.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ... Ν.Π. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ... 28ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων.

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ 
Φθινόπωρο σε λίγες μέρες και συνεπείς στο ραντεβού μας, σας περιμένουμε από *6 έως και 15 Σεπτεμβρίου 2014 * στους 28ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων. 

Πρόκειται για καθιερωμένο πλέον θεσμό στο Δήμο Ζωγράφου, τον οποίο διοργανώνει το ΝΠ Πολιτισμού και Αθλητισμού στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου *(δ/νση: Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλ. Αγίου Γεωργίου).* Ένα θεσμό που αναβαθμίζεται κάθε χρόνο, ένα φεστιβάλ με μεγάλη προσέλευση κοινού και με σημαντικά πρόσωπα της Τέχνης στην κριτική επιτροπή. Φ... περισσότερα »

.Ευ. Βενιζέλος: "Κλειδί" για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις το Κυπριακό

Σημαντικές διμερείς επαφές είχε χτες στην Άγκυρα, στο περιθώριο της τελετής παράδοσης και παραλαβής στο τουρκικό προεδρικό Μέγαρο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Εκτός από κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και τον, από σήμερα, υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός είχε σειρά επαφών με ξένους ηγέτες και υπουργούς.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης μετά την τελετή, ο Βενιζέλος είχε συνομιλία με τον κ. Ερντογάν, καθώς και με τον κ. Νταβούτογλου. Κατά τη συνομιλία του μάλιστα με τον Τσαβούσογλου τα όσα είπε ο τελευταίος έδειχναν ότι μάλλον επρόκειτο να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών. Πράγμα που έγινε σήμερα, όταν ο κ. Νταβούτογλου ανακοίνωσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σημαντικό σημείο της επίσκεψης Βενιζέλου στην Άγκυρα ήταν το γεγονός ότι προβλήθηκε το Κυπριακό απρόσμενα στο περιθώριο των τελετών για την έναρξη της θητείας του Ερντογάν ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. 

Η επιστολή επιδόθηκε μέσω διπλωματικής οδού και ήταν αφορμή να θέσει θέμα Κυπριακού ο κ. Βενιζέλος υπογραμμίζοντας ότι αυτό συνιστά «κλειδί» και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πράγμα που έκανε τόσο με δηλώσεις του στην Άγκυρα, όσο και κατά τις επαφές του στην τελετή.

Φύλο συκής για την Προεδρία

Αν υπάρχει ένα και μοναδικό επιχείρημα για μια πιθανή υποψηφιότητα Φώτη Κουβέλη για την Προεδρία της Δημοκρατίας αυτό έχει να κάνει με την αποφυγή των εκλογών, την αγορά χρόνου και την ακύρωση των εκλογικών σχεδιασμών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όλα τα αλλά ότι ενώνει και συνθέτει, ότι τα έχει όλα και συμφέρει απλώς εκθέτουν όσους τα λενε χωρίς να τα πιστεύουν. Αν τελικά επιλεγεί ο ΦΚ πρέπει να ανάψει μια λαμπάδα στον Αλέξη Τσίπρα. Συνεχίζοντας ο τελευταίος μια αρνητική παράδοση συνδέει την εκλογή Προέδρου με τις εκλογές. Αντί να συμβάλει σε λύση ενωτική και αξιοκρατική αγνοεί τη ratio legis του ... περισσότερα »

.Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ: Οι Ευρωπαίοι γελάνε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι όμως με τη Χρυσή Αυγή

"Αυτό που με φοβίζει πολύ είναι ένα είδος αδράνειας. Νομίζεις ότι οι Έλληνες έχουν πάθει καθίζηση. Δεν υπάρχει ένα όραμα. Μνημόνιο-όχι μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι όραμα; 

Τι θα πεις στα παιδιά; Όχι μνημόνιο, καλά, αλλά μετά; Πολύ περισσότερο απ’ όλα με φοβίζει ότι έχασαν οι Έλληνες τη δυνατότητα -όχι της ελπίδας, την οποία έχουν εναποθέσει στους ξένους- αλλά του οράματος". 

