.Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΟΤΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΑ''...

Τις δραματικές διαστάσεις στην επιστολή Τσίπρα προς Μέρκελ, που έφεραν στο φως οι Financial Times, αναδεικνύει... το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη σε σχετική του ανακοίνωση. 

«Δύο μήνες τώρα, στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κομπορρημονούν, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και τις ταμειακές ανάγκες της χώρας και με επιπόλαιες δηλώσεις δημιουργούν συνεχή ρήγματα στις σχέσεις μας με τους εταίρους μας. 

Τους επισημάναμε και στη Βουλή ότι η οικονομία αιωρείται στο χείλος του γκρεμού και οι καθυστερήσεις δεν είναι προς όφελός μας, αλλά θα υποχρεώσουν την κυβέρνηση να διαπραγματευ... περισσότερα »

.ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ BBC ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ...

Υποχρεωτική αργία θεωρείται η επέτειος της 25ης Μαρτίου και την Τετάρτη απαγορεύεται κάθε βιομηχανική,... βιοτεχνική, εμπορική δραστηριότητα καθώς βέβαια και η απασχόληση των μισθωτών, εκτός από εκείνες τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν την Κυριακή.

 Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ, οι επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν την ημέρα αυτή, είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Στους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό δεν οφείλεται τίποτα ...περισσότερα »

.Ξεκάθαρος ο Ντράγκι: Αποδοχή ελληνικών ομολόγων μόνο με ολοκλήρωση αξιολόγησης

*«Δεν δημιουργούμε νέους κανόνες για την Ελλάδα» τονίζει το αυστηρό μήνυμα έστειλε προς την Αθήνα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, λίγο πριν από τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.* 

«Η διαδικασία θα πρέπει να μπει σε σειρά ώστε να αποκατασταθεί ο διάλογος μεταξύ των ελληνικών αρχών και των τριών θεσμών» τόνισε o ιταλός τραπεζίτης, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 Εξέφρασε την πεποίθηση, ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων, ότι οι συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, «με καλή θέληση από... περισσότερα »

.Αλ. Τσίπρας: Να βρίσκουμε συναινέσεις και λύσεις... Ο εντοπισμός του πολιτικού πλαισίου, προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος

Ο εντοπισμός του πολιτικού πλαισίου, προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, αποτέλεσε την κεντρική συζήτηση της συνάντησης των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Γερμανίας υπό τους Αγγελα Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Τόσο στην εισήγησή του, όσο και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν ήρθε στο Βερολίνο για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, αλλά για να συζητήσει τρόπους συνεργασίας σε διμερές και ευρωπαϊκό επίπεδο, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσει ο ένας τον άλλο... περισσότερα »

.Συγκέντρωση του Die Linke υπέρ της Ελλάδας

 Την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό, αλλά και τη στήριξή τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασαν εκατοντάδες συγκεντρωμένοι έξω από την Καγκελαρία, και ενώ αναμένονταν η άφιξη του Έλληνα πρωθυπουργού. Τη συγκέντρωση οργάνωσε το αριστερό κόμμα Die Linke.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα, είχαν αναρτήσει πανό και ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, ακόμη και όταν ο κ. Τσίπρας και η κ. Μέρκελ επιθεωρούσαν το τιμητικό άγημα.

.Η ιταλική βιομηχανία Pirelli περνάει σε κινέζικα χέρια

Η γνωστή ιταλική βιομηχανία ελαστικών Pirelli βρίσκεται από χθες βράδυ και επίσημα υπό κινέζικο έλεγχο, αν και η έδρα της, μαζί με τον τομέα έρευνας και ανάπτυξης, πρόκειται να παραμείνει στο Μιλάνο.

Την πλειοψηφία του πακέτου μετοχών της ιταλικής εταιρίας αγόρασε η κινεζική δημόσια επιχείρηση ChemChina έναντι 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει σήμερα ο ιταλικός τύπος το μάνατζμεντ της βιομηχανίας ελαστικών πρόκειται να συνεχίσει να διαθέτει αυτονομία κινήσεων και ο πρόεδρός της, Μάρκο Τρονκέτι Προβέρα θα παραμείνει στην θέση του, βάσει της συμφωνίας που υπεγράφη χθες, μέχρι το 2021.

Στο εξής, η παραγωγή ελαστικών για αυτοκίνητα και μηχανές πρόκειται να διαχωριστεί από εκείνη για φορτηγά, η οποία θα αποτελέσει μέρος κοινής βιομηχανικής στρατηγικής με αυτή της εταιρίας Aeolus Tyre, ιδιοκτησίας, πάντα, της ChemChina.

.Financial Times: Προειδοποίηση Αλέξη Τσίπρα για τη ρευστότητα

 Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, με επιστολή του στις 15 Μαρτίου, ότι θα είναι «αδύνατον» για την Αθήνα να εξυπηρετήσει τις δανειακές υποχρεώσεις της τις ερχόμενες εβδομάδες, αν η ΕΕ δεν της χορηγήσει βραχυπρόθεσμη οικονομική βοήθεια, αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η βρετανική εφημερίδα «Financial Times», μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Βερολίνο σε μια προσπάθεια εκτόνωσης των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών. 

Στην επιστολή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί, σύμφωνα πάντα με την ανταπόκριση του Πίτερ Σπίγκελ από τις Βρυξέλλες στους «Financial Times», πως η κυβέρνησή του θα αναγκασθεί να επιλέξει ανάμεσα στην αποπληρωμή δανείων, τα οποία οφείλει κυρίως στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), και τη συνέχιση των κοινωνικών δαπανών. 

Κατηγορεί επίσης την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επειδή περιόρισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να εκδίδει έντοκα γραμμάτια, καθώς και τις αρχές της ευρωζώνης για την άρνησή τους να αποδεσμεύσουν οποιαδήποτε βοήθεια πριν από την υιοθέτηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της Αθήνας. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει πως η εξυπηρέτηση του χρέους θα οδηγούσε σε μια «οξεία επιδείνωση» της ελληνικής κοινωνικής οικονομίας, «μια προοπτική την οποία δεν θα επιτρέψω».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.