,Πρώτη είδηση στην Ιταλία το «ευχαριστώ» του Αντ. Σαμαρά


Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν το Σάββατο τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με την οποία ευχαριστεί τους Ιταλούς για τη συμπαράστασή τους προς τη χώρα μας. 

«Θέλω να ευχαριστήσω τους Ιταλούς, διότι ήταν πάντα φίλοι μας και έδειξαν μεγάλη αλληλεγγύη προς τους Έλληνες. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ» δήλωσε ο πρωθυπουργός στη δημόσια ιταλική τηλεόραση Rai.

H δήλωση του πρωθυπουργού αναμεταδίδεται, εκτός από τη Rai, από τα πρακτορεία And Kronos και Ansa, δημοσιεύεται στην εφημερίδα Il Tempo και περιλαμβάνεται στις κύριες ειδήσεις που προβάλλονται από τη μηχανή αναζήτησης Yahoo.it, στο Διαδίκτυο.

.Τα οφέλη των ω-3


Τα ψάρια είναι η πιο σημαντική πηγή των ω-3 πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFA), συμπεριλαμβανομένων του εικοσιπεντανοϊκού οξέως (EPA) (20:5 n-3) και του δοκοσαεξανοϊκού οξέως (DHA) (22:6 n-3). Το Α-λινολενικό οξύ (ALA) (18:3 n-3) είναι ένα ω-3 λιπαρό οξύ που βρίσκεται στα φυτά, συμπεριλαμβανομένων μερικών σπόρων (λιναρόσπορος), ξηρών καρπών και φυτικών ελαίων. Τα ΑLΑ δεν συντίθενται στον άνθρωπο. Έτσι, τα επίπεδα των EPA και DHA καθορίζονται από την κατανάλωση της τροφής.

Υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση ψαριών, τα οποία μπορεί να περιέχουν βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος. Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε υδράργυρο στα περισσότερα ψάρια είναι χαμηλή, με λίγα επιλεγμένα είδη να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα.

Τα ω3, όπως αναφέρει το  iatronet.gr, έχουν πολλαπλές επιδράσεις στην υγεία του ανθρώπου που μπορεί να μεταφραστεί σε μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. 

Τα τριγλυκερίδια μειώνονται με την κατανάλωση ω-3 λιπαρών οξέων μέσω μειωμένης παραγωγής VLDL και ενίσχυσης τoυ μηχανισμού κάθαρσης. Η αρτηριακή πίεση έχει επίσης παρατηρηθεί ότι μειώνεται με κατανάλωση των ω-3, η οποία πιθανώς προκύπτει μέσω της βελτίωσης της λειτουργίας της αριστερής κοιλίας.

Σε βραχυχρόνιες μελέτες, τα ω3 αυξάνουν την παραγωγή νιτρικού οξειδίου (ΝΟ), μετριάζουν τις περιφερικές αγγειοσυσπαστικών απαντήσεις της νορεπινεφρίνης και της αγγειοτασίνης ΙΙ και ενισχύουν αγγειοδιασταλτικές αντιδράσεις.

Οι υψηλές δόσεις των ω-3 θεωρείται ότι έχουν αντιθρομβωτική δράση. Ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων και τα επίπεδα των παραγόντων πήξης.
Παραμένει ασαφές αν τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Τα ω3 επηρεάζουν μια μυριάδα μοριακά μονοπάτια, περιλαμβανομένης της αναγέννησης των κυτταρικών μεμβρανών, την άμεση αλληλεπίδραση με το μικροπεριβάλλον και τη διαμόρφωση των καναλιών του κυττάρου, τη ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης μέσω πυρηνικών υποδοχέων και μεταγραφικούς παράγοντες.

Σε προοπτικές μελέτες παρατηρούνται συνεχώς τα οφέλη των ω-3 για στεφανιαία νοσηρότητα και θνησιμότητα, καθώς επίσης και αιφνίδιου καρδιακού θανάτου. Συνολικά, τα τρέχοντα δεδομένα παρέχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα είναι βιοδραστικές ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακού θανάτου. 

Οι εθνικές και διεθνείς κατευθυντήριες γραμμές συστήνουν για το γενικό πληθυσμό να καταναλώνει τουλάχιστον 250 mg την ημέρα της ημέρα ω-3, ή τουλάχιστον δύο μερίδες την εβδομάδα λιπαρά ψάρια.

.Οργή λαού στην Πορτογαλία


Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στη Λισσαβόνα έξω από το προεδρικό μέγαρο, όπου πραγματοποιούνταν η σύνοδος του Συμβουλίου του Κράτους για τα νέα μέτρα λιτότητας.
Μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

«Ο λαός έχει κουραστεί να τον κλέβουν και να τον ταπεινώνουν», τόνιζαν στα συνθήματά τους οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μη πολιτικοποιημένων κοινωνικών δικτύων, τα οποία βρίσκονταν ήδη πίσω από τις κινητοποιήσεις που το περασμένο Σάββατο έβγαλαν στους δρόμους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε περίπου 30 πόλεις.

