.Eλληνες εφοπλιστές στρέφονται στην αγορά πλοίων γιατί φοβούνται «κούρεμα» καταθέσεων


Στην αγορά πλοίων φαίνεται να στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι Ελληνες εφοπλιστές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενη επιβολή κουρέματος στις καταθέσεις, όπως αυτή που εφαρμόστηκε στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου, πέντε Ελληνες εφοπλιστές αποκάλυψαν στην Lion Shipbrokers Ltd. πως η προοπτική επιβολής φόρου επί των καταθέσεων αποτέλεσε κίνητρο για αυτούς στρέφοντάς τους στην αγορά πλοίων.

Σημειώνεται ότι ένα πενταετές τάνκερ χωρητικότητας 2 εκατ. βαρελιών πετρελαίου κοστίζει σήμερα περίπου 55 εκατ. δολάρια, ποσό σημαντικά χαμηλότερο από τα 160 εκατ. δολάρια που κόστιζε το 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της Simpson, Spence & Young Ltd.

«Η βασική αιτία που στρέφει τους εγχώριους εφοπλιστές στην αγορά πλοίων είναι το γεγονός ότι η αξία του ενεργητικού έχει υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα σε συνδυασμό με τον φόβο της επιβολής φόρου στις καταθέσεις», σημείωσε η Diana Solberg, αναλύτρια του πρακτορείου ενώ πρόσθεσε: 

«Εμείς ως μεσίτες πλοίων εκτιμούμε πως και άλλοι εφοπλιστές του πληγέντα από την κρίση ευρωπαϊκού Νότου (όπως Ιταλία και Ισπανία) ή ακόμα και του Βορρά θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας».

.Αδωνις Γεωργιάδης: Ο Καμμένος είναι ο νέος Βουλγαράκης


Την περίφημη ρήση του Γιώργου Βουλγαράκη «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό» θυμήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με τις καταγγελίες για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο Αδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «νέο Γιώργο Βουλγαράκη» αναφέροντας ότι «ο Γιώργος Βουλγαράκης είχε περάσει ένα ακίνητο σε offshore εταιρεία και είπε το περίφημο "είναι νόμιμο άρα και ηθικό". 

Αν η απάντηση του κ. Καμμένου είναι ότι το να έχει σκάφος σε offshore για να γλιτώνει φόρους είναι νόμιμο, συμφωνώ μαζί του. Αν με ρωτάτε όμως αν είναι ηθικό, σας λέω ότι είναι ανήθικο». 

Προσθέτοντας ότι «είναι μάλλον ο νέος Γιώργος Βουλγαράκης εφόσον μας λέει ότι αυτό είναι νόμιμο, μας δίνει την ίδια δικαιολογία που μας έδωσε ο κ. Βουλγαράκης».

.ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΡΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΡΙΚΟ ΛΕΤΑ...


Μιλώντας για περίπου 50 λεπτά, ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, χειροκροτήθηκε 33 φορές και κέρδισε το χειροκρότημα από όρθιους βουλευτές, όταν αναφέρθηκε στον τραυματισμό των καραμπινιέρων μετά τη χθεσινή επίθεση...
έξω από το Παλάτσο Κίτζι. 

Αμέσως μετά ευχαρίστησε τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος δέχθηκε να αναλάβει και πάλι την προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά και τον πρώην γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι.

Στην παρθενική ομιλία του στην ιταλική Βουλή, ο 47χρονος Ενρίκο Λέτα απέσπασε καλές κριτικές και ενθουσίασε πολλούς με το πρόγραμμα που εξήγγειλε, αναμένοντας να λάβει την πολυπόθητη ψήφο εμπιστοσύνης, έπειτα από το μετεκλογικό χάος που κλόνισε την χώρα.

Κάνοντας λόγο για απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωσε πως η Ιταλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον προϋπολογισμό και τη δημοσιονομική κατάσταση, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει άμεσα να σημειωθεί ανάκαμψη.

