.«Κάθε τρεις μήνες ρίχνουν την Ελλάδα βορά στις αγορές για να την κατασπαράξουν»


Για σκληρή δουλειά από την πλευρά της Ελλάδας κάνει λόγω αναλυτής γερμανικής τράπεζας, ο οποίος τονίζει ότι παρά τις προσπάθειες, οι Ευρωπαίοι αφήνουν την Ελλάδα στην τύχη της με τις αγορές.
Η εκτίμηση του Φόλκερ Χέλμαγιερ, επικεφαλής αναλυτή της τράπεζας Bremer Landesbank, σε χθεσινοβραδινή εκπομπή υψηλής τηλεθέασης στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης (ZDF) προκάλεσε αίσθηση καθώς τόνισε ότι: 

«Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα περνάει τις πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις στην ιστορία των βιομηχανικών χωρών, έχει αναγκαστεί να συρρικνώσει την οικονομία της κατά 27% τα τελευταία τρία χρόνια και παρόλα αυτά κατάφερε να μειώσει τον νέο δανεισμό της».

Σύμφωνα με τη Deutche Welle ο αναλυτής Χέλμαγιερ υποστηρίζει ότι παρά τις προσπάθειες οι Ευρωπαίοι «κάθε τρεις μήνες ρίχνουν την Ελλάδα βορά στις αγορές για να την κατασπαράξουν, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν επιτευχθεί πλήρως οι στόχοι».

.Ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς για τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ


Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική κυβέρνηση από το αποτέλεσμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
Ενδεικτικό του καλού κλίματος που επικράτησε είναι ότι, μετά το πέρας της επίσημης συνάντησης και του γεύματος εργασίας, η κ. χαρακτηριστική είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό που διήρκεσε άλλα 40 λεπτά.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε σε όλους του τόνους, όπως άλλωστε δήλωσε και επισήμως, ότι «η Ελλάδα θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της και θα ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της».

Η ελληνική αντιπροσωπεία θεωρεί ότι έγινε το πρώτο, σημαντικό όμως, βήμα όχι απλώς για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Ελλάδας αλλά και για την άρση της δυσπιστίας στις σχέσεις των δύο χωρών που είχε επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του αθηναϊκού πρακτορείου. 

Εκτιμούν δε στην ελληνική κυβέρνηση ότι αυτό με την σειρά του θα συμβάλλει στην αλλαγή της ψυχολογίας στις διεθνείς αγορές για την χώρα μας.
«Ο στόχος της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών επετεύχθη», έλεγε χαρακτηριστικά μέλος της ελληνικής αποστολής.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν όλα τα θέματα σε βάθος και οι Έλληνες αρμόδιοι παρουσίασαν εκτεταμένα τις απόψεις της ελληνικής πλευράς ακόμη και για το πως η ύφεση επιβαρύνει το έλλειμμα σε έναν φαύλο κύκλο που μπορεί να σπάσει μόνο με την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακή τροχιά.

Φυσικά συζητήθηκαν οι ιδιωτικοποιήσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, ζητήματα που οι παράγοντες της γερμανικής κυβέρνησης έθεταν το ερώτημα γιατί δεν τηρούνται τα συμφωνηθέντα και δεν καλύπτονται τα χρονοδιαγράμματα.

«Από την πλευρά μας πέρασε η αποφασιστικότητα ότι θα κάνουμε τα αναγκαία βήματα προκειμένου να δοθεί προοπτική στην χώρα», τόνιζε συνεργάτης του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι το κυρίαρχο για εμάς είναι η έλλειψη ανάκαμψης».

Η ελληνική αντιπροσωπεία επιχειρηματολόγησε ότι ήδη στα πέντε χρόνια της ύφεσης αθροιστικά το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 20% και ότι καθώς προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι το 2015 θα φθάσει στο 30%.
Η κυβέρνηση θεωρεί ζωτικής σημασίας να σταματήσει η ασφυξία από την έλλειψη ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας που οδηγεί σε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων και επιδεινώνει την ύφεση.

Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε ενδιαφέρθηκε για το αν το χρέος της χώρας θα είναι βιώσιμο το 2020.
Συμφώνησαν πάντως να δημιουργηθεί ένα Ελληνικό Ταμείο Ανάπτυξης στο οποίο θα συμμετέχουν και γερμανική τράπεζα αλλά και ιδιώτες προκειμένου να διατεθούν πόροι για την ανάπτυξη.