Απέναντι στο εύρος των αντιδράσεων, ο πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα, του οποίου ο ρόλος είναι συμβολικός, συγκάλεσε το Συμβούλιο του Κράτους -ένα συμβουλευτικό όργανο, που συγκροτείται από πρώην προέδρους και άλλες προσωπικότητες- για να αναλύσουν τα νέα μέτρα λιτότητας, στα πλαίσια του σχεδίου δανεισμού των 78 δισεκ. ευρώ που συμφώνησε η Πορτογαλία με την ΕΕ και το ΔΝΤ για να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση.

.«Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος»


Ο στόχος της διαμόρφωσης του ελληνικού χρέους στο 120,5% του ΑΕΠ, το 2020, δεν θεωρείται πλέον ρεαλιστικός, υποστηρίζει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε σημερινό ρεπορτάζ, επικαλούμενη κύκλους της Τρόικας.

Σύμφωνα με τις εν λόγω εκτιμήσεις, η Ελλάδα θα είναι εξαρτημένη για περισσότερο χρόνο από την οικονομική βοήθεια των εταίρων της.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle, τα νέα αυτά στοιχεία καταδεικνύουν ότι δεν ισχύουν πλέον οι βασικές προϋποθέσεις επί των οποίων στηρίχτηκε το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. 
Η κυριότερη από αυτές ήταν ότι η Αθήνα θα μείωνε το 2020 το επίπεδο του χρέους της στο 120,5% του ΑΕΠ.

Για να μπορούσε να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θωρήθηκε απαραίτητο να σημειωθεί από το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ. Αυτόν τον στόχο δεν φαίνεται να είναι σε θέσει να πετύχει πλέον η Αθήνα πριν το 2016, αναφέρει το δημοσίευμα.

.Πάρτυ γενεθλίων βάφτηκε με αίμα λόγω... Facebook


Σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και νεαρών κατέληξε ένα πάρτι γενεθλίων την Παρασκευή, στην πόλη Χάρεν της Ολλανδίας. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έξι άτομα τραυματίστηκαν, τρεις εκ των οποίων σοβαρά.
Όπως αναφέρει το Πρακτορείο Reuters πολλά μαγαζιά υπέστησαν σοβαρές ζημιές, 

ένα αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες και πολλά φανάρια στους δρόμους της πόλης καταστράφηκαν, προτού η αστυνομικές δυνάμεις καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο το βίαιο πλήθος των νεαρών. Σύμφωνα με αναφορές, έγιναν πάνω από 20 συλλήψεις.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πάνω από 30.000 άτομα δέχτηκαν πρόσκληση μέσω, του Facebook, για ένα πάρτι γενεθλίων. 

Οι προσκλήσεις προορίζονταν για ένα μικρό αριθμό καλεσμένων, αλλά η δεκαεξάχρονη που διοργάνωνε το πάρτι δημοσίευσε κατά λάθος το γεγονός στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 νεαροί να κατακλύσουν την πόλη Χάρεν.

Η Ολλανδική αστυνομία είχε τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για πάνω από μία εβδομάδα.

.Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν κυβέρνηση και τρόικα


Χωρίς να έχουν «κλειδώσει» τα μέτρα που θα συνοδεύουν το πακέτο περικοπής δαπανών κατά 11,5 δισ. ευρώ, αναχωρεί σήμερα η τρόικα από την Αθήνα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς με την κυβέρνηση.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν λίγο μετά την ολοκλήρωση της απογευματινής σύσκεψης με τον Γιάννη Στουρνάρα την Παρασκευή, οι εκπρόσωποι των πιστωτών υπογραμμίζουν 

ότι η αντιπροσωπεία θα επιστρέψει στην Ελλάδα σε περίπου μια εβδομάδα, ενώ στη διάρκεια αυτού του διαστήματος, εμπειρογνώμονες θα παραμείνουν στην Αθήνα για περαιτέρω τεχνική επεξεργασία ενώ οι επαφές με τις ελληνικές αρχές θα συνεχιστούν επίσης από τις έδρες των τριών οργανισμών.

Η έως τώρα συμφωνία αφορά σε 7,5 δισ. ευρώ (που περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων, μισθών, κοινωνικών επιδομάτων και την αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη- το τελευταίο μέτρο θα αποδώσει 1,1 δισ. ευρώ) και 1,5 δισ. ευρώ από διαρθρωτικά μέτρα.

Επιπλέον του συνολικού πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, πρέπει να εξευρεθούν 2 δισ. ευρώ από την αύξηση των φορολογικών εσόδων, με βάση το μνημόνιο του Μαρτίου.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επιστρέψουν σε περίπου μια εβδομάδα, πριν από το Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου, για να συντάξουν την έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, η οποία αποτελεί τη βάση για την απόφαση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης για την Ελλάδα ύψους 31,5 δισ. ευρώ.

