.Επίθεση Γεωργιάδη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμές και εναντίον της «ασυγκράτητης» Ζ. Κωνσταντοπούλου


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραιτηθεί διότι, όχι μόνο είπε ψέματα για το χαράτσι της ΔΕΗ, αλλά και παρανόμησε, αφού δεν το πλήρωσε, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, παράλληλα, άφησε εκ νέου αιχμές για... ατέρμονες παρεμβάσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην προανακριτική που ασχολείται με τη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Ο κ. Τσίπρας έχασε την ψυχραιμία του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί έναν βουλευτή για το επάγγελμά του; Αποδείχθηκε ότι δεν έχει πληρώσει το χαράτσι, αλλά δεν έχει καταθέσει και χρήματα στο ΚΕΘΕΑ. 

Ως υπερασπιστική γραμμή, ήταν ότι μένει στο νοίκι. Μα, στο πόθεν έσχες του έχει δηλωμένη ιδιοκτησία ένα ακίνητο 120 τ.μ. στην Κυψέλη», σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ» ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Το χαράτσι δεν το πλήρωσε, λοιπόν, και δεν κατέθεσε τα χρήματα στο ΚΕΘΕΑ. Είπε ψέματα και αντί να πει ότι θα καταθέσει τα χρήματα ή κάποια άλλη δικαιολογία, το γύρισε στον βιβλιοπώλη με την οκά. 

Δεν τον τιμά. Εάν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου πολιτικός είχε παρανομήσει – διότι το να μην πληρώνεις το φόρο είναι παρανομία – και είχε παραπλανήσει τον κόσμο, η πολιτική του καριέρα θα είχε σταματήσει εκείνη την ημέρα. Θα είχε παραιτηθεί και θα είχε πάει σπίτι του».

Επιστρατεύοντας για άλλη μία φορά την ειρωνεία αναφερόμενος στις... επιδόσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «χθες αφήσαμε την κυρία Κωνσταντοπούλου να κάνει όσες ερωτήσεις ήθελε στον κ. Μπάνο. Έκανε καταπληκτική δουλειά. Τέσσερις ώρες και 47 λεπτά! Με το χρονόμετρο!».

Και πρόσθεσε: «Για να πω την αλήθεια, είναι πολύ εργατική. Ξέρει πολύ καλά το φάκελο, είναι διαβασμένη, δεν μπορώ να πω κάτι σ’ αυτό και θέλω να είμαι δίκαιος. Απλώς χάνει το μέτρο και δεν μπορεί να αυτοσυγκρατηθεί»

.Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ για το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του χρέους


Διευκρινίσεις σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης του δημοσίου χρέους έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, μετά από την αναφορά σε ορισμένα διεθνή μέσα ενημέρωσης (με αφορμή την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στη Βουλή) ότι επίκειται νέο «κούρεμα» του χρέους.

 Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι η σχετική δήλωση του υπουργού Οικονομικών αναφέρεται στην απόφαση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, σύμφωνα με την οποία, όταν η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα, τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης θα εξετάσουν επιλογές μέτρων, προκειμένου να επιτύχουν περαιτέρω αξιόπιστη και βιώσιμη μείωση του λόγου χρέους προς ΑΕΠ της Ελλάδας.

.Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες


Aμετακίνητοι στα μπλόκα παραμένουν και σήμερα οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα, με τα περισσότερα από αυτά να ενισχύονται συνεχώς.

Τα μπλόκα στον νομό της Λάρισας, ανέρχονται πλέον σε τέσσερα, καθώς εκτός από το κεντρικό της Νίκαιας και αυτό που έχει αναπτυχθεί στην Μελούνα της Ελασσόνας, δημιουργήθηκαν και δυο νέα. 

Το ένα στην περιοχή του Δαμασίου, όπου αγρότες απέκλεισαν σήμερα για μία ώρα την παλιά επαρχιακή οδό Λάρισας - Ελασσόνας και το άλλο στον Τύρναβο στο ύψος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού όπου έχουν συγκεντρωθεί τρακτέρ.

.Από 18 Φεβρουαρίου μέχρι 5 Μαρτίου οι αιτήσεις για συμμετοχή στις πανελλαδικές


Από τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου ως και την Τρίτη 5 Μαρτίου ορίζεται η προθεσμία , μέσα στην οποία θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση-δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2013 οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας θα είναι ενιαία και για τους δύο τύπους λυκείου (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ).
  
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σε κοινή προθεσμία, που θα ανακοινωθεί εγκαίρως, θα υποβληθούν και τα Μηχανογραφικά Δελτία των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΕΣ Α και Β).
   Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία (18 Φεβρουαρίου με 5 Μαρτίου) είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

.ΚΚΕ: Κοροϊδία του λαού η αντιπαράθεση για το "λάθος" του ΔΝΤ


«Κοροϊδία» του λαού χαρακτηρίζει, με σχόλιό του το ΚΚΕ, τη συνεχιζόμενη αντιπαράθεση για το «λάθος» του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι αυτή «αποκρύπτει ότι τόσο το ΔΝΤ, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, διακηρύσσουν συνεχώς την απαίτηση για απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος, δηλαδή για συνέχιση και επιτάχυνση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων».

«Ο λαός δεν πρέπει να αποδεχτεί τον εμπαιγμό ότι η διόρθωση του "λάθους" θα τον ανακούφιζε από τα βάσανά του, γιατί αυτά δεν έχουν τη ρίζα τους σε λάθος υπολογισμούς, αλλά στην πολιτική κατεδάφισης των λαϊκών δικαιωμάτων για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων που υπηρετούν και η ΕΕ και το ΔΝΤ», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Και προσθέτει ότι «οι όποιες διαφορές μεταξύ τους για τον υπολογισμό της ύφεσης, το κούρεμα του χρέους κλπ, δεν αφορούν το λαό, αλλά τον επιμερισμό της ζημιάς από την κρίση, μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου».

