.Ικανοποίηση στην κυβέρνηση για τα 167 "ναι"


Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον προϋπολογισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος του κοινοβουλίου, δήλωσε ότι "με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα έγινε το δεύτερο αποφασιστικό βήμα. Από 'δω και πέρα ανάπτυξη και ανάκαμψη".

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, εμφανίστηκε σίγουρος για την έγκαιρη εκταμίευση της επόμενης δόσης.

"Με όπλο αυτά τα 167 "ναι" πηγαίνω αύριο στο Eurogroup", δήλωσε ο υπουργός, αποφεύγοντας ωστόσο να διευκρινίσει το τι σημαίνει το "έγκαιρα και ολόκληρη η δόση" του πρωθυπουργού, προσθέτοντας όμως ότι κατ'αρχήν θα έρθουν τα 31,3 δισ. ευρώ.

.“ΝΑΙ” στον προϋπολογισμό με ευρεία πλειοψηφία


Με μικρές διαφωνίες σε επιμέρους προϋπολογισμούς υπουργείων – κυρίως του Ανάπτυξης – ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις η ψηφοφορία για τον προϋπολογισμό του 2013, ο οποίος υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία.

Με εξαίρεση την απουσία του Γιάννη Πανούση της ΔΗΜΑΡ, συνολικά, 167 βουλευτές υπερψήφισαν το κείμενο του προϋπολογισμού, 128 είπαν “Όχι”, ενώ 4 δήλωσαν “Παρών”.

“Παρών” ψήφισαν ο Μάρκος Μπόλαρης, η Άντζελα Γκερέκου, ο Γιάννης Κουτσούκος, ο Μίμης Ανδρουλάκης.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης, που είχε απουσιάσει από την ψηφοφορία του μνημονίου, ψήφισε “Ναι”.
Από τη Νέα Δημοκρατία, ο βουλευτής Λευκάδας, Θεόδωρος Σολδάτος, ψήφισε “παρών” στους προϋπολογισμούς των υπουργείων Εργασίας και Ανάπτυξης.

.Α. Σαμαράς: Η επανάσταση ξεκίνησε


Βέβαιος για την εκταμίευση της δόσης εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ενώ τόνισε ότι η επανάσταση ξεκίνησε στην Ελλάδα και είναι τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση. “Σε λίγες ημέρες αλλάζουμε όσα δεν άλλαξαν επί δεκαετίες”, είπε από το βήμα της Βουλής και πρόσθεσε με νόημα αναφερόμενος στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης: "Η επανάσταση ξεκίνησε χωρίς εσάς και προσπαθείτε να την εμποδίσετε".

Μάλιστα επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα. “Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τον αγαπητό κ. Τσίπρα. Δεν είστε το αύριο, δεν είστε ούτε το σήμερα, ούτε το χθες. Είστε τα υπολείμματα των συντεχνιών που καταρρέουν κ. Τσίπρα. 

Και η ελληνική κοινωνία δεν σας γεννάει. Δικαιολογημένα την τρομάζετε και σας αποβάλει”, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε απευθυνόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: “Όποιος δεν συμφωνεί μαζί σας, είναι υπεύθυνος πολιτικός και λυπάμαι για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήσατε το χρόνο στη Βουλή. 

Δεν φέρατε αέρα αλλαγής, παλαιοκομματισμό φέρατε. Μας ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας τη μεγάλη λύση. Δηλαδή ότι θα καταργήσει ότι έχει ψηφίσει αυτή η Βουλή. Ευτυχώς που ο κόσμος σας άκουσε. Όποιος περνάει το κατώφλι του γραφείου σας είναι ναι σε όλα. Και όταν έρχεται στη Βουλή είναι όχι σε όλα. Γι' αυτό και θα μείνουν συνιστώσες. Συνισταμένη δε θα αποκτήσετε ποτέ”.

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος στο διχαστικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί επεσήμανε ότι “ή θα βγούμε ενωμένοι από την κρίση ή καθόλου”.
Μάλιστα τόνισε ότι: “Εγώ από αύριο γυρίζω κεφάλαιο. Δεν θα περιμένω επενδύσεις, θα τις κυνηγήσω”.