.Τελειώνει η ΔΗΜΑΡ με Βουδούρη – Μιχελογιαννάκη


Την πόρτα της εξόδου από τη ΔΗΜΑΡ έδειξε στον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.
Ο κ.Τσούκαλης μιλώντας στον Ραδιοφωνικό σταθμό Βημα FM 99,5 τους κατηγόρησε ότι δεν έχουν κάτιδιαφορετικό να προτείνουν και απλώςδιαφοροποιούνται μόνο για λόγους συναισθηματικούς και για να γίνουν αρεστοί πρόσκαιρα στο λαό.

«Εμείς επιλέγουμε τον δύσκολο δρόμο που είναι και ο μοναδικός δρόμος και προτιμούμε να μην κάνουμε μαγκιές με τα αλλά κόμματα αλλά με την Τρόικα» είπε ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και έστειλε σαφές μήνυμα και στους δυο:

«Αν δεν ψηφίσουν τα μέτρα δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε στο ίδιο κόμμα. Εμείς δεν έχουμε διαδικασίες διαγραφής αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν θα μπορούμε πλέον να συνυπάρξουμε»

.Καρχιμάκης: «Βουλγαράκη, ο δικός σου δράκος έχει φτερά και φωτιές»


Καυστική απάντηση στο Γιώργο Βουλγαράκη έδωσε μέσω Facebook το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την άρνηση του Γιώργου Βουλγαράκη στην υπόθεση του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το newpost.gr, που τον εμπλέκει μαζί με το Μιχάλη Λιάπη και τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη είπε:

«Ο Γιωργος Βουλγαρακης ισχυρίζεται σε ότι τον αφορά ,σε δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ,για παραμύθι χωρίς δράκο.

Και για τις οφσορ έλεγε τότε το 2008 περίπου τα ίδια,και προσπαθούσε να μας βγάλει τρελούς.
Αποδείχθηκε όμως ,ότι , υπήρχε Δρακος με φτερά και φωτιές.

Υπάρχουν βέβαια δράκοι ταγμενοι στο καλο,όπως η Σαφίρα του Εραγκον(τουκριστοφερ παολινι) και δράκοι ταγμενοι στο κακό όπως οι δράκοι του ΒΟΥΛΓΑΡΆΚΗ .»

.Μετέφερε 35 παράνομους μετανάστες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη φορτηγού


Συνελήφθη χθες το απόγευμα, 60χρονος οδηγός φορτηγού, διότι κατά τη διάρκεια του πλου, από Πάτρα για Κέρκυρα με τελικό προορισμό την Ιταλία, εντοπίστηκαν από μέλος πληρώματος του πλοίου, εντός του φορτηγού, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, 35 αλλοδαποί, χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.
Συνελήφθησαν και οι αλλοδαποί, ενώ κατασχέθηκετο όχημα.

Επίσης, χθες συνελήφθησαν πριν την επιβίβασή τους σε πλοία με προορισμό την Ιταλία, πέντε αλλοδαποί, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

.Στον Εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ


Στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές αποστέλλεται ο φάκελος που έχει καταρτίσει το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται σε οικονομικού χαρακτήρα αδικήματα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να μεταβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων, που φέρονται να ελέγχονται, στον εισαγγελέα, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης. Ζήτησε, επίσης, να παράσχει το ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα κάθε δυνατή βοήθεια που θα ζητηθεί για το θέμα αυτό.

.Παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των δικαστών έως την 20ή Οκτωβρίου


Την παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων τους έως την 20ή Οκτωβρίου 2012 αποφάσισαν σήμερα οι δικαστές και οι εισαγγελείς.
Ειδικότερα, κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, 

αποφασίστηκε μέχρι 20 Οκτωβρίου οι δικαστές να κατεβαίνουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 10 π.μ. έως το τέλος του ωραρίου (3 μ.μ.), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλονται και οι δημοσιεύσεις αποφάσεων.
 
Οι κινητοποιήσεις των δικαστών ξεκίνησαν με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που άρχισε στις 17 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιούνται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την δρομολογούμενη νέα περικοπή στις αποδοχές τους

.Πακιστάν: Στους 17 οι νεκροί από τις αντιαμερικανικές διαδηλώσεις


Το Πακιστάν ήταν η μεγαλύτερη εστία των διαδηλώσεων κατά της αμερικανικής αντι-ισλαμικής ταινίας χθες, Παρασκευή, μετά τη μεγάλη προσευχή των μουσουλμάνων, με μια κινητοποίηση στην οποία μετείχαν αρκετές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές και η οποία σε μερικές πόλεις εξελίχθηκε σε βίαια επεισόδια προκαλώντας το θάνατο 17 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 200.

Σε άλλες μουσουλμανικές χώρες οι αντι-αμερικανικές ή αντι-γαλλικές διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση αυτή την εβδομάδα νέων σκίτσων για τον προφήτη Μωάμεθ στη Γαλλία ήταν περιορισμένες μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Οι πακιστανικές αρχές είχαν κηρύξει αργία την Παρασκευή την οποία ονόμασαν "ημέρα λατρείας του προφήτη" ώστε να μπορέσει ο λαός να διαδηλώσει για την προάσπιση του Ισλάμ και του προφήτη Μωάμεθ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.