.«Οι χυδαιολογίες συνήθως υποκρύπτουν σκοπιμότητα»

Υβριστικό χαρακτηρίζεται, σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σχόλιο δημοσιογράφου του Mega, σχετικά με την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την έγκριση της δεύτερης προγραμματικής σύμβασης της χώρας με τους δανειστές.

Στην ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Παπανδρέου αναφέρεται ότι οι σχολιαστές που υβρίζουν «ταυτίζονται συνειδητά ή ασυνείδητα - ας το αποφασίσουν οι ίδιοι - με όσους τότε ενήργησαν υπό το πρίσμα είτε των πολιτικών σκοπιμοτήτων τους, είτε των συμφερόντων που έπαιζαν τα ρέστα τους - και που πάντως δεν ταυτίζονταν με το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της χώρας και του Ελληνικού λαού».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Οι επιλογές και οι αποφάσεις μιας Κυβέρνησης και ενός Πρωθυπουργού δημοκρατικά εκλεγμένων, είναι προφανές ότι, υπόκεινται στην κριτική, όποια και αν είναι αυτή, των πολιτών, των δημοσιογράφων και των πάσης φύσεως σχολιαστών. Αυτό απαιτεί η Δημοκρατία.

Αντιθέτως, οι χυδαιολογίες και οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί, όχι μόνο δεν εμπίπτουν στη σφαίρα των θεμιτών προσεγγίσεων, αλλά συνήθως υποκρύπτουν σκοπιμότητα εκ μέρους του εκφραστή τους.

Οι αρχές αυτές, ισχύουν και για την επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στα τέλη του 2011.

Επιλογή που εδραζόταν σε μια αυτονόητη αρχή της Δημοκρατίας, την άμεση έκφραση της βούλησης των πολιτών.

Αναγκαία προϋπόθεση, η εμπιστοσύνη του ηγέτη προς τους πολίτες.

Είναι προφανές ότι, αυτήν την αλήθεια επιχειρούν και σήμερα να συγκαλύψουν σχολιαστές που υβρίζουν».

Αφορμή για την ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού έδωσε σχολιασμός κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA της πρότασης Παπανδρέου για δημοψήφισμα, με χαρακτηρισμούς όπως «αυτοκτονική» και «καταστροφική» για την Ελλάδα αλλά και ότι (σ.σ. η πρόταση) θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάλυση την ευρωζώνη, ίσως και την ίδια της Ευρωπαϊκή Ένωση και, πάντως, σίγουρα την Ελλάδα εκτός ευρώ.

.Από ΕΟΠΥΥ,ΟΤΑ και Ταμεία το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ενημέρωση από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων. Όπως αποφασίστηκε, σε 15 μέρες θα ξεκινήσει η επανατοποθέτηση 2.858 δημοτικών αστυνομικών 


ενώ στη συνάντηση υπήρξε ενημέρωση και για το δεύτερο κύμα κινητικότητας, άλλων 12,500 υπαλλήλων, που θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2014. Το δεύτερο αυτό κύμα θα προέλθει από τον ΕΟΠΥΥ, τους ΟΤΑ και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η αξιολόγηση των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

Παράλληλα δόθηκε εντολή να προχωρήσει η συζήτηση για την κάλυψη του στόχου πρόσληψης άνω των 10.000 υπαλλήλων σε υγεία, ασφάλεια και φοροεισπρακτικό μηχανισμό

.Μ. Σουλτς: Η Ελλάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την Προεδρία

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αποφασισμένο να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων ενόψει της ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Σουλτς υπογράμμισε ότι μπορεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, όλους όμως τους συνδέει η άποψη «αρκετά πια με τις θυσίες, υπήρξαν αρκετές θυσίες αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ανάκαμψη και θέσεις απασχόλησης για τους νέους. Και υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να συζητήσουμε».     

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δήλωσε ότι φεύγει με ένα θετικό συναίσθημα από τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και την ελληνική κυβέρνηση και με την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι καλά προετοιμασμένη για την Προεδρία. 

