.Δ. Κουτσούμπας: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός που θα διαχειριστεί τα μνημόνια της ΕΕ και του κεφαλαίου»

«Η κοκορομαχία κυβέρνησης, ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, και ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ξεπερνά κάθε όριο αποπροσανατολισμού, θυμίζοντας τους αλήστου μνήμης καβγάδες παλιά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο που πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες και η οργάνωση του λαού», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Συνειδητά συντηρούν οι μεν την τρομοκρατία οι δε την σκανδαλολογία, για να κρύψουν ότι και οι δύο πρωτοστατούν σε πολιτικά παιχνίδια και αλισβερίσια, έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και ανταγωνίζονται ψηφοθηρικά προς το λαό για ψίχουλα ελεημοσύνης».

Ο γγ του ΚΚΕ ανέφερε, επίσης, ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ «τσακώνονται για το ποιος θα γίνει ο εκλεκτός που θα διαχειριστεί τα μνημόνια της ΕΕ και του κεφαλαίου, που θα συνεχίσει το δρόμο που γεννά τη σήψη και οδηγεί το λαό σε μεγαλύτερη χρεοκοπία», και τόνισε: 

«Ο λαός χρειάζεται να παρέμβει αποφασιστικά στις εξελίξεις, με ισχυρό κίνημα και λαϊκή συμμαχία, με δυνατό ΚΚΕ για να πάρουμε ανάσες, για να ανατρέψουμε τη σημερινή βαρβαρότητα και όσους την υπηρετούν».

.Ξεπέρασε το 8% η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου

Σε επίπεδα ανώτερα του 8% διαμορφώνεται σήμερα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου. 

Συγκεκριμένα, διαμορφώνεται σε 8,13% καταγράφοντας άνοδο 26 μονάδων βάσης έναντι του χθεσινού επιπέδου της στην δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Φεβρουαρίου 2014.

.Υπερβολικές οι αντιδράσεις

Το κλίμα που διαμορφώθηκε στις διεθνείς αγορές, δεν αντανακλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ούτε τις προοπτικές της, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. 
Όπως είπε ο κ. Χαρδούβελης, η χώρα μας έχει δημοσιονομικά αποτελέσματα, που της επιτρέπουν, μεθοδικά και λελογισμένα, να κάνουν βήματα αποκατάστασης των αδικιών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η ψυχραιμία, η προσήλωση στους στόχους και η μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση, μπορούν να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση πολύ πριν το αναμενόμενο.

Αναφερόμενος στην τροπολογία, που έχει καταθέσει η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη για τον ΕΝΦΙΑ και τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε, ότι η μείωση τόσο του κύριου όσο και του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ, αποτελεί στόχο της Κυβέρνησης, ενώ για τις αντικειμενικές αξίες, είπε, ότι ήδη μελετάται από επιτροπή η αναπροσαρμογή τους, ώστε να αντανακλούν τις συνθήκες της αγοράς.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής  κ. Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος υποστήριξε ότι «η χώρα πάει κάθε μέρα στα βράχια και ότι η ψήφος του είναι «ψήφος ανοχής στο μη χείρον» όπως χαρακτηριστικά είπε. "Για να εμφανιστούν οι κύριοι Σαμαράς και Χαρδούβελης ότι σκίζουν τα μνημόνια πριν τα σκίσει ο Τσίπρας δεν μπορεί η χώρα να πάει στην καταστροφή" υποστήριξε ο κ. Κακλαμάνης.
Για κυβέρνηση παραδομένη στους πιστωτές έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτιμώντας ότι η χώρα μας το 2015 θα γνωρίσει νέα μέτρα, νέες πιέσεις και νέες απορυθμίσεις που κατατείνουν στη διάλυση της οικονομίας και της κοινωνίας.

.Αντιπαράθεση για το non paper

Για υιοθέτηση «της στρατηγικής της έντασης και της κινδυνολογίας εκ μέρους της κυβέρνησης με στόχο την τρομοκράτηση των πολιτών», κατηγορεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανεπίσημο σημείωμά του, στο οποίο αναλύει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. 
Κεντρικό πολιτικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι, από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση έπειτα από συνεχή λάθη και την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ, έχει οδηγηθεί στην απομόνωση. 
Έτσι, η κυβέρνηση «πανικόβλητη από τις εν λόγω εξελίξεις δεν διστάζει να καταφύγει πλέον στο τελευταίο όπλο που της απέμεινε: τη στρατηγική της ένταση...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.