.Η ανάπτυξη θα έρθει στο Μουντιάλ

Σχόλια Κώστας Γιαννακίδης
 Πιθανότατα η ανάπτυξη δεν θα έρθει αυτές τις μέρες. Τριήμερο, παλιόκαιρος, ο χειμώνας ξεψυχάει φτύνοντας βροχή. Κρίμα, γιατί με 28% ανεργία υπάρχει κόσμος να την υποδεχθεί. Περίπου 1,5 εκατομμύρια είναι αυτοί που βουλιάζουν σε καναπέδες, πνίγουν τις μέρες τους σε καφέ, ξυπνάνε με ελπίδα και κοιμούνται απελπισμένοι. 

Όμως η ανάπτυξη θα έρθει κάποια στιγμή φέτος, το είπε και ο Σαμαράς, το βλέπει και η Κομισιόν. Υποθέτω ότι όταν θα έρθει, θα βλέπουμε μπάλα. Του κερατά, πάμε σε καλοκαίρι με Μουντιάλ, η Ελλάδα θα ξενυχτάει με σουβλάκια, μπύρες, πίτσες. Μπορεί ... περισσότερα »

.Το παραμύθι των αποζημιώσεων

Η συνάντηση του Μανώλη Γλέζου με τον πρόεδρο της Γερμανίας μπορεί να γεννήσει μερικές γοητευτικές σκέψεις για τις εκπλήξεις της ζωής και την ηθική της ιστορίας. Ειδικά η ιστορία, είναι συχνά αυθάδης και ασεβής, κυρίως όταν σε βάζει να αναρωτηθείς για την απόδοση των θυσιών που έγιναν σε αίμα. 

Όταν βλέπω παλιούς εχθρούς να σμίγουν σαν φίλοι, πάντα θυμάμαι τα θύματα των μαχαριών τους. Ας είναι, η ζωή και η ιστορία βαδίζουν μαζί, το αίμα στεγνώνει πιο γρήγορα από τη μνήμη. Τα τελευταία χρόνια ο Μανώλης Γλέζος θέτει πιεστικά το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων από την πλευρά της Γερ... περισσότερα »

.Την Πέμπτη η απόφαση για την άρση ασυλίας 9 βουλευτών της Χρυσής Αυγής

 Στον Κορυδαλλό αναμένεται να μεταβεί την άλλη Τρίτη κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις των προφυλακισμένων βουλευτών και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων εννέα βουλευτών του κόμματος.

Αυτό αποφασίστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας ως εναλλακτική λύση, εφόσον ο εισαγγελέας δεν απαντήσει θετικά στο αίτημα που πρόκειται να του διαβιβάσει αύριο, να μεταβούν στη Βουλή οι κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Λαγός και Μπούκουρας, και να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

Για την άρση της βουλευτικής ασυλίας - με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης - των υπόλοιπων εννέα βουλευτών της ΧΑ (Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχαήλ Αρβανίτη), η Επιτροπή Δεοντολίας θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα, ζητείται να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών (με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης) και αποδίδουν την ίδια κατηγορία και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενή.

.Μία εφαρμογή για την Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά

Είναι ένας ψηφιακός χάρτης με προορισμούς... γαστρονομικούς, ένα εργαλείο που συνδέει την παραγωγή των προϊόντων με τη παράδοση και την ιστορική συνέχεια ενός τόπου, με τον πολιτισμό και την οικονομία. 

Πρόκειται για ένα application -ή αλλιώς μια εφαρμογή- που δημιούργησε η Κοινότητα των προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki), με την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP στην Αθήνα (14-16 Μαρτίου, Εκθεσιακό και Συνεδριακό κέντρο Helexpo Maroussi). 

Το συγκεκριμένο application χαρτογραφεί τα ελληνικά προϊόντα και με αφετηρία την τοποθεσία οδηγεί τον χρήστη σε πληροφορίες σχετικά με τη «γαστρονομική γεωγραφία» της περιοχής, την παράδοση, την κουλτούρα και ό,τι άλλο μπορεί να πλαισιώσει το κάδρο της «Ελληνικής Κληρονομιάς».

Είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που παρουσιάζεται στην πιλοτική της μορφή στην DETROP, με σκοπό αρχικά να αναδείξει τα προϊόντα των εκθετών. «Για πρώτη φορά, η τεχνολογία και η καινοτομία κάνουν «δυναμική παρέμβαση» σε μια ελληνική έκθεση Τροφίμων και Ποτών, όπως είναι η DETROP, διευρύνοντας με τέτοιο τρόπο το πεδίο ανάπτυξης και προώθησης των προϊόντων. 

Άλλωστε, η τεχνολογία είναι ένας τομέας στον οποίο επενδύουμε συστηματικά καθώς συνδέεται με την καινοτομία, την εξέλιξη και κατ' επεκταση το μέλλον μας» δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

.Και τα «Προσφυγικά» στην Αλεξάνδρας, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση

Ακόμη 167 ακίνητα του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και τα «Προσφυγικά» στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση.

Η μεταβίβαση, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή των συγκεκριμένων ακινήτων, έγινε με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, ενώ, παράλληλα, μεταφέρεται στο ΤΑΙΠΕΔ και το δικαίωμα παραχώρησης του Κωπηλατοδρομίου στον Σχοινιά.

.Η Ιαπωνία θυμάται την τρίτη επέτειο από τον καταστροφικό σεισμό

Η Ιαπωνία θυμάται σήμερα την τρίτη επέτειό της από τον σεισμό και το τσουνάμι που κατέστρεψαν το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας και προκάλεσαν το χειρότερο πυρηνικό ατύχημα από την καταστροφή του Τσερνόμπιλ το 1986. 

Τελετές στη μνήμη των νεκρών επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα και οι Ιάπωνες θα κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στις 14:46 (05:46 GMT), την ώρα που ο σεισμός 9 βαθμών σάρωσε την βορειανατολική Ιαπωνία.  

Περίπου 267.000 άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε προσωρινά καταλύματα, τρία χρόνια μετά την καταστροφή.  Τουλάχιστον 185.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή χάθηκαν εξαιτίας του σεισμού και του τσουνάμι που επακολούθησε

.Επιστρέφουν από την εφεδρεία

Στις θέσεις τους επιστρέφουν δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει κρίνει αντισυνταγματική την πρώτη εφεδρεία στο Δημόσιο που προβλέφθηκε το 2011 με το πρώτο Μνημόνιο.

Το σχετικό έγγραφο διαβίβασε στη Βουλή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.