.Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Η πρωτοεμφανιζόμενη «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας», ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ, εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στις 25-5-2014, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο Athens.indymedia.org.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι επελέγη ως στόχος το ΠΑΣΟΚ, γιατί «όλα αυτά τα χρόνια στηριζόταν στην καταστολή», ενώ τώρα, ως συγκυβάρνηση, «δίνει δημοκρατικό προσωπείο στην άγρια καπιταλιστική επίθεση».
Η οργάνωση ζητάει να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο αντιτρομοκρατικός νόμος, «να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών».

«Παρεμβάσεις στο νομοθετικό έργο μέσω απειλών και πυροβολισμών, προς όφελος τρομοκρατών, δεν γίνονται αποδεκτές. Η Δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός δεν απειλούνται» τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση, που εξέδωσε σχετικά με την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για το τρομοκρατικό χτύπημα.

.Εγκρίθηκε από τη γερμανική Βουλή η θέσπιση κατώτατου ωρομισθίου 8,50 ευρώ

Η κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα με συντριπτική πλειοψηφία τη θέσπιση για πρώτη φορά στη χώρα ενός κατώτατου ωρομισθίου 8,50 ευρώ, υιοθετώντας μια από τις κορυφαίες μεταρρυθμίσεις των κυβερνητικών εταίρων της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών.

Από τους 601 ψηφίσαντες βουλευτές, 535 ψήφισαν υπέρ του σχετικού νομοσχεδίου, 5 βουλευτές ψήφισαν κατά και 61 απείχαν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της Μπούντεσταγκ. 

Η μεταρρύθμιση πρέπει τώρα να εγκριθεί από την άνω Βουλή, την Μπούντεσταγκ, για να γίνει νόμος και να αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2015.

.Έκτακτη ανάγκη στο σύστημα της ΔΕΗ - Αίτημα να κηρυχθεί παράνομη η απεργία

«Πορτοκαλί συναγερμό» κήρυξε ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ, θέτοντας, παράλληλα, το σύστημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο πορτοκαλί συναγερμός είναι το πρώτο στάδιο που ενεργοποιείται σε περίπτωση που η πιθανότητα αδυναμίας κάλυψης του φορτίου του Συστήματος είναι αυξημένη ή όταν η συχνότητα ή η τάση αποκλίνουν από τις κανονικές τιμές. 

Ακολουθεί ο κόκκινος συναγερμός όταν πιθανολογείται άμεση αδυναμία κάλυψης του φορτίου και ο μπλε σε περίπτωση μερικής ή γενικής διακοπής λειτουργίας του Συστήματος.

Εν τω μεταξύ, αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών με αίτημα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΓΕΝΟΠ κατέθεσε το πρωί η ΔΕΗ. 

Η συζήτηση της αγωγής θα γίνει αύριο το μεσημέρι.

.Τροπολογία για τη διόρθωση της βαθμολόγησης στα γραπτά των μαθητών της Α' λυκείου

Ανάσα για τους μαθητές της Α' Λυκείου που έμειναν μετεξεταστέοι για τον Σεπτέμβριο ή απορρίφθηκαν, λόγω των επιδόσεών τους στις φετινές ενδοσχολικές εξετάσεις, θα δώσει το υπουργείο Παιδείας με σχετική τροπολογία που θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

Όπως ανακοινώθηκε, «η νομοθετική απαίτηση της επίτευξης βαθμού τουλάχιστον 10 σε κάθε κλάδο των μαθημάτων της «Ελληνικής Γλώσσας» (3 κλάδοι: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Νέα Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία) και των «Μαθηματικών» (2 κλάδοι: Άλγεβρα και Γεωμετρία) για την προαγωγή των μαθητών, συνάγεται ότι αποτελεί ένα αρκετά απαιτητικό μέτρο που μπορεί να οδηγήσει σε αδικίες».

Για το λόγο αυτό ο κ Δερμεντζόπουλος, «έχει ήδη ετοιμάσει σχετική τροπολογία, η οποία θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και θα περιλαμβάνει και τους φετινούς εξετασθέντες μαθητές της Α' Λυκείου, σύμφωνα με την οποία, στα δύο ανωτέρω μαθήματα για την προαγωγή του μαθητή δεν θα απαιτείται η επίτευξη του 10 σε κάθε ξεχωριστό κλάδο, αλλά η επίτευξη του 10 ως μέσου όρου των επί μέρους κλάδων.

.Φαινόμενα διαφθοράς στο Δημόσιο καταγράφει η έκθεση του Λ. Ρακιντζή

Φαινόμενα διαφθοράς στο Δημόσιο και ποινές από τα πειθαρχικά συμβούλια που δεν συμβαδίζουν με τη βαρύτητα των αδικημάτων που διέπραξαν οι υπάλληλοι, καταγράφει η ετήσια έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ΓΕΔΔ) Λ. Ρακιντζή. 

H έκθεση αναφέρεται στη δραστηριότητα του 2013, στις νομοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υπέβαλε ο ΓΕΔΔ με στόχο την πάταξη της διαφθοράς, στην καταπολέμηση της κακοδιοίκησης στο Δημόσιο και στην άσκηση της πειθαρχικής δικαιοδοσίας του στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου των δημοσίων υπαλλήλων. 

Επίσης, παρατίθενται χαρακτηριστικές υποθέσεις που διερευνήθηκαν κατά το 2013. Ειδικότερα, ο ΓΕΔΔ διερεύνησε 1519 υποθέσεις, από τις οποίες οι 53 κρίθηκε ότι εκφεύγουν της αρμοδιότητάς του. Εκ των 1466 υποθέσεων που αποτέλεσαν αντικείμενο εξέτασης, ο κύριος όγκος προήλθε από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίας (ποσοστό 48,7% και 19,4% αντίστοιχα).

Περαιτέρω ο ΓΕΔΔ κινητοποιήθηκε σε 38 υποθέσεις (1,5% και 1,3% των υποθέσεων αντίστοιχα), ενώ προχώρησε στην εξέταση ζητημάτων που ανέκυψαν σε συνέχεια πορισμάτων ελέγχων που του κοινοποιήθηκαν σε 83 περιπτώσεις.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.