.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 27οι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ

Το Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει τους 27ους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, από 7-14 Σεπτεμβρίου 2013, με ελεύθερη είσοδο,στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου ( Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία Αγ. Γεωργίου).

 Στη λήξη του φεστιβάλ, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν την απονομή των βραβείων, έχει προγραμματιστεί μουσικοκινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο: “ 35 λεπτά  στα 35 mm”.   Οι μεγάλες Ελληνίδες πρωταγωνίστριες, στα τραγούδια του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου. Η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, η Μαίρη Χρονοπούλου, η Μάρθα Καραγιάννη, η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Τζένη Καρέζη……και τα αστέρια συνεχίζουν  να λάμπουν.

.Εγγραφές στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ζωγράφου

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα του Δημάρχου Ζωγράφου Κώστα Καλλίρη με επικεφαλή τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Ανδρέα Στεργίου δεν θα πρέπει κανείς να σκεφθεί ότι έγινε λόγω των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών, γιατί είναι πλέον γνωστo στο Ζωγραφιώτικο λαό η έντονη κοινωνική πολιτική που ασκεί η νέα αυτή Διοίκηση σε πολλούς κοινωνικούς τομείς, που σκοπό έχουν την όσο το δυνατόν ελάφρυνση των οικογενειακών βαρών που επωμίζεται σήμερα κάθε οικογένεια που τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολεία. 

Με αυτό το σκεπτικό το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει και πάλι από αρχές Οκτώβρη με την αξιέπαινη συνδρομή των εθελοντών καθηγητών που το πλαισιώνουν και αφιερώνουν τον ελεύθερο χρόνο τους στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

.Economist για Μέρκελ

Δεν έχουν τέλος τα πρωτοσέλιδα στην Ανγκελα Μέρκελ, αλλά και τον αντίπαλό της Πέερ Στάινμπρουκ. Μετά το Spiegel και τη Süddeutsche Zeitung, ήρθε η σειρά του Economist να ρίξει λίγο δηλητήριο στην πολιτική της καγκελαρίου, παρουσιάζοντας τη Μέρκελ πάνω σε έναν κίονα και γύρω της ευρωπαϊκά ερείπια. 
«Μία γυναίκα για να κυριαρχήσει σε όλους» γράφει το περιοδικό, που αν και ξεκινά το άρθρο με την επικριτική του στάση απένταντι στην Γερμανίδα καγκελάριο, συμπληρώνει: «παρόλα αυτά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι η Μέρκελ είναι ο σωστός ηγέτης για την Γερμανία και την Ευρώπη, πρωτίστως για αυτό που είναι: η ιδανικότερη δημοκρατική αρχηγός του κόσμου και σαφέστατα ασφαλέστερη από οποιονδήποτε αριστεριστή αντίπαλό της. 
Κυρίως όμως γιατί πιστεύουμε αυτό που ακόμα και τώρα μπορεί να γίνει -η ηγέτιδα που τόσο απεγνωσμένα χρειάζεται η Γερμανία και η Ευρώπη.» 

.Ως τη Δευτέρα τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα 1.600 υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι θα παραδώσουν ως την Δευτέρα τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 1.600 από αυτούς.
«Τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα οφείλουν να αξιολογήσουν τις δομές τους στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του Δημόσιου Τομέα. 

Δώσαμε στα Ιδρύματα διεθνή κριτήρια και μεθοδολογία, ώστε, μέσα σε ένα ομολογουμένως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες. 
Ήδη αρκετά από τα 36 Ιδρύματα έχουν αποστείλει εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και αναμένω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν και τα υπόλοιπα. 

Πρέπει όλοι να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια» τόνισε ο Κ. Αρβανιτόπουλος μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ.

«Η συνάντηση μας έγινε σε πολύ καλό κλίμα» δήλωσε  από την πλευρά του ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Γιάννης Μυλόπουλος, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να δοθούν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο τα; στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας. 

Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι τα πανεπιστήμια κρατούν ψηλά την ακαδημαϊκή σημαία παρά τις αντιξοότητες των καιρών. «Αυτό οφείλεται στον πατριωτισμό των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας» τόνισε. 

.Σε δίκη για «ξέπλυμα χρήματος» ο Τάσος Μαντέλης

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δείχνει στον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διατάσσει την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του χρηματικού ποσού το οποίο έλαβε από τη μητρική Siemens, σε δύο δόσεις, το 1998 και το 2000.

Οι εφέτες, με το βούλευμά τους (αριθμ. 1828/2013), διατάσσουν επίσης την παραπομπή άλλων τεσσάρων συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού στην υπόθεση του επίδικου χρηματικού ποσού, που κατά τη δικαιοσύνη συνδέεται με την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρία για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το εν λόγω ποσό ήταν προεκλογική χορηγία, παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Το βούλευμα, απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση, τον Δημήτριο Νέγρη, ενώ παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

.«Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα τώρα κλαίγονται»

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή τις καταγγελίες ότι μέλη της επιτέθηκαν σε στελέχη του ΚΚΕ που έκαναν χθες το βράδυ αφισοκόλληση στο Πέραμα.

Το κόμμα εξαπολύει σφοδρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του ΚΚΕ: «Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος, να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή. 

Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Έλληνες, τώρα κλαίγονται, διαμαρτύρονται και συκοφαντούν το Εθνικιστικό Κίνημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

«Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. 

Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι’ αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή», συμπληρώνει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου. 

«Οι επαγγελματίες αφισοκολλητές - που δεν δούλεψαν ούτε μία μέρα στη ζωή τους και τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα κρατικά λεφτά του ΚΚΕ - να πάψουν να λένε ψέματα και να καταδίδουν πολίτες. 

Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τους συκοφάντες και συνεχίζει τον διμέτωπο αγώνα της ενάντια στους επαγγελματίες εργατοπατέρες της αριστεράς και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο που από κοινού εκμεταλλεύονται τον Έλληνα εργάτη», καταλήγει η ανακοίνωση. 

.«Αποκλείεται νέο κούρεμα»

«Εντός του πλαισίου του προγράμματος προσαρμογής βρίσκεται η Ελλάδα και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα είναι μέσα στο πλαίσιο του δύσκολου προγράμματος προσαρμογής τους και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. 

Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα είναι δύσκολες, αλλά δεν προχωρούν τόσο άσχημα, όσο είχε κανείς υποθέσει» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στη νοτιοδυτική Ραδιοφωνία της Γερμανίας (SWR) και τόνισε ότι μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου κουρέματος.

Σχολιάζοντας την προειδοποίηση του οργανισμού Oxfam ότι η αυστηρή πολιτική λιτότητας θα μπορούσε να οδηγήσει στη φτώχεια 25 εκατομμύρια Ευρωπαίους στα επόμενα δώδεκα χρόνια, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών υπεραμύνθηκε της ακολουθούμενης πολιτικής, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται μόνο για λιτότητα, αλλά για βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε μείωση του μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα κατά 13%, αλλά και σε αύξηση των Γερμανών τουριστών που επισκέφθηκαν φέτος τη χώρα σε σχέση με το 2012, όταν «η Ελλάδα ήταν ακόμη πολύ ακριβή».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.