Έθεσε, μάλιστα, ένα χρονικό όριο 18 μηνών, κατά τους οποίους πρόκειται να θέσει σε εφαρμογή τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Από αυτές, ανακοίνωσε πως παγώνει τον Ιούνιο ο φόρος ιδιοκατοίκησης, ένα χαρτί που είχε χρησιμοποιήσει και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του και πως θα ισχύσουν νέες συνθήκες για τον περιορισμό της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων.

Επιπλέον, δήλωσε πως δε θα υπάρξει αύξηση του ΦΠΑ από 21% στο 22% τον Ιούλιο, όπως είχε αναγγείλει ο Μάριο Μόντι, ότι θα καταργηθούν οι διπλοί μισθοί των υπουργών, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα ακόμα και από τους βουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων, του αντισυστημικού Μπέπε Γκρίλο και έδωσε ένα τέλος στον πολύπλοκο εκλογικό νόμο, το περίφημο Porcellum που προκάλεσε ουκ ολίγες φορές προβλήματα.

Αυτό που τόνισε ήταν η αναγκαιότητα ανάπτυξης, ώστε η χώρα να ανακάμψει, και επέρριψε ευθύνες στους πολιτικούς, οι οποίοι «πρέπει να ανακτήσουν ευπρέπεια, μετριοπάθεια, καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολύπλοκη πρόκληση».

Όσο για τη θέση της Ιταλίας στην Ευρώπη, ο Λέτα δήλωσε: «Έχουμε όλοι ξεκάθαρη την ιδέα, ότι το μέλλον μας θα είναι αυτό που θέλουμε, αν οι επιλογές της Ευρώπης διαφοροποιηθούν από αυτές των τελευταίων ετών. Πρέπει να προσπαθήσουμε για μια Ευρώπη που ασχολείται με τις προτεραιότητες των πολιτών. Μόνο αυτό μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα μέλλον».

.Μπροστά με 0,6% η ΝΔ


Οριακό προβάδισμα 0,6% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Alco για λογαριασμό της ιστοσελίδας «Newsit».
Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», ΝΔ απαντά το 20,5% των ερωτηθέντων (σε σχέση με 20,7% τον Μάρτιο), και ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το 19,9% (20,1%). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 9,3% (9,2%), το ΠΑΣΟΚ με 5,5% (6,6%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% (6,3%), το ΚΚΕ με 4,9% (5,4%) και η ΔΗΜΑΡ με 3,7% (4,1%).
Για πρώτη φορά μετρήθηκαν σε δημοσκόπηση το κόμμα Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) που λαμβάνει 2% και το κόμμα Σχέδιο Β (Αλ. Αλαβάνος) που λαμβάνει 1,4%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 5,2% (5,8%), Λευκό το 3,9% (5%), Αποχή το 8,1% (9,3%) ενώ Αναποφάσιστοι δήλωσαν το 10,6% των ερωτηθέντων (7,5%).
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (χωρίς άκυρο/λευκό και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 23,3% και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 22,6%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10,6%, το ΠΑΣΟΚ με 6,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, το ΚΚΕ με 5,6%, η ΔΗΜΑΡ με 4,2%. 
Στη συνέχεια βρίσκονται η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 2,4% και το Σχέδιο Β με 1,7%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 5,9%, ενώ 11,7% λαμβάνει η κατηγορία των αναποφάσιστων.
Στο ερώτημα «ποιον θεωρείται πιο αξιόπιστο πρωθυπουργό μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα», τον Α. Σαμαρά επιλέγει το 35%, τον Α. Τσίπρα το 21%, ενώ το 44% των ερωτηθέντων απαντάει «Κανένας».
Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 23 με 26 Απριλίου 2013.