.Έβρεξε μετεωρίτες στα Ουράλια


Η βροχή μετεωριτών πάνω από τα Ουράλια, η οποία συνοδεύτηκε από ισχυρές εκρήξεις, προκάλεσε τον τραυματισμό περίπου διακοσίων πενήντα ανθρώπων και τον πανικό σε πολλές περιοχές.
Βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ δείχνει φλεγόμενους μετεωρίτες να διασχίζουν τον ουρανό σε μικρό ύψος και η πορεία τους να δείχνει ότι θα πέσουν στο έδαφος. 

Σε άλλο βίντεο, οι κάτοικοι παρατηρούν το φαινόμενο στον ουρανό πάνω από τα σπίτια τους και ακούγονται εκρήξεις.

"Ο μετεωρίτης διασπάστηκε πάνω από τα Ουράλια και ανεφλέγη στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας. Κομμάτια του μετεωρίτη έπεσαν σε αραιοκατοικημένες ζώνες της περιοχής του Τσέλιαμπινσκ", ανακοίνωσε το τοπικό γραφείο του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στους πάνω ορόφους κτιρίων.
Από το κρουστικό κύμα έσπασαν τα τζάμια στο γραφείο του Ιταρ-Τας στο κέντρο του Τσέλιαμπινσκ, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Τοίχος κατέρρευσε σε εργοστάσιο στην ίδια πόλη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις ή τέσσερις άνθρωποι, μετέδωσε το Ιντερφαξ.

Το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε πως κινητοποίησε 20.000 άντρες και τρία αεροπλάνα ή ελικόπτερα για να επιθεωρήσουν τις περιοχές.
Το υπουργείο κάλεσε τους πολίτες να μην πανικοβάλλονται. 

"Δεν αποφασίστηκε να απομακρυνθούν πολίτες από τις κατοικίες τους, το επίπεδο ραδιενέργειας είναι κανονικό, σας ζητάμε να μην πανικοβάλλεστε", επισημαίνεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων, το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στο Καζακστάν.

.Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα 1% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας «Newsit».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απαντά το 21,2% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 20,7% τον Δεκέμβριο του 2012), ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το 20,2% (22,3%), Χρυσή Αυγή το 9,4% (10,2%) και ΠΑΣΟΚ το 7,2% (5,3%). 

Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% (4,5%), το ΚΚΕ με 4,8% (4,3%) και η ΔΗΜΑΡ με 4% (4,1%). Άλλο Κόμμα απάντησε το 5,3% (5,5%), Λευκό το 4% (4,3%), Αποχή το 11% (9,1%) και Αναποφάσιστοι/ΔΑ (Δεν απαντώ) το 7,9% (9,7%). 

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 24,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 23,8%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11,1%, το ΠΑΣΟΚ με 8,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,6%, η ΔΗΜΑΡ με 4,7% και Άλλο Κόμμα με 6,2%, ενώ 9,3% λαμβάνει η κατηγορία των αναποφάσιστων.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 με 12 Φεβρουαρίου 2013.

.Βενιζέλος: Πρόταση για συστράτευση και συμπόρευση


Πρόταση για «συστράτευση και συμπόρευση», για έναν «ουσιαστικό και απροκατάληπτο διάλογο» για όλα τα θέματα που συνιστούν την ημερήσια διάταξη της ελληνικής Κεντροαριστεράς και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και ειδικότερα πρόσκληση για συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ

 ώστε να συζητηθούν όλα αυτά, «φιλικά και ελεύθερα», απηύθυνε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος. 

 Ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με την Ιπποκράτους, αναφέρει στην επιστολή του ότι εκτός από την παραπάνω ατζέντα μπορούν επίσης να συζητηθούν και τα ζητήματα που αφορούν τις θεσμικές προϋποθέσεις της εθνικής ανάκαμψης (π.χ. αναθεώρηση του Συντάγματος και εκλογικό σύστημα).

 Δηλώνει δε έτοιμος να τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, εφόσον και ο κ. Κουβέλης θα ήθελε να τεθεί επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ, ενώ υποστηρίζει ότι «η επαφή των δύο κομμάτων σε επίπεδο αντιπροσωπειών δεν συνιστά διάλογο «κορυφής» 

γιατί ταυτόχρονα θέλουμε ανοικτό διάλογο και στο επίπεδο των κοινοβουλευτικών μας ομάδων και στο επίπεδο των οργανώσεών μας». Και επισημαίνει ότι «άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ έχει δηλώσει έτοιμο να μετάσχει σε οποιοδήποτε forum έχει αντικείμενο την Κεντροαριστερά».

.Το πιο λεπτό ρολόι χειρός, πάχους μόλις 0,80 χιλοστών


 Ζυγίζει 12 γραμμάρια, όσο δηλαδή και ένα μικρό νόμισμα και έχει πάχος μόλις 0,80 χιλιοστά. Ο λόγος γίνεται για το πιο λεπτό ρολόι χειρός που έχει δημιουργηθεί ποτέ, το CST-01.

Σύμφωνα με την εξειδικευμένη στα gadgets διαδικτυακή πύλη, slashgear.com, το νέο μοντέλο διαθέτει οθόνη τεχνολογίας e-ink, η οποία μπορεί να λυγίσει χωρίς να σπάσει.

Ο μικροσκοπικός μηχανισμός του είναι φτιαγμένος από τη Seiko. Φορτίζει χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία «μικροενεργειακών κυττάρων» (micro energy cells).

Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.