.Μπλούμπεργκ: Η τρόικα αντιτίθεται στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Η επιρροή της τρόικας στον Αντ. Σαμαρά, έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται, καθώς με την Οικονομία να εξέρχεται από την εξαετή ύφεση και την επίτευξη λογιστικού και δημοσιονομικού πλεονάσματος, ο Έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει αρκετά χρήματα για την κάλυψη των μισθών και των συντάξεων, αναφέρεται σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Μπλούμπεργκ και προστίθεται: 

Το μόνο που χρειάζεται είναι ο δανεισμός χρημάτων για την αποπληρωμή το δημοσίου χρέους, που ανέρχεται στα 321 δισ. ευρώ. Επιπλέον, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- ανταπόκριση από την Αθήνα, το μεγαλύτερο μέρος του δημ... περισσότερα »

.«Να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος»

 Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε εγκύκλιο στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας με την οποία ζητεί να δοθούν δέουσες οδηγίες στις αρμόδιες Αρχές για την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους.

Οι δέουσες οδηγίες, σύμφωνα με την κυρία Κουτζαμάνη, θα δοθούν από τις Εισαγγελίες Εφετών στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών, στις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, κ.λπ.

Η εισαγγελική λειτουργός υπογραμμίζει στην εγκύκλιο της ότι απαγορεύεται πλήρως το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους, κλειστούς ή στεγασμένους, που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας («εξαιρουμένων» των χώρων που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή προϊόντων καπνού), σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, 

ιδίως τα καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, ποτών, γλυκισμάτων, κάθε είδους παρασκευασμάτων γάλακτος, μικτών καταστημάτων και κέντρων διασκέδασης (εξαιρουμένων των εξωτερικών τους χώρων σε περίπτωση που είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον).

.Αλ. Τσίπρας: Να οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη

Στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου, οι λαοί της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου θα αποφασίσουν αν θα ζήσουν χωρίς τις συνταγές αποτυχίας της τρόικας ή αν θα οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών, δήλωσε σήμερα στο Δουβλίνο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σε όποια χώρα της Ευρώπης πάτησε το πόδι της η τρόικα, γέννησε κοινωνική δυστυχία, φτώχεια, ανεργία, μαζική μετανάστευση των νέων ανθρώπων.
Σε όλες αυτές τις χώρες, πρόσθεσε, τώρα προσπαθούν να δημιουργήσουν οι κυβερνήσεις, την ψεύτικη εικόνα ότι η τρόικα πέτυχε.

Ωστόσο, οι λαοί, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα τους πιστέψουν, διότι έζησαν και ζουν μια τραγωδία. Έζησαν και ζουν την κοινωνική δυστυχία της λιτότητας και στις ευρωεκλογές έχουν μια σημαντική ευκαιρία να καταψηφίσουν τις πολιτικές και τα κόμματα που έφεραν την τρόικα και εφαρμόζουν τα μνημόνια, είπε.

.Ρώσοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ σε βάση καθώς ενισχύουν τις θέσεις τους στην Κριμαία

Ρωσικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα στη διάρκεια της κατάληψης, σήμερα, μιας θέσης του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Κριμαία, δήλωσε ουκρανός αξιωματικός σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν σήμερα τις θέσεις τους στη χερσόνησο καταλαμβάνοντας επίσης ένα στρατιωτικό νοσοκομείο και μια βάση πυραύλων.

Ο αξιωματικός, ο οποίος δεν κατονομάζεται, ανήκει σε μηχανοκίνητο τάγμα του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού και δήλωσε πως τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στη βάση κοντά στην πόλη Μπαχτσισαράι λίγο μετά τις 2 μ.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), πήραν από τους Ουκρανούς τα κινητά τηλέφωνά τους και άρχισαν προσπάθειες να πάρουν και τα οχήματα. 

Δεν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των ουκρανών στρατιωτών και ο διοικητής της βάσης προσπαθεί να διαπραγματευθεί τον τερματισμό του επεισοδίου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν άλλες λεπτομέρειες για το επεισόδιο αυτό.

.Εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 1,5 δισ. ευρώ έχουν ενταχθεί έως τώρα στις ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την τμηματική εξόφλησή τους, ενώ έχουν εισπραχθεί 304,7 εκατ. ευρώ σε σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο ύψους 62,5 δισ. ευρώ.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τα οποία από τα 2,6 εκατομμύρια των φορολογούμενων με νέες ληξιπρόθεσμες, οι οποίες δημιουργήθηκαν μετά την 1.1.2013, έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση μόνο οι 92.323.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο (χρέη πριν την 31.12.2012), έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση μόνο 99.793 φορολογούμενοι

.Φ. Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει αυτόνομα την υποψηφιότητα Μ. Σουλτς

Νέα συνάντηση με τον υποψήφιο των Ευρωσοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, είχε χθες το βράδυ, στην Αθήνα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία θα ενταχθεί με τους ευρωβουλευτές που θα εκλέξει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. [...]. Προσπαθούμε, ώστε να καθοριστούν σε προοδευτική κατεύθυνση οι συσχετισμοί του νέου ευρωκοινοβουλίου και η εκλογή του προέδρου της Κομισιόν. 

Η ΔΗΜΑΡ - Προοδευτική Συνεργασία μετέχει στην προσπάθεια αυτή αυτόνομα και ισότιμα προς όποια άλλη πολιτική δύναμη από την Ελλάδα θέλει να υποστηρίζει την υποψηφιότητα του κ Μάρτιν Σουλτς» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

.Στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και τα μέλη της τρόικας, όπου συνεδριάζει το Eurogroup. Η πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών ολοκληρώθηκε, ενώ έχει προγραμματιστεί να συνεχιστούν την Τετάρτη. 

«Πάμε στο Eurogroup με λυμένο το θέμα των τραπεζών» επισήμανε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας, παράλληλα, αισιόδοξος ότι έως τις 16 Μαρτίου, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους. 

 Ειδικά για το ζήτημα των τραπεζών, ο συγκεκριμένος παράγοντας διευκρίνισε ότι σημαντικό ρόλο, προς την επίλυση του προβλήματος διαδραμάτισε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. 

Σε αυτή τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υποχρεώθηκε να υποχωρήσει από τις αρχικές ακραίες θέσεις του και να δεχθεί την ίση μεταχείριση των ελληνικών τραπεζών με τις άλλες ευρωπαϊκές. Από την πλευρά του, έτερος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι υπέρ της επίλυσης μπορεί να συνετέλεσαν οι ανακοινώσεις δύο συστημικών τραπεζών για Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου

.Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο την Τετάρτη 12 Μαρτίου

Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη δημόσια διοίκηση εξέφρασαν τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν νωρίτερα σήμερα και εξήγγειλαν κινητοποιήσεις.

Την Τετάρτη, 12 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία, συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις 19 και 20 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί 48ωρη απεργία, ενώ στις 21 Μαρτίου θα συνεδριάσει εκ νέου η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να εξετάσει την πορεία των κινητοποιήσεων.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ εξέφρασαν φόβους ότι έως το τέλος του μήνα θα υπάρξουν 5.000 απολύσεις, κυρίως από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο «είναι απολύτως ενταγμένο στη συνολικότερη πολιτική περιορισμού του δημοσίου τομέα, εκχώρησης δομών και αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα και δραστικού περιορισμού των υπαλλήλων του Δημοσίου, τουλάχιστον αυτών που εργάζονται με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας». 

Επίσης, δήλωσαν την αντίθεσή τους με την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, ενώ, αναφερόμενοι στη διαδικασία της αξιολόγησης που εισάγεται με το νομοσχέδιο, τόνισαν ότι πρόκειται για διαδικασία που «θα παρέχει στην κυβέρνηση άλλον έναν τρόπο ουσιαστικής κατάργησης μίας υπηρεσίας».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.