.Ναπολέων Τσίπρας εναντίον ΕΑΜ στις εκλογές

Όλο το παρασκήνιο προς τις εκλογές. Ή καλύτερα προς τις διερευνητικές εντολές. Οι οποίες πρέπει να μην τελεσφορήσουν για να γίνουν πρόωρες εκλογές. Όποιος θυμάται πότε έγιναν οι τελευταίες …όψιμες εκλογές είναι ιστορικός αναλυτής και σημιτάνθρωπος. Πουλάει παραμύθι κάργα ο Αλέξης. 

Αυτό σου λέει θέλει ο λαός. Την αλήθεια την ξέρει. Κι έτσι ο τέως Πρωθυπουργός μας λέει πόσο αντιστάθηκε, πόσο πικράθηκε, πόσο άντεξε στις πιέσεις. Πως νομίζετε ότι φθάσαμε στο καλύτερο Μνημόνιο όλων των εποχών, από τον εκλαμπρότατο Αλέξιο, Πρωθυπουργό πασών των Ρωσιών και του εξωστρεφούς Πακιστάν; Δεν ε...περισσότερα »

.Να μην βιαστεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα των εκλογών

Όποιος νομίζει ότι ο Τσίπρας έχει τις εκλογές «στο τσεπάκι του», διαπράττει μεγάλο σφάλμα. Σίγουρα αυτός ήταν ο πολιτικός υπολογισμός του ίδιου του Τσίπρα. 

Πιθανότατα αυτή να ήταν και η διάθεση του εκλογικού σώματος την προηγουμένη της προκήρυξης των εκλογών, την οποία ασφαλώς θα ανέγνωσε ο Τσίπρας και στις δημοσκοπήσεις που μετά βεβαιότητος παρήγγειλε προτού παραιτηθεί. 

Όμως... υπάρχουν πολλά «όμως». Καταρχάς ο Τσίπρας δεν θα διενεργήσει τις εκλογές ως πρωθυπουργός. Πρόεδρος θα αναλάβει η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου. Δεν θα έχει το κύρος, ούτε και τις εξουσίες του πρ... περισσότερα »

.Αριστερή Πλατφόρμα: Ο ίδιος ο Τσίπρας διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ - Παραιτήθηκαν τρία μέλη της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ

Τον Αλέξη Τσίπρα κατηγορεί η Αριστερή Πλατφόρμα για τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος κατήργησε το κόμμα λαμβάνοντας αποφάσεις ερήμην του. Τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ οι Στάθης Λεουτσάκος, Σόφη Παπαδόγιαννη,

 Αντώνης Νταβανέλλος παραιτήθηκαν από το όργανο παρόντος του Αλέξη Τσίπρα. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του κόμματος επεσήμανε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η Πολιτική Γραμματεία με μέλη που αναφέρονται στην Αριστερή Πλατφόρμα, οι βουλευτές της οποίας ανεξαρτητοποιήθηκαν. Τότε η Σόφη Παπαδόγιαννη σηκώθηκε όρθια, ανέγνωσε την παρακά... περισσότερα »

.Ο Βαρουφάκης θυμάται τώρα: Ο Σόιμπλε μου είπε κατάμουτρα:

«Ο Σόιμπλε ήταν πάντα πολύ ειλικρινής μαζί μου. Μου είπε: Η χώρα σας δεν έχει καμία θέση στην Ευρωζώνη» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε τηλεοπτική του συνάντευξη. 

Αναφερόμενος στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο πρώην υπουργός τόνισε πως οι περισσότεροι υπουργοί του Eurogroup αγωνίζονται για να κατακτήσουν την εύνοιά του, ενώ επανέλαβε πως του είχε πει πως η Ελλάδα δεν έχει θέση στην Ευρωζώνη.

 «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει σχεδιάσει τη δομή του Eurogroup, το οποίο φέρει σαφώς την υπογραφή του. Οι Eυρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, με εξαίρεση το Γάλλο υπουργό Οικονομικών, τον θαυμάζουν. Υπάρχ... περισσότερα »

.Μετωπική σύγκρουση Κωνσταντοπούλου – Παυλόπουλου για τις διερευνητικές

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συνέχισε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαμαρτύρεται για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε η διαδικασία παροχής διερευνητικών εντολών, στάση που προκάλεσε ήδη την αντίδραση κύκλων της Προεδρίας της Δημοκρατίας. 

Στη συνάντησή της με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μαϊμαράκη, η Πρόεδρος της Βουλής σήκωσε το γάντι που της πέταξε η Προεδρία της Δημοκρατίας με διαρροές νωρίτερα και έκανε λόγο για «θεσμικό ατόπημα» και διαδικασία που ξεκινά «με ιδιάζουσα σπουδή». Εκφράζοντας τη «βαθύτατη ανησυχία και ενόχλησή της», η κ. Κωνσταντοπούλου επι... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.