Με τους Γερμανούς αρμοδίους συζητήθηκε και το θέμα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης θα συναντηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου με την αρμόδια υπουργό της Ελβετίας προκειμένου να εφαρμοστεί μία συμφωνία για την φορολόγηση των καταθέσεων ανάλογη με εκείνη που έχει γίνει με την Αγγλία και την Γερμανία.

Επίσης ο σύμβουλος του κ. Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου θα συζητήσει με τους Γερμανούς αρμοδίους το ξεπάγωμα του Μνημονίου συνεργασίας που είχαν συμφωνήσει παλαιότερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Συμφωνήθηκε εξάλλου η γερμανική κυβέρνηση να παράσχει τεχνογνωσία και να βοηθήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις όπως στον τομέα της υγείας.

.«Τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά»


«Τάγματα εφόδου στη χώρα, καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» δήλωσε στη Βουλή, ο υπουργός, Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας.

Αφορμή για τη δήλωση του ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, με αφορμή διαμαρτυρία Πακιστανών ενάντια στη δολοφονία συμπατριώτη τους, καταφέρθηκε ενάντια στο δικαίωμα δημόσιας συνάθροισης για τους αλλοδαπούς.

«Το Σύνταγμα προβλέπει το δικαίωμα συνάθροισης Ελλήνων και όχι αλλοδαπών», υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. Προ ολίγων ημερών, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός θλιβερού φαινομένου, να συγκεντρώνονται Πακιστανοί, ως επί το πλείστον λαθρομετανάστες, που μεταχειρίστηκαν προκλητικές και απειλητικές εκφράσεις κατά της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών. 

Ο Τζαβέντ Ασλάν, που φέρεται ως πρόεδρός τους, είπε πως "αν θέλουν πόλεμο θα έχουμε πόλεμο". Γιατί δεν συνελήφθη ο εν λόγω κύριος;» διερωτήθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ο κ. Κασιδιάρης καταφέρθηκε και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, με το σχόλιο πως «θα πρέπει να αλλάξει τον τίτλο του σε ΠΑΣΟΚ -Πακιστανικό Σοσιαλιστικό Κόμμα-, εφόσον οι Πακιστανοί το έχουν αναγνωρίσει ως δικό τους».

«Η Ελλάδα έχει υπογράψει τη διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η οποία ενέχει συνταγματική ισχύ και επιτρέπει στους αλλοδαπούς να συνέρχονται. Το άρθρο 11 του Συντάγματος στο οποίο αναφερθήκατε επίσης, προβλέπει το δικαίωμα συναθροίσεων "ήσυχα και χωρίς όπλα" και λέω προς πάσα κατεύθυνση, ότι τάγματα εφόδου καπηλευόμενα τα εθνικά σύμβολα, δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτά. Οτιδήποτε τέτοιο θα συντριβεί» απάντησε ο κ. Δένδιας.

Όσον αφορά στη δημόσια συνάθροιση των Πακιστανών, ο κ. Δένδιας επισήμανε πως πραγματοποιήθηκε επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης και πως ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν μπορεί να αφορά την παρούσα.

«Υπεράνω όλων των συνθηκών και συμβάσεων είναι το Σύνταγμα των Ελλήνων. Από κει και πέρα, κοιτάξτε να συντρίψετε την εγκληματικότητα και να αφήσετε τα δήθεν τάγματα εφόδου, που βρίσκονται μόνον στην φαντασία σας» ανταπάντησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής. 

Ο κ. Κασιδιάρης απάντησε επίσης και σε προηγούμενη δήλωση του 'Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταδικάσει την εμπλοκή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα χθεσινά επεισόδια στην Κόρινθο. «Έχω φρίξει…» είχε πει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν μπορεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας στην Κόρινθο και να ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι» είχε προσθέσει.

«Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Όταν το κράτος δεν σέβεται την νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

.Σαμαράς: Δεν ζητάμε άλλα χρήματα, ζητάμε ανάκαμψη


Ξεκάθαρο μήνυμα σε όλη την Ευρώπη, μέσα από το Βερολίνο έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη συνάντηση της με την Α. Μέρκελ.

«Εμείς είμαστε υπερήφανος λαός. Δεν μας αρέσει καθόλου να εξαρτόμαστε καθόλου από δανεικά. Θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας και θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς παρείχε διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της αλλά σημείωσε με νόημα ότι οι πράξεις έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα λόγια. Μάλιστα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η έκθεση της τρόικας θα δείχνει ότι έχει συντελεστεί σημαντική αλλαγή με τη νέα κυβέρνηση.

