής», είπε ο Ρόμνεϊ.

Ο Ομπάμα άσκησε κριτική κατά του Ρόμνεϊ για το φορολογικό του σχέδιο, τη μείωση της φορολογίας στους πλούσιους, λέγοντας ότι το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα πρέπει να αυξήσει τους φόρους στις οικογένειες της μεσαίας τάξης για να πληρώσουν το αντίτιμο.

Ο Ρόμνεϊ απέρριψε το χαρακτηρισμό κατά του φορολογικού του σχεδίου, λέγοντας ότι «σχεδόν ότι είπε (ο Ομπάμα) για το φορολογικό σχέδιο είναι ανακριβές». Έδωσε ένα περίγραμμα του φορολογικού του σχεδίου για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τονίζοντας ότι οι μικρές επιχειρήσεις χρειάζονται ένα διάλειμμα από τους φόρους.

«Προτεραιότητά μου είναι οι άνθρωποι να επιστρέψουν στις εργασίες τους» είπε ο Ρόμνεϊ.

Πάντως, νικητής στο ντιμπέιτ βγαίνει ο Ρόμνεϊ καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση μετά την τηλεοπτική αναμέτρηση ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προηγείται με 67% έναντι 25% του χαρακτηρισμένου "υποτονικού" Ομπάμα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.