.Μέσα στο 2015 οι ανάδοχοι για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων

Στο 45-55 διαμορφώνεται η αναλογία καταμερισμού των εσόδων μεταξύ Δημοσίου και αναδόχων, από την εκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με βάση τα όσα προβλέπουν οι συμβάσεις που έχει εκπονήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αυτό ανέφερε απόψε η επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), καθηγήτρια Σοφία Σταματάκη μιλώντας στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Μέσα στο 2015, όπως ανέφερε η ίδια, θα έχουμε αναδόχους τόσο για τις 20 θαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης (για τις οποίες εκκρεμεί η δημοσίευση της προκήρυξης στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) 

όσο και για τις τρεις περιοχές ('Αρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία, Βορειοδυτική Πελοπόννησος) και το κρίσιμοι στοίχημα είναι να υπάρξει η υποδομή για την παρακολούθηση της καλής εκτέλεσης των συμβάσεων. Επεσήμανε δε απαντώντας σε ερωτήσεις ότι η αναλογία των εσόδων Δημοσίου - αναδόχων βρίσκεται στα ευρωπαϊκά επίπεδα.

.Πτώση 2,30% στο χρηματιστήριο

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τη στήριξη των 880 μονάδων, κινούμενη σε πτωτική τροχιά για τέταρτη συνεχή συνεδρίαση.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί πάνω από 5% και τη μετοχή της Εθνικής να καταγράφει νέα ιστορικά χαμηλά, ενώ μικρή στήριξη στην αγορά έδωσαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ, του ΟΠΑΠ και της Coca Gola HBC.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 872,31 μονάδες σημειώνοντας ισχυρή πτώση 2,30%.

Και στη σημερινή συνεδρίαση η ενδοσυνεδριακή ανοδική αντίδραση έως τις 899,07 μονάδες (+0,70%), ήταν ιδιαίτερα βραχύβια, με την αγορά να κλείνει τελικά στα χαμηλά της ημέρας.

.Από αύριο στο Taxis οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των οφειλών

Ανοίγει αύριο στο  TAXIS net,  η ειδική εφαρμογή για τη ρύθμιση των οφειλών ηλεκτρονικά. 
 
Σ
τη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν βεβαιωμένα ή ληξιπρόθεσμα χρέη ως την 1 Οκτωβρίου του 2014.

Αναλυτικότερα πρόκειται για:

-Βεβαιωμένες οφειλές ως την 1 Οκτωβρίου του 2014 που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία της αίτησης υπαγωγής.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου οφειλές που κατά την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής η οποία δεν τηρείται.

-Βεβαιωμένες ως και την 1 Οκτωβρίου του 2014 οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή και την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής.

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι η οφειλή που μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση δεν θα υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ. 

Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα καταβάλλεται σε τρεις μέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και οι επόμενες δόσεις την εργάσιμη μέρα των επόμενων μηνών. 
Η κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50 ευρώ.


Σε ότι αφορά τους οφειλέτες που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» του 2013 και είναι συνεπείς, παρέχεται κίνητρο που ισοδυναμεί με επιπλέον μείωση κατά 20% των προσαυξήσεων τους αν παραμείνουν στην ίδια ρύθμιση με τις λιγότερες δόσεις.

.Ιστορική προσεδάφιση

Το ευρωπαϊκό ρομπότ Philae (Φίλαι) προσεδαφίστηκε σήμερα το απόγευμα σε έναν κομήτη, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία των διαστημικών πτήσεων, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA). «Βρισκόμαστε πάνω στον κομήτη» 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, «είμαστε πολύ χαρούμενοι», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ESA. 
Η αποστολή του μικρού ρομπότ είναι να συλλέξει δείγματα με την ελπίδα ότι αυτά θα δώσουν στους επιστήμονες πληροφορίες για την προέλευση του ηλιακού συστήματος και την εμφάνιση της ζωής στη Γη.

To Philae αποκολλήθηκε από το διαστημικό σκάφος Rosetta νωρίτερα σήμερα και μετά από κάθοδο επτά ωρών η ESA επιβεβαίωσε ότι προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια του κομήτη λίγα λεπτά μετά τις 18:00 (ώρα Ελλάδας).
"Η Rosetta λαμβάνει το σήμα του Philae", επιβεβαίωσε ο Πάολο Φέρι, επικεφαλής των επιχειρήσεων στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικών Επιχειρήσεων (ESOC) της ESA στο Ντάρμσταντ. 

Λίγες στιγμές πριν ο Αντρέ Ακομάτσο, διευθυντής πτήσης της αποστολής της Rosetta σήκωνε τον αντίχειρά του διαπιστώνοντας την αποκατάσταση της επαφής, δύο ώρες μετά την αποχώρηση των δύο σκαφών όπως ήταν προγραμματισμένο.
Ο μικρός Δημήτρης παρακολουθεί από κοντά την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη
Ο Έλληνας μαθητής, της Στ’ τάξης δημοτικού, ήταν μεταξύ των τυχερών που παρακολούθησαν ζωντανά την πρώτη προσεδάφιση σε κομήτη στην ιστορία της εξερεύνησης του διαστήματος και μίλησε για την εμπειρία του στον Αθήνα 9.84.
Διαβάστε την προηγούμενη είδηση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

.«Έχει ο καιρός γυρίσματα»

Ο Γιώργος Παπανδρέου, από την Χαλκίδα όπου παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου, δήλωσε πως «τόλμησα να πω ότι λεφτά, πλούτος σε αυτή την χώρα υπάρχει, αλλά σπαταλιέται, χάνεται ή χαρίζεται και εγώ αυτό θα το σταματήσω. Μακάρι να είχαμε λίγο χρόνο ακόμη. 

Για την επανάσταση του αυτονόητου. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα». Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλόγισε τις ευθύνες για την κατάσταση που παρέλαβε το 2009 στην προηγούμενη κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι «την Ελλάδα δεν την έβαλε στο μνημόνιο το ΠΑΣΟΚ το 2009». Μάλιστα υποστήριξε με έμφαση ότι «ο κ. Γκάιτνερ ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.