.Αύριο αναμένεται η Προγραμματική Συμφωνία του "μεγάλου συνασπισμού"

Με τα κεντρικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος ακόμη ανοιχτά συνεχίζονται -σε ανώτατο πλέον επίπεδο- οι διαπραγματεύσεις για τον "μεγάλο συνασπισμό".
Σε εξέλιξη βρίσκεται ήδη συνάντηση των ηγετών των τριών κομμάτων στα κεντρικά γραφεία του SPD, ενώ, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αύριο θα πρέπει να είναι έτοιμο το τελικό κείμενο της Προγραμματικής Συμφωνίας. 

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Β. Σόιμπλε θα παραμείνει υπουργός Οικονομικών.
Μεταξύ των θεμάτων που θα κληθούν να διευθετήσουν οριστικά οι τρεις αρχηγοί είναι αυτό του κατώτατου μισθού.

.Εισροές 1,9 δισ. από ξένους επενδυτές στο χρηματιστήριο

Εισροές που ξεπερνούν τα 1,5 δισ. ευρώ έχουν σημειωθεί από διεθνή χαρτοφυλάκια, από την αναγγελία της υποβάθμισης του ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Σωκράτη Λαζαρίδη, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα ο Γενικός δείκτης Τιμών έχει ενισχυθεί κατά 33%.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανέφερε ότι το 2013 θα είναι η πρώτη χρονιά, μετά το 2009, σημαντικών καθαρών εισροών στο ελληνικό χρηματιστήριο (μέχρι τώρα έχουν εισρεύσει κεφάλαια ύψους 1,923 δισ. ευρώ) 
ενώ επισήμανε ότι έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για την έλευση κεφαλαίων από το εξωτερικό, μετά και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και τις τελευταίες ιδιωτικές τοποθετήσεις σε μετοχές εταιρειών.

.Η Ελλάδα αξίζει αξιολόγηση Α+, σύμφωνα με την Japonica

Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εμφανίζει η Ελλάδα, το οποίο βαθμολογεί με Α+, εξαίρει με "ανοικτή επιστολή" στην Ιντερνάσιοναλ Νιού Γιόρκ Τάιμς, (International New York Times), που εκδίδεται στο Παρίσι, η ιαπωνική επενδυτική εταιρεία Japonica Partners.

Πρόκειται για ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση με τίτλο: «η ΕΛΛΑΔΑ είναι Α+» και υπότιτλο: «Ανοικτή επιστολή και έκκληση για ανάληψη δράσης, προς τους υπεύθυνους χάραξης των δημόσιων πολιτικών, σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Φρανκφούρτη και Ουάσιγκτον».

Ως επιχειρήματα για την έκκλησή της αυτή, η Japonica επισημαίνει ότι: «Είναι αδιάσειστο γεγονός ότι η Ελλάδα έχει επιτελέσει μια από τις πιο εκπληκτικές προσαρμογές των δημόσιων οικονομικών στην ιστορία, που συνιστά επίδοση Α+. 

Αυτή είναι η στιγμή να ξεπεράσουμε την παρούσα, οικονομικά παράλογη και αναχρονιστική λογιστική που δεν αφήνει να φανεί ότι η Ελλάδα αξίζει μια αξιολόγηση Α+ και τα κρατικά της ομόλογα να έχουν επιτόκια κάτω από 5%. 

Αυτή είναι η στιγμή να αναγνωριστεί ότι αυτή η λογιστική είναι το μόνο μεγάλο και πολύ εύκολο να παραμεριστεί εμπόδιο, σε μια απαράμιλλη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Και, τώρα είναι η στιγμή για τα κέντρα αποφάσεων να υποστηρίξουν αποτελεσματικά τη λογιστική και την παρουσίαση που αντανακλά την οικονομική πραγματικότητα, που βελτιώνει τη λήψη αποφάσεων και αυξάνει την υπευθυνότητα».

Όπως σημειώνεται στην ίδια καταχώρηση, «η Ελλάδα έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, ενώ βρίσκονταν στην τελευταία πριν πέντε χρόνια, στους δύο πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικών επιδόσεων, ένα κατόρθωμα που πολλοί θεωρούσαν αδύνατο. Η Ελλάδα είναι έτοιμη τώρα να επαναλάβει αυτή την καταπληκτική επίδοση με μια καταπληκτική ανάπτυξη.

.Συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει ελληνικής Προεδρίας

Κοινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, πραγματοποιείται αυτή την ώρα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ελλάδας ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα ακολουθήσουν δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Οι δύο άνδρες είχαν νωρίτερα, κατ'ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.