Απαντώντας σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου για το αίτημα επιμήκυνσης ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Εμείς με θυσίες επαναφέρουμε το πρόγραμμα μας στη σωστή τροχιά. Σήμερα κυρίως θέσαμε τη μεγάλη προτεραιότητα που λέγεται ανάπτυξη. Δεν ζητάμε άλλα χρήματα. 

Ζητάμε ανάκαμψη. Ζητάμε αναπνοές σε ένα μεγάλο μακροβούτι που κάνουμε για να φτάσουμε στο στόχο μας. Άλλωστε θα υπάρξει η έκθεση της τρόικα και τότε θα τα δούμε όλα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλησε να στείλει τρία μηνύματα, όπως ο ίδιος είπε και σημείωσε:

«Θα φέρουμε αποτελέσματα. Αυτή τη στιγμή εξαλείφουμε ταυτόχρονα δύο ελλείμματα. Το δημοσιονομικό και το έλλειμμα αξιοπιστίας. Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας.

Αναφορικά με τις δηλώσεις αξιωματούχων για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ο κ. Σαμαράς τις χαρακτήρισε τοξικές.

.ΚΚΕ: Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα


«Οι άπειρες διακηρύξεις των κομμάτων της κυβέρνησης κατά της διαπλοκής και της σήψης συναγωνίζονται σε θράσος τη Ζήμενς η οποία δηλώνει πως θα χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Η συγκυβέρνηση δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, δεν διεκδίκησε ούτε τις ελάχιστες αποζημιώσεις που όφειλε και μπορούσε να πάρει από τη Ζήμενς» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

.Μηδενική ανοχή στα «τάγματα εφόδου»


«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου, ως εκ τούτου πρέπει να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή έναντι των αυτόκλητων προστατών που λειτουργούν ως τάγματα εφόδου και ομάδες βίας.
Οι νόμοι ισχύουν και πρέπει να εφαρμόζονται έναντι όλων», δήλωσε ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για θέματα υπουργείου Δημόσιας Τάξης Κώστας Τριαντάφυλλος, σχετικά με αναφορές στη Βουλή για «τάγματα εφόδου».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «κόμματα και οργανώσεις που έχουν ως βάση της σκέψης και της λειτουργίας τους, τη βία και την αυτοδικία δεν συνεισφέρουν τίποτα στην επίλυση του μείζονος εθνικού ζητήματος της παράνομης μετανάστευσης», αλλά «αντίθετα τροφοδοτούν και διογκώνουν την ανασφάλεια».
Υπογράμμισε δε ότι πρέπει να εφαρμοσθεί το ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, σε συνεργασία με την Ευρώπη και σε συνδυασμό με άμεσες πρωτοβουλίες για την αλλαγή του ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ, 
επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή με βάση και το πόρισμα της διακομματικής επιτροπής που λειτούργησε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.

."Δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο πρόεδρος Ομπάμα"


«Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από τις εκλογές Νοεμβρίου, είναι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ», υποστηρίζει, με άρθρο του, ο καθηγητής οικονομίας και στέλεχος του American Enterprise Institute, Ντέσμοντ Λάχμαν.

 Ένα τέτοιο γεγονός, όπως σημειώνει, θα οδηγούσε σε ντόμινο εξελίξεων και άλλες χώρες της Ευρωζώνης, επιταχύνοντας μια ευρωπαϊκή τραπεζική κρίση, που, με τη σειρά της, θα ταρακουνούσε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

 Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι τα στοιχεία που έρχονται από την Αθήνα δείχνουν ότι μια τέτοια εξέλιξη για την Ελλάδα θα μπορούσε κάλλιστα να συμβεί κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, με όλες τις αρνητικές συνέπειες για τις ΗΠΑ και την παγκόσμια οικονομία.

 Τους τελευταίους μήνες, εν όψει των επικείμενων εκλογών της 6ης Νοεμβρίου, προβάλλεται όλο και περισσότερο στις ΗΠΑ, η άποψη ότι ο Μπαράκ Ομπάμα παροτρύνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιλύσουν με περισσότερη αποφασιστικότητα την κρίση χρέους, 

γιατί μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ - για παράδειγμα- θα αποτελούσε δυσάρεστη εξέλιξη για την υποψηφιότητα επανεκλογής του στην προεδρία της χώρας. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.