.Το τίμημα της νίκης

Το 2015 ήταν η χρονιά του Αλ. Τσίπρα. Το εκλογικό σώμα, επιδεικνύοντας πρωτίστως τιμωρητική διάθεση έναντι των παλαιών, τον αντιμετώπισε ως φορέα του νέου και άφθαρτου. Η φρεσκάδα και το επικοινωνιακό του χάρισμα τον κατέστησαν ισχυρό παίχτη. 

Ετσι οικοδόμησε και εδραίωσε την πολιτική του κυριαρχία. Οι τρεις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις το επιβεβαιώνουν. Σήμερα καλείται να πληρώσει το τίμημα της νίκης του. Επειτα από έντεκα μήνες διακυβέρνησης γίνεται εμφανές ότι οι πολιτικές που αναγκάζεται να ακολουθήσει βρίσκονται στον αντίποδα των όσων εκπροσωπούσε. Συνεπώς, η μεταστροφή το... περισσότερα »

.Το πλαφόν και οι εισφορές

Ο Τζώνης είχε χώσει τα μούτρα του στους πίνακες και στις διατάξεις του καινούργιου Ασφαλιστικού, πράγμα που προφανώς του είχε δημιουργήσει πονοκέφαλο διότι ήταν κατακόκκινος. Ο Κατάλευκος, παραδίπλα, κάθε τόσο σήκωνε τα μάτια και χάζευε τον βοηθό του που βουρλιζόταν. 

Τον άφησε να βασανίζεται, μέχρι που κατέφθασε η πρώτη ερώτηση του νεαρού: - «Αρχηγέ, μπορείς να με βοηθήσεις; Πάνω που νόμιζα ότι κάτι είχα καταλάβει απ’ το Ασφαλιστικό, έγιναν πάλι όλα μαντάρα στο μυαλό μου». - «Για πες μου μικρέ, τι δεν καταλαβαίνεις αυτήν τη φορά...». - «Δεν καταλαβαίνω τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με... περισσότερα »

.Στου παραδείσου τα μπουζούκια

Βαρύ το κλίμα, καθώς και σήμερα συνέχει τους Ελληνες το πένθος για τον εμβληματικό παράγοντα της σκοτεινής όψης του Υπαρκτού Ελληνισμού: τον Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη, οποίος απεβίωσε ανήμερα τα Θεοφάνια από ανακοπή, αφού προηγουμένως είχε προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου Νεκταρίου στο Λαύριο. 

Τι να πρωτοπούμε για τη συμβολή του στον αγώνα για το μέγιστο ιδεώδες του Ελληνισμού, την ελευθερία, στην οποία έδωσε μια νέα διάσταση. Χάρη στην τέχνη της απειλής, την οποία ανήγαγε σε ύψη δυσθεώρητα, ο εκλιπών είχε κατορθώσει να αποδείξει ότι ένας άλλος κόσμος, όπου το ακαταδίωκτο αναγνωρί... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.