Ο κ. Σαμαράς έστειλε μήνυμα στους δανειστές επισημαίνοντας: “Ήρθε η ώρα των δανειστών να κάνουν αυτό που πρέπει. Και θα το κάνουν”, ενώ για την εκταμίευση της δόσης είπε απευθυνόμενος και προς τον Α. Τσίπρα : “Τα χρήματα θα έρθουν έγκαιρα και με το παραπάνω. Μπορεί το λόμπι της δραχμής τώρα να δίνει τελευταίες μάχες. Πρώτη φορά είδα τέτοιο φανατισμό για να μην πάρουμε τα λεφτά”.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε όσα έγιναν με τους υπαλλήλους τους Βουλής και αναρωτήθηκε αν είναι λογικό να παίρνουν 8 φορές μεγαλύτερο εφάπαξ από τους δημοσίους υπαλλήλους.

.Ε. Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν της μόδας


Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος τονίζοντας ότι πλέον δεν είναι καν της μόδας... Απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η εκλογική έφοδος του καθώς και των δυνάμεων της οπισθοφυλακής και του δήθεν αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν τον Ιούνιο.

Παράλληλα άφησε αιχμές για τη στάση της ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι είναι αντιφατική και προσχηματική η στάση της.

Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την συμπαράστασή του προς την κυβέρνηση. “Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από κάθε σκοπιμότητα. Από τον Ιούνιο του 2011 η επιλογή η δική μου και της παράταξης είναι εθνική”, πρόσθεσε.

Ενώ ως απαραίτητες προϋποθέσεις για μια νέα πορεία της χώρας έθεσε:
- εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι μια άμεση, καθαρή πολιτική απόφαση των εταίρων μας για το ελληνικό ζήτημα.

- εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η άμεση και πλήρης εκταμίευση όλων των δόσεων που υπολείπονται.
- εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους.

- εξωτερική προϋπόθεση εθνικής ανάκαμψης είναι η ουσιαστική επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

.Τσίπρας: “Θα καταργήσουμε με ένα νόμο και σε ένα άρθρο το μνημόνιο”


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά για τα πεπραγμένα της τους τελευταίους μήνες εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, σημειώνοντας με νόημα ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα καταργήσει με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όλα τα μέτρα λιτότητας.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε “επικίνδυνη για τα συμφέροντα του τόπου και πλήρως αναξιόπιστη” την κυβέρνηση γιατί είναι “ακατάλληλη”, όπως είπε, για διαπραγμάτευση, καλώντας τον πρωθυπουργό να πει τι απ’ όλα αυτά που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ και που πριν από ενάμιση χρόνο ισχυριζόταν και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, ήταν λάθος.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να πει ποιο είναι το δικό της σχέδιο και ποιες εναλλακτικές λύσεις έχει να προτείνει στον ελληνικό λαό, σε περίπτωση που δεν πάρουμε τη δόση.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας και κατά της κ. Μέρκελ, την οποία κατηγόρησε ότι θέλει την Ελλάδα αποικία χρέους, ενώ προειδοποίησε τους πιστωτές της χώρας “να κάνουν τα κουμάντα τους”.
Για τον προϋπολογισμό, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι εκτός πραγματικότητας λόγω της ύφεσης.

“Θυσιάζετε τον ελληνικό λαό για πνεύσει ούριος άνεμος στα πανιά της κ. Μέρκελ”, σημείωσε ο κ. Τσίπρας κατηγορώντας για μία ακόμη φορά την Κυβέρνηση ότι παριστάνει το καλό παιδί, τον καλό και υπάκουο μαθητή ο οποίος όμως, όπως είπε, δεν παίρνει ούτε τη βάση και κινδυνεύει να μείνει μετεξεταστέος. 

Η μόνη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, κατάληξε ο κ. Τσίπρας, είναι μια Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

.Π. Καμμένος: Μην λειτουργείτε σαν Φιλιππινέζες των Γερμανών


Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά πραγματοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι λειτουργούν σαν Φιλιππινέζες των Γερμανών.

Ο κ. Καμμένος άφησε αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά ότι αντί να απαντάει στη Βουλή κάνει συναντήσεις με τον Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του και τόνισε ότι η κυβέρνηση εκβίασε τους βουλευτές για να περάσει το Μνημόνιο 3.

Για το χρέος είπε ότι  “λύνεται πολιτικά με σεισάχθεια και μονομερή χρέους και το απεχθές χρέος από τις εταιρείες δεν θα το πληρώσει ο λαός, Ζητάμε την τιμωρία για όσους έβαλαν το χέρι στο δημόσιο χρήμα”.

Κάλεσε τον πρωθυπουργό, αντί να λειτουργεί “σαν κομματάρχης της Μέρκελ” να πάει στις ΗΠΑ, όπου η κυβέρνηση Ομπάμα μίλησε για τη μη βιωσιμότητα του χρέους αλλά ακόμη και στη Μόσχα και σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.