.«Ο Παπανδρέου έπρεπε να σηκώσει το μεσαίο δάχτυλο σε Μέρκελ και Σαρκοζί»


Η Μπεατρίς Ταλεγόν, γνωστή για τις εμπρηστικές της δηλώσεις και γιατί τα «έψαλλε» στον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, βρίσκεται στην Αθήνα και τραβάει και πάλι πάνω της την προσοχή.

Η γενική γραμματέας της Νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, μιλώντας από το βήμα ημερίδας που διοργανώθηκε από την Λούκα Κατσέλη και τον Γεράσιμο Αρσένη στην Αθηναΐδα, τάχθηκε αυτή τη φορά με το μέρος του κ. Παπανδρέου. 

Αναφερόμενη στο περιστατικό που ο Σαρκοζί αποκάλεσε τον κ. Παπανδρέου «ηλίθιο», ανέφερε πως όταν «ο Σαρκοζί είπε του Παπανδρέου στις Κάννες "είσαι ηλίθιος", αναφορικά με την πρόθεσή του να διεξάγει δημοψήφισμα στην Ελλάδα, τότε αυτός, ο Θαπατέρο και ο Γκονζάλες έπρεπε να σηκώσουν το μεσαίο δάχτυλο απέναντι στην Μέρκελ και στον Σαρκοζί».

.«Αντιμέτωπες ξανά Ελλάδα και Τουρκία στο Αιγαίο»


Στο ζήτημα της ΑΟΖ και των κινήσεων της Ελλάδας για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, αναφέρεται η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι τα σχέδια αυτά μπορεί να πυροδοτήσουν μία νέα αντιπαράθεση με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, τις τελευταίες εβδομάδες ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Ελλάδας έχουν κάνει δημοσίως δηλώσεις - τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό - αφήνοντας να εννοηθεί πως η χώρα θα διεκδικήσει τα δικαιώματα που της προσφέρει η διεθνής συμφωνία που υπέγραψε πριν από περίπου δυο δεκαετίες, κάτι που δεν έχει πράξει μέχρι σήμερα. 

Η Αθήνα πιέζει, παράλληλα, για να εξασφαλίσει την στήρικη της Ε.Ε., ενώ εντείνει την σχετική διπλωματική εκστρατεία της στον ΟΗΕ.

Η αμερικανική εφημερίδα υπενθυμίζει ότι αυτή την εβδομάδα, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα κατά τη συνάντησή του με τον τούρκο ομόλογό του στην Κωνσταντινούπολη, όπου ζήτησε από την Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Αθήνας, όπως αυτά απορρέουν από την διεθνή νομοθεσία. 

Η Άγκυρα, η οποία μέχρι τώρα ισχυρίζονταν ότι τα ενεργειακά αποθέματα ανήκουν στην Τουρκία και προειδοποιεί για σχεδόν 20 χρόνια ότι η όποια προσπάθεια για χάραξη νέων συνόρων θα οδηγήσει σε πόλεμο, ζητά τώρα περαιτέρω διάλογο, επισημαίνει η Wall Street Journal.

.Αυξήθηκαν τα εμφράγματα μετά την κρίση, σύμφωνα με έρευνα


Τα εμφράγματα παρουσίασαν αύξηση στην Ελλάδα μετά το ξεκίνημα της οικονομικής κρίσης, ιδίως μεταξύ των γυναικών και των ανθρώπων άνω των 45 ετών, σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν κυρίως τη Μεσσηνία και παρουσίασε ο καρδιολόγος Εμμανουήλ Μάκαρης του Γενικού Νοσοκομείου της Καλαμάτας στο 62ο ετήσιο επιστημονικό συνέδριο του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας στο Σαν Φρανσίσκο.

 Η διαπίστωση αυτή βασίζεται στην ανάλυση των ιατρικών ιστορικών περίπου 22.100 ασθενών που έγιναν δεκτοί στο καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου της Καλαμάτας (το μόνο τέτοιο τμήμα στο νομό Μεσσηνίας) σε μια περίοδο οκτώ ετών, χωρισμένη σε δύο περιόδους: μία προ της κρίσης (Ιανουάριος 2004 - Δεκέμβριος 2007: 10.870 ασθενείς) και άλλη μία στη διάρκεια της κρίσης (Ιανουάριος 2008 - Δεκέμβριος 2011: 11.223 ασθενείς).

Στην πρώτη περίοδο, πριν την κρίση, καταγράφηκαν 841 εμφράγματα (17,43 ανά 10.000 ανθρώπους), ενώ στην περίοδο της κρίσης υπήρξε αύξηση με 1.084 εμφράγματα (22,46 ανά 10.000 ανθρώπους). 

