.Η Γερμανία αναζητά τρόπο για τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης


Τον τρόπο για να χρηματοδοτήσει την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, σύμφωνα με τον οποίο τα μεγαλύτερο μέρος του βάρους θα πέσει στην ίδια την Ελλάδα, αναζητά η γερμανική κυβέρνηση, όπως υποστηρίζει ο βουλευτής του βαυαρικού CSU, Χανς Μίχελμπαχ.
Μόνο ένα αξιόπιστο σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο το να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Αθήνα θα πρέπει να εγκριθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο, είπε ο κ. Μίχελμπαχ, μιλώντας στο Dow Jones Newswires.

Ο ίδιος θεωρεί ότι «η μείωση των επιτοκίων ή η επιβολή 
ενός moratorium στις πληρωμές των τόκων των ελληνικών δανείων προς τους διεθνείς δανειστές θα ήταν ένα νοητό μονοπάτι προς τη χρηματοδότηση της παράτασης δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας».

«Η επιμήκυνση από μόνη της δεν είναι η απάντηση» πρόσθεσε. «Το να πούμε απλά ότι θα εγκρίνουμε την παράταση των δύο ετών και θα ξοδέψουμε 20 δισ. ευρώ για αυτή την παράταση, χωρίς ένα σχέδιο που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του χρέους, θα ήταν πολύ δύσκολο».

.«Ανυπόστατη σεναριολογία»


«Στερείται σοβαρότητας η προσπάθεια ορισμένων να καταστήσουν τη γνωστή σαν «λίστα Λαγκάρντ» αντικείμενο συναντήσεων του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών», αναφέρει, μεταξύ άλλων, το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.  

Παράλληλα, στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «αυτονόητες δραστηριότητες ενός πρωθυπουργού που επιχειρείται να καταστούν αντικείμενο ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων».

Η ανακοίνωση του γραφείου του κ. Παπανδρέου έχει ως εξής:

«Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι, απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για τηναντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, 
αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων, που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20.

Η προσπάθεια ορισμένων, να καταστήσουν τη γνωστή σαν "λίστα Λαγκάρντ" αντικείμενο συναντήσεων του τότε πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, 
θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση, προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και τη μικροκομματική εκμετάλλευση.

Μοναδικό μέλημα του Γιώργου Παπανδρέου ήταν, και είναι, η μάχη για τη σωτηρία και την αλλαγή της χώρας, σε αντίθεση με όσους σήμερα ασκούν απαράδεκτη κριτική και μάλιστα εκ του ασφαλούς».

.Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους καταδικάστηκε ο Μπερλουσκόνι


Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και σε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για φορολογική απάτη στην υπόθεση του ομίλου Mediaset, καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όπως ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο του Μιλάνου, στη βόρεια Ιταλία. Η ποινή μειώνεται πάντως σε ένα έτος, λόγω σειράς απονομών χάρητος μερικής ισχύος.
«Η Δημοκρατία τελείωσε, έτσι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, μετά την σημερινή καταδίκη του.
«Ήμουν βέβαιος ότι η δίκη θα τελείωνε με την αθώωσή μου, πρόκειται για μία σαφέστατα πολιτική απόφαση», προσθέτει ο Μπερλουσκόνι, o οποίος, μιλώντας στο ιδιοκτησίας του τηλεοπτικό κανάλι Italia Uno υποστήριξε ότι «εξαιτίας ορισμένων δικαστών, η Ιταλία μετατρέπεται σε μια βάρβαρη χώρα».
Ουσιαστικά με την απόφασή τους, οι δικαστές του Μιλάνου θεώρησαν ότι ο ζάμπλουτος πρώην επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης αγόρασε επισήμως με τον όμιλό του και σε υπερβολικά υψηλές τιμές τα δικαιώματα σειράς έργων και αθλητικών γεγονότων, δημιουργώντας στην πραγματικότητα αδήλωτα «μαύρα κεφάλαια», τα οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, και η προχθεσινή ανακοίνωση του «Καβαλιέρε» ότι «δεν πρόκειται να είναι πλέον υποψήφιος πρωθυπουργός» στις εκλογές του 2013 συνδέεται με το γεγονός ότι ενδεχομένως είχε επίγνωση του οτι θα μπορούσε να καταδικασθεί σήμερα για την αγοραπωλησία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset.
Η εν λόγω απόφαση προβλέπει επίσης ότι ο επιλεγόμενος και «Μίστερ τιβί» θα πρέπει να αποζημιώσει το ιταλικό υπουργείο οικονομικών με δέκα εκατομμύρια ευρώ για μη πλήρη καταβολή φόρων.
«Οι δικαστικές αποφάσεις δεν σχολιάζονται. Απλώς γίνονται σεβαστες», τονίζει το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. 
Από την πλευρά του, ο Πιερφερνινάντο Καζίνι, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Udc, ανακοίνωσε πως «δεν επιθυμεί να σχολιάσει την δικαστική αυτή απόφαση», διότι «δεν θέλει να την εκμεταλλευθεί πολιτικά».
"Berlusconi, game over, με την βαριά αυτή καταδίκη ο πρώην μεγιστάνας πρωθυπουργός τίθεται οριστικά εκτός παιχνιδιού, και πρόκειται να την πληρώσει, τελικά, όλη η κεντροδεξιά παράταξη», γράφει το καθολικό περιοδικό Famiglia Cristiana.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.