.«Η Ελλάδα διεξάγει μια μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισήγηση του στη σημερινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης τόνισε πως «η Ελλάδα διεξάγει μια μεγάλη προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και τα αποτελέσματα, όπως αυτά αποτυπώνονται στους οικονομικούς δείκτες, είναι πολύ ενθαρρυντικά (έλλειμμα, ύφεση, ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών κ.λπ)». 

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η διαφαινόμενη περίοδος οικονομικής ανάκαμψης έχει μπροστά της το σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα που προκάλεσε η κρίση: τα υψηλά ποσοστά ανεργίας», αφού δε επισήμ... περισσότερα »

.DPA: Καλύτερες του αναμενόμενου οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας κατά το γ' τρίμηνο

Καλύτερες επιδόσεις απ' ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι είχε η ελληνική οικονομία κατά το β' τρίμηνο του έτους, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Το ΑΕΠ, όπως αναφέρει, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μειώθηκε κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου-Ιουνίου μόνο κατά 0,3%, σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ οι ειδικοί είχαν υπολογίσει ότι η μείωση θα κυμαινόταν στο 0,5%.

 Στο ίδιο τηλεγράφημα επισημαίνεται ακόμη ότι η ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο του έτους θα είναι αποφασιστικής σημασίας προκειμένου να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα και για την τουριστική περίοδο, η οποία, όπως αναφέρεται, πηγαίνει ιδιαίτερα καλά.

Ο συντάκτης σημειώνει ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι για πρώτη φορά το 2014 θα υπάρξει θετική ανάπτυξη της τάξης του 0,6%

.Το τσάι μειώνει τους πρόωρους θανάτους από μη καρδιαγγειακά αίτια

Τσάι-καφές σημειώσατε 1, τουλάχιστον όσον αφορά την μείωση των πρόωρων θανάτων από μη καρδιαγγειακά αίτια, σύμφωνα με μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα. Η τακτική κατανάλωση τσαγιού μειώνει την πρόωρη μη καρδιαγγειακή θνησιμότητα κατά 24%. Από την άλλη, η κατανάλωση καφέ δεν έχει το ίδιο όφελος, επειδή συχνά όσοι πίνουν καφέ, συνήθως καπνίζουν κιόλας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου «Ρενέ Ντεκάρτ» και επικεφαλής του καρδιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου «Ζορζ Πομπιντού» του Παρισιού Νικολά Ντανσέν, ο οποίος έκανε τη σχετική παρουσίαση στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη, ανέλυσαν στοιχεία για 131.400 ανθρώπους ηλικίας 18 έως 95 ετών. 

Η μελέτη, που διήρκεσε τρισήμισι χρόνια, κατέταξε τους συμμετέχοντες σε τρεις κατηγορίες: καθόλου κατανάλωση τσαγιού ή καφέ, ένα έως τέσσερα φλιτζάνια τη μέρα ή πάνω από τέσσερα ημερησίως. Το συμπέρασμα είναι, όπως είπε ο γάλλος επιστήμονας, ότι «αν πρέπει κανείς να διαλέξει ανάμεσα στο τσάι και στον καφέ, τότε πιθανότατα είναι καλύτερα να πίνει τσάι».

.Ένταση στο Ζάππειο

Ένταση και αποδοκιμασίες σημειώθηκαν στην αποψινή εκδήλωση του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου», στο Ζάππειο Μέγαρο, για την 40η επέτειο από την ίδρυση του κινήματος με κεντρικό ομιλητή τον Γιώργο Παπανδρέου. 

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ διέκοψε αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ομιλίας του μερίδα παρευρισκομένων με συνθήματα Γιώργο γερά να πέσει η Δεξιά». 
Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι θα εξηγήσει στην ομιλία του την Τετάρτη, στην (έτερη) εκδήλωση του κόμματος για τον εορτασμό της 3ης Σεπτέμβρη, την ανάγκη που οδήγησε στη συνεργασία με το ΛΑΟΣ και τη Ν.Δ.

.Απάντηση στις δηλώσεις Ερντογάν

Έντονη αντίδραση στην Αθήνα προκάλεσαν οι δηλώσεις του νέου Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του στα Κατεχόμενα, που καταλόγισε ευθύνες στην ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού. 

Σχολιάζοντας σχετικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κωνσταντίνος Κούτρας, χαρακτήρισε «αβάσιμη και ιστορικά και νομικά» την επιχείρηση από πλευράς του Τούρκου προέδρου εξίσωσης, όπως είπε, των βαρέων ευθυνών της χώρας του στο Κυπριακό, με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας. 

Η Τουρκία έχει την πλήρη και αποκλειστική  ευθύνη για τον τερματισμό της παράνομης κατοχής, τόνισε ο κ. Κουτρας και κάλεσε την Άγκυρα, να προβεί σε έμπρακτες κινήσεις καλής θέλησης, να  συμμορφωθεί με όλες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και να τερματίσει κάθε  παράνομη ενέργεια στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

.Έκπτωση στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, με έκπτωση, υπό προϋποθέσεις, στον φόρο που επιβάλλεται στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. 
Ερωτηθείς ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, μετά από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, εάν προγραμματίζεται μείωση για τα μη ηλεκτροδοτούμενα οικήματα, απάντησε ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα κατατεθεί πριν την Παρασκευή, οπότε και θα συζητηθεί».
 Ο υπουργός Οικονομικών εξάλλου χαρακτήρισε τις συζητήσεις με την τρόικα που αρχίζουν την Τρίτη στο Παρίσι πρόδρομο για την τελική αξιολόγηση του προγράμματος που θα γίνει τον Σεπτέμβριο. 

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι στην ατζέντα των συζητήσεων το ζήτημα της μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.