Η αύξηση ανάμεσα στις δύο χρονικές περιόδους αφορούσε όλες τις κατηγορίες των ασθενών: 20,8% για τα άτομα κάτω των 45 ετών (64 εμφράγματα από 53), 25,7% για τους άνδρες (807 εμφράγματα από 642), 29,4% για τα άτομα άνω των 45 ετών (1.020 εμφράγματα από 788) και 39,2% για τις γυναίκες (64 εμφράγματα από 52).

.«Ανακαλύπτουν» ξανά την Ελλάδα οι Ευρωπαίοι


Ανάκαμψη θα παρουσιάσει η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα εφέτος σε μια κατά τα άλλα επίπεδη ευρωπαϊκή αγορά λόγω του αρνητικού κλίματος στην οικονομία, εκτιμούν στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας.

Η επιθυμία για καλοκαιρινές διακοπές πιο κοντά στην πατρίδα τους για τους ευρωπαίους τουρίστες που έχουν επίγνωση του κόστους, συμβάλλει στην αναθέρμανση της τουριστικής ζήτησης για τη χώρα, η οποία μάχεται κατά της ύφεσης και της κρίσης χρέους, αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Ρόιτερς.

Ο Ντέρτε Νόρντμπεκ του ινστιτούτου έρευνας της αγοράς Gfk στην έκθεση ΙΤΒ για τον τουρισμό αυτήν την εβδομάδα, τόνισε ότι οι κρατήσεις για τις φετεινές καλοκαιρινές διακοπές στην Ελλάδα από τη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, αυξήθηκαν κατά 10%. 

Τα έσοδα της Ελλάδας από τον τουρισμό, η μεγαλύτερη πηγή εισοδήματος για τη χώρα, μειώθηκαν κατά 4,6% στα 9,89 δισεκατομμύρια ευρώ από τον Ιανουάριο ως το Νοέμβριο του 2012, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας.

Οι αφίξεις από τη Γερμανία, τη μεγαλύτερη τουριστική αγορά της Ελλάδας, μειώθηκαν κατά περίπου το ένα πέμπτο, εν μέρει εξαιτίας των φόβων των γερμανών τουριστών για αρνητικό κλίμα εναντίον τους στη χώρα εξαιτίας των απαιτήσεων του Βερολίνου από την Αθήνα για σκληρή λιτότητα, αναφέρει το Ρόιτερς. 

Σύμφωνα με το υπ'αριθμόν 4 ταξιδιωτικό γραφείο της Γερμανίας Αlltours, οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα είχαν αυξηθεί φέτος κατά 30% μέχρι τις 5 Μαρτίου, πράγμα που αποτελεί καλό οιωνό για τη χώρα. "Η τουριστική βιομηχανία στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει την κρίση τα τελευταία δύο χρόνια και βρίσκει πάλι την καλύτερή της φόρμα", δήλωσε ο Βίλι Φερχούφεν, δευθύνων σύμβουλος της Alltours. 

.Μελετάται νομοθετική πρωτοβουλία για αντιμετώπιση των κλοπών μετάλλων


Νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της έντασης του φαινομένου των κλοπών μετάλλου από οργανωμένα κυκλώματα μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, το υπουργείο έχει ζητήσει από τη ΔΕΗ, η οποία αντιμετωπίζει μείζον πρόβλημα με τις κλοπές μετασχηματιστών και καλωδίων ανά την επικράτεια, 
να εγκαταστήσει σύστημα τηλεειδοποίησης στους μετασχηματιστές ώστε να είναι δυνατό να εντοπιστούν έγκαιρα, από τη στιγμή της κλοπής και πριν λιώσουν από επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τα κυκλώματα αυτά. 

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επίσης συστήσει στη ΔΕΗ να εγκαθιστά ψηλά τους μετασχηματιστές, προκειμένου να μην είναι ευχερής η πρόσβαση σε αυτούς.

Το πρόβλημα είναι μείζον και, όπως περιέγραψε η βουλευτής της ΝΔ, Αθηνά Σκόνδρα που είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση, στην εκλογική της περιφέρεια, την Καρδίτσα, έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις που πιθανότατα οι αγρότες να έχουν μεγάλη δυσκολία στην καλλιεργητική περίοδο, η οποία ξεκινά σε λίγες ημέρες, για την άρδευση των γαιών τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι, μόνο στην Καρδίτσα, εκτός από εκατοντάδες χιλιάδες μέτρα καλωδίων της ΔΕΗ, εκλάπησαν και περισσότεροι από 600 μετασχηματιστές της ΔΕΗ, αξίας 7.000 ευρώ ο καθένας.

