. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...Από την εκδήλωση-αφιέρωμα στο Δημήτρη Μπέη στο δήμο Ζωγράφου

.Έκκληση Ρεν στο «αίσθημα ευθύνης» των Ελλήνων πολιτικών ηγετών

Ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις, Όλι Ρεν, έκανε έκκληση στο «αίσθημα ευθύνης» των Ελλήνων ηγετών, καθώς στη χώρα, η κυβέρνηση συνασπισμού, αντιμετωπίζει την απειλή της διάσπασης.

«Κάνω έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των Ελλήνων πολιτικών ηγετών για το καλό της Ελλάδας και της Ευρώπης», δήλωσε ο Όλι Ρεν μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

.Ορατό το ενδεχόμενο για κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Επί τάπητος το σενάριο που θέλει τον Β. Βενιζέλο να στηρίζει την κυβέρνηση ανεξάρτητα από την στήριξη ή μη της ΔΗ.ΜΑΡ.

Αυτή είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση που θα θέσει στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος στη δήλωση του τόνισε ότι η χώρα αυτή τη στιγμή δεν θέλει εκλογές.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 153 ψήφους και θεωρητικά μπορούν να στηρίξουν την κυβέρνηση αν μάλιστα συσπειρωθούν και βουλευτές που βρίσκονται πολύ κοντά στην επανένταξη τους στην ΝΔ.

Άλλωστε πληροφορίες από την ΔΗ.ΜΑΡ θέλουν τον Κουβέλη να αποσύρει μεν τους υπουργούς του από την κυβέρνηση αλλά να δίνει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση.

.«Πιθανές εκλογές θα κλείσουν τη στρόφιγγα της χρηματοδότησης»

Δίδυμη προειδοποίηση προς την Ελλάδα ότι εάν η αξιολόγηση της τρόικα δεν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου θα ανακύψουν προβλήματα χρηματοδότησης απηύθυναν τόσο το Eurogroup όσο και το ΔΝΤ στην σκιά των πολιτικών εξελίξεων.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δήλωσε μετά την συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Ελλάδα το αργότερο την 1η Ιουλίου και κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί ώστε να καταστεί δυνατή η εκταμίευση της δόσης.

Ο ίδιος δεν θέλησε να προχωρήσει σε υποθέσεις για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα και εκτίμησε πως γίνονται προσπάθειες από κόμματα που μετέχουν στη κυβέρνηση. Τόνισε δε πως είναι πολύ σημαντικό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως τα τέλη Ιουλίου. 

«Τονίσαμε στον Γ. Στουρνάρα να κάνει ότι μπορεί για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ως τα τέλη Ιουλίου», είπε ο Ντάϊσελμπλουμ. Ακόμη, προσέθεσε πως εάν αυτό συμβεί το πρόγραμμα θα είναι πλήρως χρηματοδοτημένο για ένα χρόνο. 

«Σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα χρηματοδοτικού κενού», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με πληροφορίες που ανέφεραν πως το ελληνικό πρόγραμμα αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό ύψους 3 δισ. ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις κ. Όλι Ρεν τόνισε από την πλευρά του πως η αποστολή της τρόικα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και θα επιστρέψει άμεσα στην Ελλάδα για να συνεχίσει την αξιολόγηση.

«Θα πρέπει οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε εντατικές προσπάθειες τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής εξυγιάνσεως όσο και των μεταρρυθμίσεων. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος να λάβει τη δόση πριν το διάλειμμα των θερινών διακ
θερότητας. 

Απευθύνω έκκληση για υπευθυνότητα στους πολιτικούς αρχηγούς», τόνισε ο Επίτροπος Ρεν. Σε ερώτηση για την κινητικότητα στο Δημόσιο και τις απολύσεις στην ΕΡΤ ο Επίτροπος ξεκαθάρισε πως η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μόνον όταν όλες οι προαπαιτούμενες δράσεις θα έχουν πληρωθεί.

Σημειώνεται πως ο κ. Στουρνάρας είχε ενημερώσει νωρίτερα το Eurogroup ότι το πολιτικό σκηνικό θα εξομαλυνόταν, καθώς ότι ο πρωθυπουργός πίστευε σε μια συμφωνία με τους αρχηγούς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λουξεμβούργο ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε πως ακόμα και αν δεν υπάρξουν εκλογές, αλλά συνεχισθεί η πολιτική αστάθεια, η αξιολόγησης της τρόικα θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί με ό,τι και αν αυτό συνεπάγεται.

Τέλος, ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Τζέρι Ράις, σε γραπτή δήλωσή που εξέδωσε με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα τόνισε και αυτός πως εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδοτήσεως, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014. 

Σύμφωνα με πηγές του ΔΝΤ η δήλωση αυτή αντανακλά τις απόψεις του Εκτελεστικού Συμβουλίου καθώς η μη επαρκής χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος συνεπάγεται αυτόματα από το καταστατικό του Ταμείου πως το ΔΝΤ δεν μπορεί να συνεχίσει να μετέχει στο πρόγραμμα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.