.Αντιπαράθεση για τα 490€


Σε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετατράπηκε η μηνιαία αμοιβή των 490 ευρώ την οποία θα λαμβάνουν οι άνεργοι που θα απασχοληθούν για 5 μήνες σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης βάσει τροπολογίας που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή. 
Η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι επιχειρεί δια της πλαγίας οδού να μειώσει περαιτέρω τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ. 
Στον αντίποδα εκ των συντακτών της τροπολογίας επισημαίνεται ότι τα 490 ευρώ είναι η καθαρή αμοιβή αν αφαιρεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές που θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ.

.Στην Κροατία οι μέλισσες εκπαιδεύονται να εντοπίζουν νάρκες!


Ειδικές αποικίες μελισσών που μπορούν να ανιχνεύσουν νάρκες που είναι θαμμένες σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών μιλίων παρουσίασαν επιστήμονες από την Κροατία, που δούλεψαν για περισσότερα από δέκα χρόνια στο συγκεκριμένο ερευνητικό έργο.

Οι ερευνητές, καθηγητές από το τμήμα Γεωργίας του πανεπιστημίου του Ζάγκρεμπ, παρουσίασαν τις μέλισσες που εκπαιδεύονται για τον εντοπισμό ναρκών μέσα από τη διατροφή τους. 

Οι μέλισσες, όπως είπαν, σιτίζονται από ένα διάλυμα ζάχαρης, το οποίο αναμιγνύεται με τη μυρωδιά των εκρηκτικών, τονίζεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας "Croatian Times".

Η καθηγήτρια Ματέγια Γιάνες, που ανέλαβε την εκπαίδευση των μελισσών, δήλωσε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη διατροφή, οι μέλισσες συνδέουν τη μυρωδιά των εκρηκτικών με "την εύκολη τροφή".

Η Κροατία εξακολουθεί να "κρύβει" στο έδαφός της νάρκες που δεν έχουν εκραγεί, από τη διάρκεια των συγκρούσεων στα Βαλκάνια, τη δεκαετία του 1990, πρόσθεσε η κ. Γιάνες και σημείωσε ότι οι μέλισσες μπορούν να εντοπίσουν τις νάρκες πιο γρήγορα και περισσότερο αποτελεσματικά σε σχέση με άλλα ζώα που έχουν εκπαιδευτεί γι' αυτό τον σκοπό, όπως τους σκύλους.

.Πώς το «κακό» λίπος μετατρέπεται σε «καλό»


Επιστήμονες σε ένα από τα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης στην Ελβετία, ανάμεσα στους οποίους μία Ελληνίδα βιολόγος, κατάφεραν για πρώτη φορά να ανακαλύψουν τον μηχανισμό με τον οποίο τα κύτταρα του λευκού («κακού») λίπους μετατρέπονται σε κύτταρα καφέ («καλού») λίπους σε ένα ζωντανό οργανισμό. 

Το επίτευγμα αυτό, που έγινε σε ποντίκια, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά της παχυσαρκίας στους ανθρώπους.

Η Αλίκη Περδικάρη και οι ερευνητές στο εργαστήριο του καθηγητή Κρίστιαν Βόλφρουμ, στο Ινστιτούτο Τροφών, Διατροφής και Υγείας του ΕΤΗ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας του κυττάρου "Nature Cell Biology", έδειξαν με τα πειράματά τους ότι το ένα είδος κυττάρου λίπους μπορεί όντως να μετατραπεί στο άλλο.

Η νέα έρευνα με ελληνική συμμετοχή έδειξε ότι αυτά τα κύτταρα δημιουργούνται μέσα στις «αποθήκες» των λευκών κυττάρων από την μετατροπή μιας μερίδας των τελευταίων σε καφέ κύτταρα. 


Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με γενετικά μεταλλαγμένα πειραματόζωα σε διάφορες συνθήκες θερμοκρασίας στο εργαστήριο και έδειξαν ότι, όταν έπεφτε ο υδράργυρος, τα ποντίκια σχημάτιζαν καφέ (καλά) κύτταρα) ανάμεσα στα λευκά (κακά). 
Όταν η θερμοκρασία ανέβαινε, αυτά τα καφέ κύτταρα γίνονταν πάλι λευκά

.Το χρονοδιάγραμμα για ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και καταβολή ΦΑΠ


Το αργότερο ως την 1η Ιουλίου προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, στις αλλαγές που ενσωματώθηκαν κατά τη συζήτηση στη Βουλή του φορολογικού νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ ) για το 2011 και το 2012 θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Αύγουστο ενώ για τον ΦΑΠ του 2013 από το Νοέμβριο αφού ως καταληκτική προθεσμία για την καταβολή και της τελευταίας δόσης από τα εκκαθαριστικά αυτά τίθεται η 28η Φεβρουαρίου 2014.

Σημειώνεται ότι ο ΦΑΠ του 2011 και του 2012 θα περιληφθεί σε ένα εκκαθαριστικό και θα καταβληθεί σε 7 μηνιαίες δόσεις ενώ ο ΦΑΠ του 2013 θα αποσταλεί σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό που θα πρέπει να αποπληρωθεί σε 4 μηνιαίες δόσεις.

Επίσης εξαιρούνται οι αγρότες από την έκτακτη εισφορά του 42% για τα νέα φωτοβολταϊκά. 

.Τετ α τετ Βενιζέλου-Παπανδρέου την Τρίτη


Τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, θα συναντήσει αύριο το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αιχμή την κακοδιαχείριση στα οικονομικά του κόμματος.

Το θέμα που έχει ανακύψει και θα κληθεί να διαχειριστεί ο κ. Βενιζέλος είναι, ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει καταγραφεί σπατάλη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ την περίοδο προεδρίας του κ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η συνάντηση θα επικεντρωθεί στο πόρισμα των ελεγκτών που έχουν αναλάβει τον οικονομικό έλεγχο στα ταμεία του κόμματος.

.Η εταιρεία θέλει να εκτοξεύσει τα κέρδη της σε αγορές όπως αυτές τις Κίνας


Μετά τις δηλώσεις του Tim Cook που ανέφερε ότι τα περισσότερα αναβαθμισμένα προϊόντα θα τα δούμε προς το τέλος του χρόνου σηματοδοτώντας μια περίοδο από τον Οκτώβριο και μετά έχουν ξεκινήσει μια σειρά από φήμες και έτσι σήμερα διαβάσαμε και την πιθανότητα η Apple να μας παρουσιάσει ένα φτηνό iPad Mini.

Ο Ming-Chi Kuo αναλυτής της KGI Securities, έχουμε τονίσει πως είναι αρκετά αξιόπιστος και αυτό έχει αποδειχθεί και κατά το παρελθόν, ανέφερε αρχικά πως λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Apple με την Retina οθόνη του iPad Mini έχει δημιουργήσει καθυστερήσεις και έτσι μάλλον θα το δούμε να παρουσιάζεται κάποια στιγμή των Οκτώβριο.

Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο περιμέναμε και εμείς αλλά ο Ming συνέχισε αναφέροντας πως στο διάστημα που μεσολαβεί η Apple ενδεχόμενος να μας παρουσιάσει ένα φτηνό iPad Mini. 

Οι λόγοι είναι λίγος πολύ οι ίδιοι με την θεωρία του φτηνού iPhone μιας και ένα πιο οικονομικό iPad Mini θα εκτόξευε τα κέρδη της εταιρείας ειδικά σε αγορές όπως αυτές της Κίνας.

Η τιμή του θα μπορούσε να ανέρχεται μεταξύ 199 δολάρια και 249 δολάρια κάνοντας θυσίες στα υλικά όπως και σε χαρακτηριστικά σαν αυτά της κάμερας κλπ.

Η Apple ετοιμάζει και την αναβάθμιση του iPad με το iPad 5 να φημολογείται πως θα ακολουθήσει την σχεδιαστική γραμμή του iPad Mini αλλά πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως δύσκολα θα ξεπεράσει την επιτυχία του iPad Mini.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.