.Ο στρατηγικός κακοπληρωτής

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ

 Ο Τζώνης κρατούσε στα χέρια του το χοντρό λεξικό του Μπαμπινιώτη κι έψαχνε με μανία ανάμεσα στα λήμματα. Σάλιωνε το δάκτυλό του, μουρμούριζε ανάμεσα στα δόντια του και γενικώς έδειχνε να βασανίζεται. - 

«Τι ψάχνεις με τόση μανία, παιδάκι μου, στο λεξικό;» τον ρώτησε ο Κατάλευκος. - «Πρώτη φορά συναντώ τόσους ακαταλαβίστικους όρους σε κείμενο, αρχηγέ. Γι’ αυτό κατέφυγα στον Μπαμπινιώτη». - «Σε ποιο κείμενο, ρε Τζώνη;» - «Σ’ αυτό για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια. Ποιος είναι, ας πούμε, ο στρατηγικός κακοπληρωτής;» - «Στρατηγικός κακοπληρωτής;» έξυσε ... περισσότερα »

.Ενόχληση Κύπρου για τις «ελλιπείς γνώσεις» Τσίπρα αναφορικά με το Κυπριακό

*Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους στη Λευκωσία, ο Αλέξης Τσίπρας «πήγε απροετοίμαστος και δεν απέφυγε τα λάθη, που ουσιαστικά ακυρώνουν τη κοινή στρατηγική Αθηνών Λευκωσίας στο θέμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ».* 

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση Τουρκάλας δημοσιογράφου σε σχέση με τα «παγωμένα» κεφάλαια στις διαπραγματεύσεις Τουρκίας-ΕΕ δήλωσε: «Είμαστε θετικοί στην έναρξη των διαδικασιών, για τα κεφάλαια 23 και 24 (…) δεν θέλουμε τα κεφάλαια αυτά να κλείσουν εύκολα ή στο πόδι, αλλά πρέπει να συζητηθούν και να εκπληρωθούν οι όροι κα... περισσότερα »

.Πρόταση-«βόμβα» του ΔΝΤ: O Τόμσεν ζητά νέα μείωση μισθών στην Ελλάδα

*Σοκ προκαλεί εισήγηση αναλυτών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που σε έκθεσή τους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα… «αντέχει» ακόμη μία μείωση μισθών!* Προσδιορίζουν δε τα επίπεδα μιας ενδεχόμενης νέας μείωσης στο 2% και όπως αναφέρουν θα έπρεπε να εφαρμοσθεί και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν πληγεί από την κρίση (δηλαδή την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία). 

*Οπως επισημαίνουν, μια τέτοια κίνηση θα είχε θετικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα. Οχι όμως και στη ζήτηση, που θα προκαλούσε το αντίθετο αποτέλεσμα, όπως παραδέχονται.* Η εν λόγω με... περισσότερα »

.Γιατί ο Τσίπρας έδιωξε τον Σακελλαρίδη από τη Βουλή

Αποσύρεται από την κεντρική πολιτική σκηνή του τόπου ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο άνθρωπος που που πριν το τρίτο μνημόνιο θεωρούνταν ως ένας από τους «εξ απορρήτων» συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Ουσιαστικά ο κ. Σακελλαρίδης οδηγήθηκε στην απόσυρση μετά από απαίτηση του Αλέξη Τσίπρα και ακολούθησε, μέχρι την τελευταία στιγμή, κατά γράμμα όλα όσα ήθελε ο πρωθυπουργός. 

Συγκεκριμένα την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα τη ζήτησε ο πρωθυπουργός, μετά τις πληροφορίες ότι είχε αποφασίσει να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα, στέλνο... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.