.Μια εβδομάδα πριν το Πάσχα ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Με πλήθος εκδηλώσεων, για παιδικό και ενήλικο κοινό, προετοιμάζεται η πόλη μας να γιορτάσει το Πάσχα. Το Ν.Π. του Δήμου μας οργανώνει εκδηλώσεις, γεμάτες με θέατρο, δρώμενα, βυζαντινή μουσική και κατασκευές.
Την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Απριλίου, στις 18:00, θα παρουσιασθεί στο Α΄ και Β΄ ΚΑΠΗ (Κρατερού & Λιβύης – Γράμμου 19 αντίστοιχα) του Δήμου Ζωγράφου, το αριστούργημα του Αλ. Πούσκιν, «Ο ψαράς και το ψάρι», σε δύο εκδηλώσεις για την τρίτη ηλικία.
Την Παρασκευή 26 Απριλίου, στις 20:30, ο Πρωτοψάλτης του Δήμου και Χοράρχης,  Γ. Καμαριάρης, θα ψάλλει Βυζαντινούς Ύμνους, συνοδεία κλιμακίου της χορωδίας «Αντιφωνικό Μέλος». Και στις 21:00, η «Σαλώμη» του Όσκαρ Ουάλντ θα χορέψει το χορό των πέπλων, ζητώντας ως αντάλλαγμα το κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή. 
Το δρώμενο που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της επιμορφώτριας του τμήματος Ρ. Μοσχοχωρίτη και σε μουσική του καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου μας, Αγγ. Μαρκιόρι έχει ετοιμάσει το τμήμα των μεσαίων του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ν.Π. του Δήμου μας.
Το Σάββατο 27 Απριλίου (Σάββατο του Λαζάρου) είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Στην πλατεία Αλεξανδρή (Γαρδένια), στις 11:00, η ομάδα «Αστροναύτες» θα παρουσιάσει τηθεατρική παράσταση, «Μαύρο ψαράκι», βασισμένη στο παραμύθι του Ιρανού παιδαγωγού και συγγραφέα, Σαμάντ Μπεχραγκί. Πρόκειται για την ιστορία του ψαριού, που ενέπνευσε τους δημιουργούς του «Νemo. 
Στις 12:00 «Τα κατσικάκια απεργούν»και αρνούνται να πάρουν το δρόμο για τη σούβλα. Το χιουμοριστικό δρώμενο του Θεατρικού Εργαστηρίου του Ν.Π. του Δήμου μας είναι εμπνευσμένο από το κείμενο της Σ. Γαβριηλίδου και διασκευασμένο από την ομάδα των πρωτοετών, σε σκηνοθεσία Ρ. Μοσχοχωρίτη.
 Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή πασχαλινής λαμπάδας, με τη βοήθεια των μαθητών και της επιμορφώτριας του Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Αντ. Καλύβα.
Καλό Πάσχα σε όλους!

.Για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου... Ο Δήμαρχος Ζωγράφου


Το βιβλίο, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Διδάσκει και μορφώνει, καλλιεργεί τη ψυχή και το νου, καταπραΰνει και ηρεμεί τον άνθρωπο.
Ευγνωμονώ τους αείμνηστους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μου, που με έμαθαν να αγαπώ το βιβλίο και το διάβασμα.

Τιμώντας τη μνήμη τους, προτείνω δύο κλασσικά αριστουργηματικά μυθιστορήματα που μου είχαν χαρίσει και «σημάδεψαν» τα σχολικά μου χρόνια:
Οι Άθλιοι , Β. Ουγκώ
Έγκλημα και Τιμωρία, Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι

.Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τα σημερινά γεγονότα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας


«Η αντίδραση των εργαζομένων και των πολιτών που βρίσκονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας στην εισβολή των Χρυσαυγιτών αλλά και η άμεση αντίδραση της συντεταγμένης πολιτείας είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η κοινωνία αντιδρά», αναφέρει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής βρίσκει απέναντι τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

Όλοι μαζί οφείλουμε να κλείσουμε την πόρτα στους νοσταλγούς της χούντας και του Χίτλερ.

Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα και θα συνεχίσει να είναι.

.«Η ανεργία θα φρενάρει, η ελπίδα θα κυριαρχήσει ξανά»


Τις ενδείξεις για το γεγονός ότι η αύξηση της ανεργίας «φρενάρει» τόνισε στις δηλώσεις του από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι πρόκειται μόνο για ενδείξεις που πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα επιβεβαιωθούν. 
Αναφέρθηκε ακόμη σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, λέγοντας ότι μία στις δύο εταιρείες σκέπτονται να κάνουν επενδύσεις. 

«Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει, η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει», είπε και συμπλήρωσε ότι περισσότεροι από 700 χιλιάδες άνθρωποι θα ωφεληθούν. 

«Θα στηριχθεί η απασχόληση, θα σταματήσουμε τα λουκέτα, θα αντιστραφεί η τάση της ανεργίας», ανέφερε και τόνισε: «Η κοινωνία σύντομα θα νιώσει τη διαφορά. Η ελπίδα θα κυριαρχήσει και πάλι». 

.Έρχονται οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο


Η παρατεταμένη εκκρεμότητα, που αφορά την κατάργηση περιττών και ασύμφορων οργανισμών του Δημοσίου, οδεύει στο τέλος. 

Όπως αναφέρει το «Έθνος», το πρώτο κύμα 1.800-2.000 απολύσεων θα προέλθει από καταργήσεις οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) τις ερχόμενες ημέρες, καθώς η κυβέρνηση προγραμματίζει για το Σάββατο του Λαζάρου να ανακοινώσει τη λίστα των φορέων που θα καταργηθούν.

Στη χθεσινή σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, διαμορφώθηκε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για 15.000 απομακρύνσεις μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. 

Ο προγραμματισμός για την ανασυγκρότηση του κρατικού μηχανισμού θα τεθεί υπόψη της τρόικας με επιστολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο για το νέο Δημόσιο.

Ο κ. Μανιτάκης επεσήμανε ακόμη πως ο κύριος όγκος των υπάλληλων που θα αντικαταστήσουν τους 15.000 που θα οδηγηθούν σε αναγκαστική αποχώρηση μέχρι το 2014, θα προέλθει από επιτυχόντες σε διαγωνισμούς στο ΑΣΕΠ που περιμένουν εδώ και χρόνια να προσληφθούν. 

."Οι τράπεζες μηνύουν πολίτες για απλήρωτα δάνεια"


Πληθαίνουν οι μηνύσεις τραπεζών προς πολίτες για απλήρωτα καταναλωτικά προϊόντα τραπεζών, όπως στεγαστικά δάνεια, συμβάσεις leasing ή δάνεια αγοράς αυτοκινήτων, όπως καταγγέλλει το Ινστιτούτο Καταναλωτών - Νέο ΙΝΚΑ. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση των καταναλωτών, οι τράπεζες καταθέτουν μηνύσεις ως εξαπατηθείσες από τους πολίτες-καταναλωτές, κατά την σύναψη δανείων, τα οποία εν τέλει δεν μπόρεσαν οι τελευταίοι να αποπληρώσουν. Αντίστοιχες συμπεριφορές επιδεικνύουν οι τράπεζες σε στεγαστικά δάνεια που δεν πληρώνονται. 

Προβαίνουν σε επανεκτιμήσεις τής αξίας των ακινήτων και μηνύουν για απάτη τους καταναλωτές που τα έλαβαν. Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται και σε συμβάσεις που έχουν ως σκοπό την αγορά κινητών (όπως αυτοκινήτων), αναφέρει το Νέο ΙΝΚΑ. 

Στο μεταξύ, οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί, που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις, όπως επισημαίνει το Νέο ΙΝΚΑ, «τείνουν ευήκοον ους στις απαράδεκτες μηνύσεις των τραπεζών και παραπέμπουν τους πολίτες για κακουργήματα και σοβαρότατα πλημμελήματα». 

Η οργάνωση των καταναλωτών δηλώνει ότι θεωρεί απαράδεκτη τη συμπεριφορά αυτή των τραπεζιτών και τους καλεί να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες «εκφοβισμού, καταστολής και παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων των καταναλωτών, 

καθώς η ποινικοποίηση αμιγώς συμβατικών σχέσεων τού αστικού δικαίου είναι πράξη εξ ολοκλήρου απαράδεκτη και αβάσιμη, που θίγει θεμελιώδη και κεφαλαιώδη συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών». 

Άλλωστε -προσθέτει το Νέο ΙΝΚΑ- οι ίδιες οι τράπεζες χρέωναν με έξοδα ελέγχων τούς πολίτες - καταναλωτές που προσέρχονταν σε αυτές. «Αυτές χορηγούσαν επισκευαστικά δάνεια για νεότευκτες κατοικίες, δεν μπορούν σήμερα να δηλώνουν εξαπατηθείσες». 