Αυτά υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η διεθνούς φήμης ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δελφών Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Η πρώτη γυναίκα πρύτανης της Σορβόνης και με τιμές απ... περισσότερα »

.Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα αναπτύξει ο Αλ. Τσίπρας σε διεθνές συνέδριο

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης θα αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέδριο για τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, που διοργανώνει το ιταλικό ίδρυμα «European House - Ambrosetti», 5 με 7 Σεπτέμβρη στο Τσερνόμπιο της Ιταλίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναλάβει τις πάγιες θέσεις του κόμματος για άμεση αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, ώστε να καταστεί δυνατή η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Ευρώπης. 

Θα επισημάνει ως επιτακτική ανάγκη το τρίπτυχο άμεσος τερματισμός της λιτότητας, συνολική ρύθμιση των χρεών της ευρωζώνης -στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος, κατά το προηγούμενο της διάσκεψης του Λονδίνου το 1953- καθώς και ένα ευρωπαϊκό «New Deal» για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν οι πρώην πρωθυπουργοί της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα και Μάριο Μόντι, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, καθώς και οι Ζαν Κλωντ Τρισέ, Γιεργκ Άσμουσεν, Χοακίν Αλμούνια και Μισέλ Μπαρνιέ.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι «η πρόσκληση προς τον Αλέξη Τσίπρα σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο εγγράφεται στην πεποίθηση που έχει εδραιωθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και την άνοδο της Αριστεράς».

.Συναντήσεις Ν. Δένδια με βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα «κόκκινα δάνεια»

Οι ρυθμίσεις για τα «μη εξυπηρετούμενα» δάνεια βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργού Ανάπτυξης. 

Ο κ. Ν. Δένδιας ενημερώνει αυτή την ώρα αντιπροσωπεία βουλευτών της ΝΔ, που μετέχουν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στο β' θερινό τμήμα της Βουλής, με επικεφαλής τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα. Στη μία μετά το μεσημέρι, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται σήμερα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι συναντήσεις του Γκ. Χαρδούβελη με συναδέλφους του στην κυβέρνηση, στο πλαίσιο των συσκέψεων προετοιμασίας της ελληνικής πλευράς για τις διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας, την ερχόμενη εβδομάδα στο Παρίσι. 

Ο κ. Χαρδούβελης, αυτή την ώρα συναντάται με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση ενώ στις 18:00 θα έχει συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια.

.Ομπάμα - Μέρκελ: Η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν την Πέμπτη το βράδυ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ότι η συμπεριφορά της Ρωσίας στην Ουκρανία «δεν μπορεί να μείνει χωρίς συνέπειες», ανακοίνωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο. 

«Υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την άφιξη νέων ρωσικών στρατευμάτων και ρωσικού στρατιωτικού υλικού στην ανατολική Ουκρανία» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Σέιμπερτ προσθέτοντας ότι «η καγκελάριος και ο Πρόεδρος συμφωνούν ότι μια τέτοια συμπεριφορά δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς συνέπειες». 

Η Άγγελα Μέρκελ «επιβεβαίωσε» επίσης προς τον Πρόεδρο Ομπάμα ότι η ουκρανική κρίση θα βρεθεί στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες το προσεχές Σάββατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καγκελαρίας. 

Η καγκελάριος διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για μια «διπλωματική λύση» στη σύγκρουση, χωρίς να προσδιορίζει όμως το περίγραμμα, όπως είπε ο Σέιμπερτ. 

Από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι «είναι προφανές σε όλο τον κόσμο» ότι οι ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται στην Ουκρανία, αλλά απέκλεισε επίσης κάθε χρήση βίας «για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος». 

.«Δεν έχω δεχθεί πρόταση για την Προεδρία»

Τη διαβεβαίωση ότι ούτε έχει βολιδοσκοπηθεί, ούτε έχει δεχθεί πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, έδωσε - σύμφωνα με πληροφορίες - ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην εκτελεστική επιτροπή και στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

Ο κύριος Κουβέλης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ανέφερε ότι το ζήτημα θα κριθεί στον κατάλληλο χρόνο και σε συνάρτηση με την πολιτική κατάσταση που θα επικρατεί.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.