.Περί Πολιτικής: πρόσημα και απόλυτες τιμές

Καθημερινώς στην πολιτική κουβέντα που επισήμως ή ανεπισήμως γίνεται, έχουν χωθεί- ανεπαισθήτως , που λέει κι ο Καβάφης - εκ μετεγγραφής από τα Μαθηματικά τα πρόσημα, το συν και το πλην. Βλέπετε είμαστε μια χώρα , η οποία στις ώρες της πίκρας εισάγει στην πολιτική ιδιόλεκτο , πότε το διακύβευμα , πότε το αφήγημα (παλαιό ή νέο) και εσχάτως τα πρόσημα. Ο νεολογισμός προοδευτικό πρόσημο (αφήστε, που δεν στέκει ούτε ως γραμματολογική μεταφορά) , υπονοεί την αλλαγή πολιτικής προς κάτι θετικό για τους πολλούς δηλαδή μια πολιτική αλλιώτικη δραματικά από την σημερινή. Πράγματι, το πρωτογε... περισσότερα »

.Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη...

Η σκληρή ρητορική κατά της γερμανικής λιτότητας που εκπέμπεται κάθε μέρα από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Ρέντσι δεν είναι πολιτική βούληση, προγραμματική ή ιδεολογική επιλογή, αλλά υποχρεωτικός μονόδρομος Στο τέλος του 2014 το χρέος της χώρας θα ανέρχεται στα 2 τρισ. 300 δισ. ευρώ ή περίπου το 140% του ΑΕΠ -με οροφή βιωσιμότητας του ΔΝΤ, 

όπως γνωρίζουμε, το 120%-, ενώ η συμμόρφωση του ελλείμματος στο ποσοστό 3% με βάση τα δύο παραπάνω δεδομένα μάλλον παραπέμπει σε τεχνάσματα δημιουργικής λογιστικής με τη σιωπηρή ανοχή Βρυξελλών και Βερολίνου. 
Στο τέλος* του 2014 τελειώνει και ... περισσότερα »

.Δικαστική κρίση και δημοκρατία

Φοβούμεθα ότι άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» των μισθολογικών απολαβών και των εργασιακών σχέσεων μέσω των αποφάσεων των ανωτάτων δικαστηρίων. 
Εως έναν βαθμό είναι αναπόφευκτο σε μια δημοκρατική χώρα. 
Αρκεί βέβαια και οι πολιτικοί και οι δικαστές στο πλαίσιο των διακριτών εξουσιών τους να έχουν συνείδηση έκαστος για την εξουσία που ασκεί, των ορίων της... Καθώς κρίνονται όλοι. 

Και οι πολιτικοί και οι δικαστές. Ιδίως όταν πρόκειται για συνταγματικές και νομικές έννοιες με έντονα και ισχυρά αξιολογικά στοιχεία. *Διαφορές* σε κάθε κρινόμενη υπόθεση υπάρχουν, που φυσικά δικαιολογούν... περισσότερα »

.ΠΡΙΜ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ...

Τέλος στην οικονομική ασφυξία που υφίστανται οι οικογένειες με περισσότερους από έναν φοιτητές συντηρώντας ακόμη και τρία σπίτια σε διαφορετικές πόλεις της χώρας επιδιώκει να βάλει το νέο θεσμικό πλαίσιο... για τις μετεγγραφές που ανακοινώνεται σήμερα από το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για ένα σχέδιο διορθωτικών παρεμβάσεων που θα ευνοήσει τις μετεγγραφές αδελφών και θα περιορίσει την εξάντληση του οικογενειακού προϋπολογισμού εν μέσω οικονομικής κρίσης. Συγχρόνως θα αντιμετωπιστεί η πολυδιάσπαση χιλιάδων οικογενειών τα μέλη των οποίων συναντώνται λόγω αυξη...περισσότερα »

.Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν οι δομές και θεραπευτικές μονάδες του ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Το ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» αλλάζει για μία ημέρα το Πεδίον του Άρεως μετατρέποντάς το από τις 12 το μεσημέρι, σε χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τα ναρκωτικά. 

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρουσίαση βιβλίου, εικαστική έκθεση, προβολή βίντεο και ενημερωτικά περίπτερα. Στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Νίκου Τουλιάτου, Human Touch, Encardia, «Υπόγεια Ρεύματα», Κωνσταντίνου Βήτα και Χάικ Γιαζιτζιάν.

Επίσης στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει η μπάντα του ΚΕΘΕΑ «ΣΤΡΟΦΗ» και η ομάδα street work του ΚΕΘΕΑ «ΕΞΕΛΙΞΙΣ», που θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ενημέρωσης και κινητοποίησης στους χρήστες που βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως.

.«Να τοποθετηθεί ξεκάθαρα η κυβέρνηση»

Να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δεσμευθεί πως θα προχωρήσει σε ρύθμιση αντίστοιχη με αυτή των δικαστικών, όταν καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, που δικαιώνει ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας κάλεσε την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ Ιορδάνης Τζαμτζής.

Για τον κίνδυνο δημιουργίας «κοινωνικής αντιπαλότητας» μεταξύ δικαστικών, ένστολων, καθαριστριών και άλλων κλάδων, μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Λυκουρέντζος. 

Σημείωσε ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο να ικανοποιηθούν, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι, ενώ αναφέρθηκε σε πληροφορίες ότι αναμένονται δικαστικές αποφάσεις υπέρ των γιατρών των πολυϊατρείων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.