.Τη διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Καραγιαννίδη ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα η ΝΔ


H NΔ ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα τη διαγραφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη, λέγοντας ότι προκύπτει μείζον πολιτικό ζήτημα για τον βουλευτή από ηχητικό ντοκουμέντο στον ιστότοπο parapolitika.gr.

 Το εν λόγω ηχητικό απόσπασμα αφορά σε ομιλία του βουλευτή στην ΚΕ του κόμματός του όπου είπε επί λέξει: 

«Να αφήσουμε κατά μέρους τα εθνικά φαντασιακά, τους εθνικούς μας εχθρούς, γιατί σε αυτόν τον κόσμο δεν υπάρχουν σύνορα. Δεν υπάρχουν εθνικά σύνορα. Υπάρχουν ταξικά σύνορα».

 «Η μόνη ξεκάθαρη καταδίκη του ανθελληνικού παραληρήματος του βουλευτή από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος εσχάτως ανακάλυψε έννοιες όπως 'εθνική ευθύνη' και 'ζήτημα μείζονος εθνικής σημασίας' είναι η διαγραφή του», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΔ και υπενθυμίζει ότι κάτι τέτοιο «δεν το τόλμησε» με τον κ. Θεοδωρίδη που 'χάρισε' τα Ίμια στην Τουρκία.

 «Τουλάχιστον θα το τολμήσει με τον κ. Καραγιαννίδη;», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

.Πρόστιμα έως 1 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες, ανήγγειλε ο Μ. Σαλμάς


Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα εξοικονομηθούν από την πάταξη των κυκλωμάτων διαφθοράς και παρανομίας που δρουν στον χώρο του φαρμάκου, αλλά και από τα εξοντωτικά οικονομικά πρόστιμα, που θα επιβάλλονται πλέον, και τα οποία θα αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ- ΜΠΕ του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο προβλέπονται αυστηρότατες ποινές για όλους τους παραβάτες.  

Ειδικότερα, για γιατρούς και φαρμακοποιούς έως 100.000 ευρώ και οριστική λύση της σύμβασης με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), για φαρμακαποθήκες, φαρμακοβιομηχανίες, και κλινικές έως ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ για Διαγνωστικά Κέντρα το πρόστιμο που θα επιβάλλεται, θα φθάνει και το 20% των τιμολογίων που το καθένα από αυτά υπέβαλε στον ΕΟΠΥΥ το προηγούμενο της απάτης έτος.

Εξάλλου, περισσότερα από 250 φαρμακεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μεσσηνία, Αρκαδία, Κορινθία, Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα και Ρόδο και τέσσερις μεγάλες φαρμακαποθήκες έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Οι έλεγχοι γίνονται είτε μόνο από το ΣΔΟΕ, είτε με μεικτά συνεργεία του ΣΔΟΕ της ΕΛΑΣ και της Επιθεώρησης Υγείας.

.Η Εθνική Τράπεζα πρέπει να παραμείνει ελληνική, διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας


Την ανησυχία του για την τύχη της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο και τον γενικό γραμματέα της, Νίκο Κιουτσούκη. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Σταύρος Κούκος, πρόεδρος της ΟΤΟΕ, Αχιλλέας Μυλωνόπουλος, Γενικός Γραμματέας της ΟΤΟΕ, Γιώργος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και Μάκης Κάτσικας, Γενικός Γραμματέας των εργαζομένων της Εθνικής Τράπεζας.

«Θεωρώ ότι είναι μια Τράπεζα που πρέπει να παραμείνει ελληνική, πρέπει να διασωθεί, πρέπει να ενισχυθεί. 

Και συμφωνώ και εγώ ότι δεν είναι μονάχα όλοι αυτοί που θα τρέξουν να δώσουν χρήματα στην Εθνική, είναι και ο απλός άνθρωπος που θεωρεί την Εθνική Τράπεζα δική του Τράπεζα. 
Και μεγάλωσε με το όνομα "Εθνική Τράπεζα"» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας τόνισε ακόμη ότι όλοι πρέπει να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε οι ελληνικές τράπεζες να παραμείνουν ελληνικές, διότι η ανάπτυξη θα είναι ελληνική, όπως υπογράμμισε, θα είναι για την Ελλάδα και δεν θα είναι για τους ξένους. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.