 Οι επισημάνσεις αυτές έγιναν από τη βουλευτή,, η οποία δύο φορές κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, έσπευσε να προειδοποιήσει το υπουργείο ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να προστατεύσουν το δίκτυο και, κατ΄ επέκταση και τις δικές τους περιουσίες.

Ο υπουργός δεν σχολίασε αυτή την αποστροφή της ομιλίας της βουλευτού, η οποία έγινε μόλις μια ημέρα μετά τις οξύτατες αντιπαραθέσεις στη Βουλή για τα γεγονότα της Ιερισσού.

 Είπε, όμως, ότι η κατασταλτική επέμβαση από την πλευρά της αστυνομίας δεν είναι εύκολη, δεδομένου ότι το πρόβλημα επεκτείνεται και σε άλλα δίκτυα (μεταλλικές σχάρες των ΟΤΑ, δίκτυο του ΟΣΕ κλπ) και η Αστυνομία, τις περισσότερες φορές, ενημερώνεται με μεγάλη χρονική υστέρηση, με συνέπεια να μην είναι δυνατό να εντοπιστούν τα κλοπιμαία γιατί έχουν λιώσει από τις επιχειρήσεις που τα δέχονται.

.Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με θλιβερούς αριθμούς


Κάθε χρόνο 1,5 με 3 εκατ. κορίτσια και γυναίκες χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας βίας με βάση το φύλο.
Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η UNICEF, με αφορμή τη σημερινή, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που φέτος έχει θέμα «Τέλος στη Βία κατά των Γυναικών».
Όπως επισημαίνει η οργάνωση σχεδόν οι μισές από τις γυναίκες ηλικίας 15-49 ετών στις αναπτυσσόμενες χώρες πιστεύουν ότι ο σύζυγος δικαιολογείται να χτυπήσει ή να δείρει τη σύζυγό του κάτω από ορισμένες συνθήκες, ενώ 287.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού, εξαιτίας έλλειψης σωστής φροντίδας.

Τουλάχιστον 120 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έχουν βιώσει τον ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων, ενώ πάνω από 64 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 20-24 ετών σε όλο τον κόσμο, έχουν παντρευτεί πριν τα 18 τους χρόνια.

Τα δύο τρίτα από τα 775 εκατομμύρια αναλφάβητων του κόσμου είναι γυναίκες, ενώ σε 47 από 162 χώρες, με διαθέσιμα στοιχεία, τα κορίτσια έχουν λιγότερες πιθανότητες από τα αγόρια να τελειώσουν το δημοτικό.

Η UNICEF τονίζει πως η κατάσταση των γυναικών και η παιδική ευημερία είναι αλληλένδετα. Τα δικαιώματα των παιδιών δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αν δεν ληφθεί μέριμνα για την υγεία και την ευημερία των γυναικών. Γυναίκες ευάλωτες, καταπιεσμένες, υποσιτισμένες, ασθενικές και αναλφάβητες, δεν μπορούν να φροντίσουν επαρκώς τα παιδιά τους.

«Η καταδίκη και ο εξοβελισμός της βίας και η ενδυνάμωση της θέσης της γυναίκας, η κατάργηση διακρίσεων και αναχρονιστικών παραδόσεων και η προώθηση της εκπαίδευσης των κοριτσιών αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την εδραίωση μιας δίκαιης κοινωνίας, την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης και τη μείωση της φτώχειας» επισημαίνει η UNICEF

.Περίπτερα και καταστήματα ψιλικών στο μαρτύριο της σταγόνας


Καθημερινά πιο βαθειά βουλιάζουν στην κρίση
 περίπτερα και καταστήματα ψιλικών που βλέπουν τόσο τον τζίρο τους όσο και τα ποσοστά κέρδους να κατρακυλούν.  Όλες οι αποφάσεις των κυβερνώντων έπιασαν τόπο.
 
Επιτέλους θα ξεφορτωθούμε όλα εκείνα τα μικρά , άσχημα , άχρηστα καταστήματα ψιλικών και τα μικρά σπιτάκια που είναι σαν μανιτάρια σε κάθε πλατεία και κεντρικούς δρόμους. 

Είναι πραγματικότητα!! Μετά από το μηδενισμό του κέρδους από τα τσιγάρα και την καταπόντιση των μισθών ώστε να μπορεί κάποιος να πάρει μόνο τα απαραίτητα για να τραφεί, γράφεται ο επίλογος και αυτών των καταστημάτων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.