.Μία εφαρμογή για την Ελληνική Διατροφική Κληρονομιά

Είναι ένας ψηφιακός χάρτης με προορισμούς... γαστρονομικούς, ένα εργαλείο που συνδέει την παραγωγή των προϊόντων με τη παράδοση και την ιστορική συνέχεια ενός τόπου, με τον πολιτισμό και την οικονομία. 

Πρόκειται για ένα application -ή αλλιώς μια εφαρμογή- που δημιούργησε η Κοινότητα των προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki), με την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO, που θα παρουσιαστεί στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών DETROP στην Αθήνα (14-16 Μαρτίου, Εκθεσιακό και Συνεδριακό κέντρο Helexpo Maroussi). 

Το συγκεκριμένο application χαρτογραφεί τα ελληνικά προϊόντα και με αφετηρία την τοποθεσία οδηγεί τον χρήστη σε πληροφορίες σχετικά με τη «γαστρονομική γεωγραφία» της περιοχής, την παράδοση, την κουλτούρα και ό,τι άλλο μπορεί να πλαισιώσει το κάδρο της «Ελληνικής Κληρονομιάς».

Είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που παρουσιάζεται στην πιλοτική της μορφή στην DETROP, με σκοπό αρχικά να αναδείξει τα προϊόντα των εκθετών. «Για πρώτη φορά, η τεχνολογία και η καινοτομία κάνουν «δυναμική παρέμβαση» σε μια ελληνική έκθεση Τροφίμων και Ποτών, όπως είναι η DETROP, διευρύνοντας με τέτοιο τρόπο το πεδίο ανάπτυξης και προώθησης των προϊόντων. 

Άλλωστε, η τεχνολογία είναι ένας τομέας στον οποίο επενδύουμε συστηματικά καθώς συνδέεται με την καινοτομία, την εξέλιξη και κατ' επεκταση το μέλλον μας» δήλωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.